Hevosen kevätpesu

Hevosen kevätpesu

Talviolosuhteet ovat usein hevosen ihon hoidon kannalta haasteelliset. Kylmä kasvattaa paksun karvapeitteen, klippaamalla saadaan hillittyä runsasta hikoilua liikutuksessa, loimittamalla taataan sään kestävyys kylmällä. Monilla talleilla olosuhteet eivät salli hikisen hevosen pesua talvella, koska hevosta ei saada lämpimässä kuivaksi. Lukuisat yllämainitut seikat häiritsevät ihon optimaalista toimintaa, joka näyttäytyy talven edetessä runsaana hilseilynä. Häntämartoon saattaa muodostua myös rasvaisia hilselaattoja. Kevättä kohden edetessä alkaa usein kutina ja hankaaminen.

Pese hevosesi heti säiden salliessa. Hevonen on pesun jälkeen saatava kuivaksi, koska kostea iho on hyvä kasvualusta taudinaiheuttajille. Herkkäihoisilla ja usein pestävillä hevosilla on syytä välttää kovia sulfaattipohjaisia peseviä aineita. Liian kova pesu pesee iholta suojaavat rasvahapot. SOLHEDS Derma4 Gentle shampoolla peset hevosesi hellävaraisesti ihoa sekä karvapeitettä hoitaen. Laimennos 1:20 - 1:5, todella likaisiin kohtiin voi käyttää Derma4 shampoota sellaisenaan. Mikäli harja- tai häntämarto on talven jäljiltä lämmin, hilselaattojen peitossa ja kutisee, on nämä alueet parempi pestä Derma1 Skin care shampoolla. Anna Derma1 Skin care shampoon vaikuttaa 3-5 minuuttia ennen pois huuhtelua. Derma1 shampoota ei laimenneta.

Hikisen hevosen huuhteluun on hyvä lisätä korkillinen Derma4 shampoota pesuämpäriin. Näin rikot veden pintajännityksen ja helpotat veden pääsyä iholle sekä tehostat hien pois pesua. Lisäksi saa karvapeite kauniin kiillon. Pese hevosesi aina, kun se on likainen. Likainen iho on alttiimpi ihovaurioille.

Hoitoaineena karvapeitteeseen, jouhiin ja myös iholle soveltuu Derma9 Luxury shine&care. Huomioithan, että silikoni estää kaikkien luonnonöljyjen kiinnittymisen karvapeitteeseen ja jouhiin, joten halutessasi vaihtaa "vihreään" on silikoni pestävä ensin pois vahvalla sulfaattipohjaisella shampoolla. Derma4 shampoo ja Derma9 suihke jättävät huomaamattoman, likaa hylkivän pinnan ja kauniin luonnonmukaisen kiillon.