Skiold komponenttiruokintaan

Komponenttiruokinnan suunnittelu kannattaa aloittaa raaka-ainevarastojen suunnittelusta ja siitä miten raaka-aineet siirretään siiloista edelleen rehustamoon. Mikäli mahdollista, siilot kannattaa sijoittaa mahdollisimman lähelle jauhatuspaikkaa, jolloin siirtomatkat jäävät lyhyiksi. Viljan joukossa on aina epäpuhtauksia kuten kiviä, metallia ja rikkaruohojen siemeniä. Viljan puhdistus ennen jauhatusta on siis suositeltavaa - tämä parantaa merkittävästi lopputuotteen laatua, maittavuutta ja vaikuttaa siten merkittävästi päiväkasvuun sekä kannattavuuteen. Nyrkkisääntönä voidaankin todeta, että mitä puhtaampi raaka-aine sitä parempi lopputuote.

Jauhatuksen jälkeinen rehuseos valmistetaan aina raaka-aineiden painoon perustuen, joko liemiruokkijan tai eräsekoittimen tietokoneen ohjaamana. Tiivisteet ja premixit otetaan yleensä spiraalikuljettimilla tai putkiruuveilla niille varatuista siiloista tai Skiold-tiivistesuppiloista, jotka soveltuvat myös suursäkkikäyttöön.

Mikäli rehuseokseen halutaan lisätä pieniä määriä kuivassa muodossa olevia aineita, kuten vitamiineja, happoja tai lääkeaineita, niin näiden annostelu onnistuu Skioldin Mini-annostimella, mikä on varustettu omalla punnitusjärjestelmällä. Järjestelmän ohjausyksikkö on Skiold Flemix-tietokone, jonka avulla rehuseos valmistetaan tarkasti halutun reseptin mukaisesti. Järjestelmään voidaan syöttää rehuraaka-aineiden tiedot, jolloin saadaan halutunlainen lopputuote. Luonnollisesti tietokoneelta saadaan myös käytettyjen raaka-aineiden sekä tuotettujen rehuseosten määrät eli historiatiedot. Järjestelmä voidaan liittää myös PC-tietokoneeseen, mikä helpottaa ohjelmointia ja seurantaa.

Tämä kaikki voidaan toteuttaa Skioldin laatulaitteilla!