Penetrometri Dickey-John
Tuotekoodi: RGDJ100

Penetrometri Dickey-John

Tuotekoodi: RGDJ100

Tuotekuvaus

Helppokäyttöisen DICKEY-john -maantiiviysmittarin eli penetrometrin avulla voidaan mitata maan tiiviyttä sekä tiivistymisen syvyyttä. Paras aika tiivistymisen selvittämiseen on keväällä maaperän ollessa vielä kosteaa.

Maantiiviysmittari eli penetrometri mittaa maaperän tiiviyttä. Välineen mukana toimitetaan kaksi kärkeä; ½ tuuman kärki kiinteälle maaperälle ja ¾ tuuman kärki pehmeälle maaperälle. Mittarin näytöllä on kaksi asteikkoa, kummallekin mittauskärjelle omansa. Asteikot on kalibroitu paunoiksi per neliötuuma (psi) ja mittariston alueet on viitteellisesti merkitty eri värein. Vihreän alueen arvot ovat välillä 0-200 psi, keltaisen 200-300 psi ja punaisen > 300 psi. Useimpien viljelykasvien juuristo kehittyy hyvin vihreällä alueella, kohtalaisesti keltaisella alueella ja heikosti punaisella alueella.

Paras ajankohta mittaamiselle on keväällä maan ollessa kosteaa. Mittaustulokseen vaikuttavat maaperän kosteuspitoisuus sekä koostumus. Samalta alueelta tulee tehdä useita mittauksia eri kohdista riittävän kattavan tuloksen saamiseksi. Mittaukset suositellaan tehtäväksi ennen kyntöä mahdollisen tiivistymisen ja tiivistymissyvyyden toteamiseksi sekä kyntämisen jälkeen sopivan kyntösyvyyden ja saavutetun muutoksen havainnoimiseksi.
Tuotepakkaus:

mitat: 32,0 cm (l) x 9,0 cm (k) x 103,0 cm (p)

paino: 2,10 kg