Lisätietoa Trioliet Solomix 2-seosrehuvaunuista

Trioliet Solomix 2-seosrehuvaunu
 


Järeät apevaunut tehokkailla pystyruuveilla

Solomix 2 on tilankäytöltään tehokas seosrehuvaunu, jonka kapasiteetti on 10–32 m3. Triolietin apevaunut sopivat kaikkiin tilanteisiin niin suurilla kuin pienilläkin tiloilla. Solomix 2 voidaan tarvittaessa valmistaa myös mittojen mukaan. Erikoisominaisuuksiensa ja laadukkuutensa ansiosta seosrehuvaunut ovat ainutlaatuisia, tehokkaita ja erittäin helppokäyttöisiä. Kaikissa Solomix 2 -seosrehuvaunuissa on kaksi sekoitusruuvia, joiden kestäviä laakereita ja vakaata jalustaa tukee luja runko. Patentoitu vaakasuuntainen virtausjärjestelmä takaa rehun täydellisen sekoittumisen. Solomix 2 -apevaunuihin on saatavana eri purkuvaihtoehtoja koneen eteen, sivulle tai taakse.

 

Yksityiskohdat ratkaisevat

Trioliet Solomix 2 ohjainkolmiot vaunujen sisällä

Kaikkien Solomix 2 - seosrehuvaunujen sisällä on asymmetriset ohjainkolmiot. Asymmetristen osien ansiosta rehu sekoittuu myös vaakasuunnassa. Vaakavirtaus tuottaa nopeasti ihanteellisen ja tasaisen sekoituksen, ja purkukin sujuu ripeästi ja tasaisesti. Trioliet on patentoinut ratkaisun muodon ja sijoituksen.

 

Patentoidut Trioform-ruuviterät

Trioliet-apevaunujen Trioform-ruuviterät

Trioform-ruuviterät on asennettu vaaka-asentoon ruuvien lehtiin. Näin varmistetaan tehokas leikkaus ja pieni vastus, mikä säästää polttoainetta. Patentoidut Trioform-ruuviterät ovat itseteroittuvia, ja niiden erikoisrakenne takaa lujuuden ja pitkän käyttöiän.

 

Huippuunsa kehitetyt sekoitusruuvit ja -säiliö

Trioliet Solomix 2-apevaunujen sekoitusruuvi

Sekoitusruuvit ja -säiliö on hiottu teknisesti huippuunsa. Ainutlaatuisissa Twin Stream -ruuveissa on kaksi symmetristä annosteluvartta, jotka purkavat rehun nopeasti ja tasaisesti. Pienetkin rehumäärät sekoittuvat nopeasti ja tarkasti. Sekoitussäiliön seinät ovat tukevat ja erittäin kestävät. Erityinen kulutusrengas varmistaa vakauden ja kulutuskestävyyden sekoitussäiliön pohjalla, missä säiliön seinään kohdistuu kaikkein suurin paine.

 
Trioliet Solomix 2-seosrehuvaunujen vaihteisto

Shiftronic-alennusvaihteisto: säästää polttoainetta ja vähentää kulumista. Trioliet on kehittänyt yli 18 m3:n pystyruuvivaunuille kaksi- ja kolmevaihteisen Shiftronic- alennusvaihteiston, joka mahdollistaa automaattisen vaihtamisen suuremmalle sekoitus- ja purkunopeudelle vaiheittain. Vaihtohetki voidaan ohjelmoida rehun ominaispainon mukaan. Ohjelmia voidaan määrittää enintään viisi. Vaihteisto pidentää traktorin voimanottoakselin kytkimen ja vetoakselilinjan käyttöikää. Polttoainettakin säästyy huomattavasti, kun traktorin vääntömomentti pysyy jatkuvasti ihanteellisena.

 

Tarkkuus vaatii edistykselliset mittalaitteet

Solomix 2 Triotronic-punnitusjärjestelmä

Jokaiseen Solomix 2 -seosrehuvaunuun kuuluu
olennaisena osana elektroninen Triotronic-punnitusjärjestelmä. Järjestelmää koostuu kolmesta järeästä punnitustangosta. Tarkan tuloksen varmistamiseksi kullakin punnitustangolla suoritetaan aina kaksi mittausta, joista lasketaan keskiarvo. Vakaat punnitustangot eivät ole alttiita kuormitushuipuille liikkeen
aikana. Digitaalinen vaakapääte on hyvässä suojassa iskunkestävässä ja vesitiiviissä kotelossaan.

