Energiaverotuksen vaikutus polttoaineiden hinnoitteluun 1.1.2019 alkaen

Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että polttoöljyn hinta olisi verotusteknisistä syistä nousemassa vuoden vaihteessa dieselin tasolle. Näin ei kuitenkaan ole tapahtumassa.
Hallitus antaa eduskunnalle esityksen energiaverotusta koskevan lainsäädännön muuttamiseksi, mutta sen vaikutus hintoihin on hyvin maltillinen. Polttoöljyn kohdalla veron nousu vuodenvaihteessa on esityksen mukaan 0,6076 senttiä litralta (sis. alv 24 %).

Hiilidioksidiveron laskennassa otetaan huomioon myös fossiilisten polttoaineiden osalta polttoaineen elinkaaren aikainen kasvihuonepäästö, eikä pelkästään poltosta syntyvä päästö. Tämä ei nosta esim. polttoöljystä suoritettavan hiilidioksidiveron määrää, koska laskentaperusteena olevaa hiilidioksiditonnin arvoa alennetaan.

Esityksen mukaisesti kevyen polttoöljyn energiasisältövero nousee 0,13 senttiä ja hiilidioksidivero 0,36 senttiä litralta. Eli yhteensä nousua on 0,49 senttiä litralta alv 0 % ( 0,6076 sis. alv 24 %).

Korotettu vero koskee polttoöljyn toimituksia 1.1.2019 alkaen.

Jos teet tilauksen vuoden 2018 puolella niin, että myös toimitus tapahtuu viimeistään 31.12.2018, ei hintaan lisätä tätä veroa. Vero lisätään tuotteen hintaan, jos toimitus on 1.1.2019 tai sen jälkeen.

Tilaa polttoöljysi ajoissa Hankkijan verkkokaupasta tai myyjältäsi!