Antti-Teollisuuden uusi kuivurimallisto käyttää tehokasta alipainetekniikkaa

antti x-sarja

Antti-Teollisuuden tuotekehitys on tuottanut viime vuosina parannuksia viljankuivaukseen ja -varastointiin vuosittain. Vuoden 2024 ponnistus on Antti X-sarja. Uudessa kuivurimallistossa näkyy Antti-Teollisuuden pitkä kokemus viljankuivauksesta sekä laatuun sitoutunut tuotekehitys. Kuivuria saa viidellä eri tilavuudella 25,5–47,6 m3. Kokovaihtoehtojen ansiosta Antti X-sarjan kuivuri sopii kaikenkokoisille tiloille. Ensimmäiset Antti X-sarjan kuivurit kuivaavat kuluvan kesän viljasatoa jo tänä syksynä. Virallinen julkistustilaisuus järjestettiin 11. kesäkuuta 2024 Seinäjoella.

Tuotekehityksen tuomat hyödyt

Antti X-sarjan vaunukuivuri on valmiiksi mietitty kokonaisuus, joka on helppo hankkia ja pystyttää. Hinnaltaan edullinen ja järkevä investointi, jonka saa nopeasti käyttökuntoon: valmiiden tehdaskasattujen moduulien asennus on yksinkertaista ja sujuvaa.

X-sarjan kuivureissa tilankäyttöä on tehostettu: integroitu uuni ja pystyyn asennettu aksiaalipuhallin säästävät tilaa ja kuivuri on myös hiljaisempi. Rakenteet ja komponentit ovat Antille tyypillisesti järeitä ja kestäviä.

“Hankkijan näkökulmasta X-sarjan markkinoille tuonnin tavoitteena on tarjota laadukas ja energiatehokas alipainekuivuri myös pienemmille ja keskisuurille tiloille. Uusi Antti X-sarja on kattava kuivurimallisto, jonka vakioitujen ratkaisujen ansiosta hinta on edullinen. X-sarjan kuivurit toimitetaan pitkälle esikasattuina ja sähköistettyinä moduuleina, joten asennus on sujuvaa ja kuivuri on nopeasti käyttökunnossa. Näin on saatu aikaan nykyaikainen vaunukuivurikonsepti, jonka ostaminen on helppoa ja kustannukset pysyvät kurissa", tuoteryhmäpäällikkö Arttu Koivulahti Hankkijalta kertoo.

Alipainetekniikka nyt vaunukuivurissa

Uudet X-sarjan kuivurit hyödyntävät alipainetekniikkaa, joka on tuttua Antin muista kuivurimalleista, mutta jota ei ole totuttu yleensä näkemään vaunukuivureissa.

X-sarjan kuivuri kuivaa nopeasti ja energiatehokkaasti rehu-, leipä- ja siemenviljaa ja muita piensiemeniä. Nopeutta lisää myös alipainetekniikka, jossa ilma imetään uunin ja kuivattavan vilja- tai siemenerän läpi.

”Halusimme ehdottomasti tuoda tehokkaan alipainekuivauksen myös uuteen kuivurisarjaan, sillä siitähän meidän kuivurit tunnetaan,” kaupallinen johtaja Jouni Virtaniemi Antti-Teollisuudesta toteaa.

Ensimmäiset toimitukset syksyllä

Tilauksia otetaan nyt vastaan ja toimitukset alkavat syksyllä 2024.