Trioliet Easy Load -ohjelmisto

 

TFM Tracker

Tänään eläinten ruokinta ei ole ainoastaan seosrehuvanun lastausta ja purkua. Nykyaikaisen ruokinnan perustana on laadukkaiden rehujen lisäksi tieto ruokinnan ainesosista ja kustannuksista.
Triolietilla on tähän tarjolla ruokinnan täsmäohjelma, TFM Tracker™.

TFM Tracker on monipuolinen Windows ®-pohjainen ruokinnan hallintajärjestelmä. Se tarjoaa käyttäjälleen myös erinomaisia hallintatyökaluja kuten, käyttöliittymä vaakalaitteistojen ohjaukseen, käyttäjän seuranta, online -tietojenvaihto Suomen Rehun ruokinnan suunnittelijan kanssa, ainesosien seuranta ja lukuisia raportteja.
TFM Tracker on erinomainen työkalu ruokintakustannuksien hallintaan karjatiloille.

TFM Tracker-ohjelmistoon syötetään kaikki ruokintaan liittyvät tiedot, käyttäjät, rehuvarastot, eläinryhmät, tuotanto-ryhmät, seosrehuvaunun tiedot ja reseptit. Ruokintaohjeiden tiedot siirtyvät RF DataLinkin ™ (langaton tiedonsiirto) tai USB-muistitikun välityksellä seosrehuvaunun TFM –järjestelmään. Trioliet seosrehuvanun Triotonic vaakalaitteisto näyttää reseptin ainesosat valitussa järjestyksessä. Halutessa systeemi mittaa myös sekoitusajan.

Rehun jakamisen jälkeen tiedot tallennetaan ja palautetaan tiedonsiirtoyhteyden välityksellä takaisin TFM Tracker -ohjelmaan. Tämän jälkeen ohjelma poistaa automaattisesti, syötetyt komponentit varastosta, jolloin varastotiedot ovat aina ajan tasalla.

Ohjelmaan voidaan lisätä tieto saavutetusta tuotoksesta joko suoraan lypsyrobotilta DataTrasferin välityksellä tai sopivin väliajoin lypsyrobotin tuottamasta tiedostosta. Lihakarjalla tuotannon tehokkuutta seurataan suoraan eläinten kasvun ja lihan laadun perusteella. Saadun tiedon tuloksena voidaan ruonkintasuunnitelmaa muokata haluttuun suuntaan kustannustehokkaasti ottaen huomioon myös eläinten terveydelliset seikat. TFM Tracker näyttää kaiken tämän lisäksi eri käyttäjien annostelutarkkuuden ja siitä syntyvät säästöt tai kustannukset.

Yksinkertaisimmillaan sanottuna käyttäjä näkee tiedon josta selviää kuinka paljon kuiva-ainetta on käytetty maitolitraa tai lihakiloa kohti ja mikä on sen hinta.
Tähän tarkkuuteen pääsee vain TFM Tracker™.

Katso video: TFM-tracker - Triolietin vastaus seosrehuruokinnan kokonaishallintaan

 
 

Täydellinen ratkaisu kaikenlaisille maatiloille

Trioliet Solomix 2 seosrehuvaunuun on saatavana useita purkuvaihtoehtoja

Solomix 2 -rehuvaunuihin on saatavana erilaisia purkuvaihtoehtoja. Eteen purkavia koneita on saatavana 10–32 m3:n vetoisina ja kolmella eri purkuvaihtoehdolla varustettuna. Valittavissa on korkea, matala tai tavallista leveämpi purkuyksikkö. Leveän yksikön kapasiteetti on tavallista suurempi, ja se sopii erityisesti kookkaisiin, yli 24 m3:n apevaunuihin.

 
Trioliet Solomix 2-seosrehuvaunu

Kuljetinvaihtoehtojakin on useita: synteettinen hihnakuljetin, ketjukuljetin, kaartuva ketjukuljetin, säädettävä ketjunostin tai sivupurkuluukut. Sivupurku on erinomainen valinta normaaleihin käyttöolosuhteisiin. Sivulle purkava kone on saatavana myös Solomix P2 -mallina, ja se voidaan varustaa olkipuhaltimella, joka levittää oljet kuivikepohjaisiin talleihin ja pilttuisiin. Valikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto joka tilanteeseen, kuten kylmiin olosuhteisiin, kapeille tai leveille ruokintakäytäville tai ruokintakaukaloille.

 

Erinomainen lisävarustevalikoima

Trioliet Solomix 2-seosrehuvaunu
  • Pölynhallinta Solomix P
  • Magneettisarja, jossa ripustusmagneetit
  • Alennusvaihteisto
  • Säädettävä ketjukuljetin
  • Kivennäiskaukalo
  • Kuminen yläkehä
  • Takaluukku
  • Sivusiirrolla varustettu ketjukuljetin
 
Trioliet apevaunut