Hankkijalta eväät kesäkanojen ruokintaan

Kolme ruskeaa kanaa nurmikolla, jossa on ruohoa ja voikukkia.

Oletko haaveillut kesäkanojen pitämisestä? Nykyään kukonlauluun voi herätä taajamassakin ja kotkottajista on tullut monelle perheelle yhteinen harrastus. Kotona asuvat kanat munivat todellista lähiruokaa ja voivat olla myös lemmikkejä. Kanat ovat kuitenkin tuotantoeläimiä ja siksi niiden pitoon liittyy muitakin velvoitteita kuin niiden päivittäisestä hyvinvoinnista huolehtiminen. Ruokavirasto on laatinut verkkosivuilleen kesäkanojen pitäjän muistilistan, josta löytyy kanojen pidolle asetettuja vaatimuksia ja kanojen hyvinvointiin liittyviä hyödyllisiä linkkejä. Kannattaa tutustua alla olevasta linkistä!

Oikea ravitsemus on olennainen osa kanojenkin hyvinvointia. Eri-ikäisten lintujen tarpeet ovat erilaiset: pikkupoikasille on tarjottava runsaasti valkuaista ja rehun olomuodon on oltava riittävän hienoa. Kivennäisten, erityisesti kalsiumin ja fosforin tarve muuttuu linnun iän ja muninnan alkamisen myötä.

Kanojen ruokinta on helppoa ja turvallista toteuttaa käyttämällä Hankkijan Punaheltta-rehuja. Pikkupoikasille tarjotaan Punaheltta Paras Poikanen -rehua noin 12 viikon ikään asti, sen jälkeen vaihdetaan Punaheltta Paras Kasvatusrehuun. Kanat aloittavat muninnan noin 20 viikon ikäisinä, ja ennen sitä niiden rehu vaihdetaan Punaheltta Paras Kanatäysrehuun, jossa on munanmuodostukseen tarvittavat ravintoaineet oikeissa suhteissa. Punaheltta-valikoimasta löytyy myös luonnonmukaiseen tuotantoon sopiva Luonnon Punaheltta Kanatäysrehu. Punaheltta-täysrehut sisältävät kaikki kanan tarvitsemat ravintoaineet vitamiineja ja hivenaineita myöten. Täysrehujen kanssa kanasi tarvitsevat siis lisäksi ainoastaan raikasta vettä.

Hankkijan laajasta siipikarjarehuvalikoimasta saat helposti sopivan kokonaisuuden lintujesi tarpeisiin. Näillä ohjeilla ja rehuilla ruokit kanat ja muut erikoislinnut: fasaanit, hanhet, ankat, sorsat, kyyhkyset ja viiriäiset. Säkkirehuja voit tilata yksittäin Hankkijan verkkokaupasta suoraan kotiovellesi kuljetettuna.