Krone GX 520 kuljetusvaunu
Tuotekoodi: BKGX520

Krone GX 520 kuljetusvaunu

Tuotekoodi: BKGX520

Tuotekuvaus

Krone GX – kuljetusvaunu monipuoliseen käyttöön
Krone GX -kuljetusvaunun tyhjennystapa ja teleskooppiset laidat tekevät siitä ainutlaatuisen kuljetusratkaisun, jolla voidaan kuljettaa tehokkaasti ja hellävaraisesti kaikenlaisia materiaaleja kuten perunaa, säilörehua, haketta, rypsiä tai vaikkapa kappaletavaraa.

Vaunun tyhjennys tapahtuu etulaidan ja kuljetinmaton yhteisliikkeellä. Rakenne on silti hyvin yksinkertainen, sillä koko tyhjennysliike tehdään kahden lavan etuosaan sijoitetun hydraulimoottorin voimin, samalla periaatteella kuin pohjakuljetinvaunuissa. Voima välittyy kuljetinmatolle ja etulaidalle lavan sivuilla olevien ketjujen avulla. Kuljetinmatto ei kierrä täyttä kierrosta kuten pohjakuljettimessa, vaan sitä liikutellaan edestakaisin.

Uudenlaisella tyhjennystavalla on monia etuja:
  • Tyhjennys on nopeaa. Materiaali ei pääse tyhjennyksen aikana leviämään pitkin lavan pohjaa, vaan kuljetinmaton mukana liikkuva etulaita varmistaa että lava tulee puhtaaksi asti.
  • Tyhjennys on hellävaraista. Tyhjennysliike ei purista herkkiä materiaaleja kuten perunaa samalla tavalla kuin puskutyhjennys, vaan kuljetinmatto ja etulaita vain vievät materiaalin vaunusta ulos.
  • Tyhjennys on turvallista. Kippivaunuista poiketen vaunun painopiste pysyy matalalla koko tyhjennyksen ajan.

    GX stands for ”General”
    Säilörehu
    Krone GX -vaunun hydraulinen vetoaisa, suuri tilavuus, pieni omamassa ja nopea tyhjennys tekevät GX:stä täydellisen valinnan osaksi ajosilppuriketjua. Vaunu tyhjenee turvallisesti ja todella nopeasti, jolloin siilolla käytetty aika vähenee ja ajo tehostuu. Näin myös rehun tiivistämiseen jää enemmän aikaa. Kokoviljasäilörehu- tai maissipellon reunakierrosta ajosilppurin takana ajettaessa vaunua voidaan kallistaa hydraulisella aisalla eteenpäin, mikä helpottaa rehusuihkun ohjaamista lavalle.

    Puitavat viljelykasvit
    Yleiskäyttöinen GX vaunu kuljettaa kaikkien viljelykasvien siemenet olivatpa ne pieniä tai isoja. Se sopii yhtälailla palkokasvien kuin öljykasvienkin kuljetuksiin. Vaunun takalaidassa oleva viljaluukku on vakiovaruste, jonka avulla käyttäjä voi purkaa lastin hallitusti.

    Juurikasvit
    GX on ihanteellinen vaunu erityisesti herkkien viljelykasvien, kuten perunan, juurikkaan ja jopa vihannesten kuljetukseen. Vaunun ainutlaatuinen tyhjennystapa on todella hellävarainen materiaalia purkaessa, sillä se ei purista kuormaa vaan kuljettaa sen pois lavalta. Lastauskorkeus voidaan minimoida teleskooppisilla laidoilla, jolloin myös materiaalin pudotuskorkeus lavalle on pieni. Kuljetinmatto pehmentää kasvien putoamista lavan pohjalle entisestään.

    Muut irtomateriaalit, kuten hake, lumi tai orgaaniset lannoitteet
    Krone GX vaunulla onnistuu myös monien muiden irtomateriaalien kuljetus. Voit laskea laitoja alentaaksesi lastauskorkeutta ja parantaaksesi lastauskoneen kuljettajan näkyvyyttä.

    Kappaletavara
    Voit ohjata lattiamaton kulkua eteen ja taaksepäin kaukosäätimellä, jolloin kappaletavaran kuten suursäkkien, lavojen tai olkipaalien tehokas lastaaminen lavan täydeltä onnistuu helposti. Lastaat vain kyseisen asian kyytiin ja liikutat mattoa eteenpäin, jolloin seuraavan tavaran mahtuu lastaamaan.

    Krone GX 520 vakiovarusteet
  • Hydraulinen vetoaisa jousituksella ja K80-kuulavetolaitteella
  • Kolmeakselinen alusta etuakselin hydraulisella nostolla
  • Kokonaispaino 34 tn
  • 1. ja 3. akselin hydraulinen pakko-ohjaus
  • DS 500 -terminaali (vaunu on myös ISOBUS-yhteensopiva)
  • LED-työvalot

    Esimerkkejä lisävarusteista
  • Teleskooppiset laidat, lastauskorkeus vain 3,3 metriä
  • Kauko-ohjain tyhjennykselle ja takalaidan avaukselle
  • ExactUnload-tyhjennysautomatiikka, jolla kuorma voidaan tyhjentää tasaisesti ennalta määritetylle matkalle, esimerkiksi koko rehuauman pituudelle
  • Tekniset tiedot
    TuoteKrone GX 520 kuljetusvaunu
    Tilavuus, (m³)52
    Kokonaispituus, (mm)11 800
    Kokonaisleveys, (mm)2 900-2 960
    Kokonaiskorkeus, (mm)3 890-3 950
    Raideväli, (mm)2 050
    Tehontarve, (kW/hv)110/150
    Videot ja esitteet