"Kun tulee lisätarpeita, hankin samaa järjestelmää”

Kuuden vuoden käytön perusteella Vesa Vaihtamo antaa Jämpti-tarhoille kiitosta laadukkuudesta ja kestävyydestä.
 

Helppo pystytys, aikaa ja kulutusta kestävä materiaali ja monipuolinen värivalikoima ovat virtolaisen Vesa Vaihtamon mielestä Jämpti-tarhan kolme vahvuutta. Hänen pohjanpystykor­vansa Tuisku on asuttanut miljööseen hyvin istuvaa ruskeaa tarhaa vuodesta 2013 saakka.
–   Kokoaminen oli helppo tehdä, siihen oli kätevä systeemi. Tasaiselle maalle pystyttäminen on todella helppoa mutta vaihtelevaankin maastoon tarhaelementit taipuvat, niitä voi porrastaa, summaa Vesa Vaihtamo kokemuksiaan.
Muutaman vuoden kuluttua tulee ajankohtaiseksi kaverin hankkiminen Tuiskulle. Siihenkin Vaihtamolla on selvät suunnitelmat.
–   Meillä on tällä hetkellä peruskokoinen, kahdeksasta palasta koostuva kantti kertaa kantti -tarha. Kun tulee lisätarpeita, niin ehdottomasti hankin lisää samaa järjestelmää. Kokoa on helppo kasvattaa lisäämällä kaksi palaa kerrallaan, ja tarhasta saa haluamansa muotoisen. Tässä on oikeastaan vain mielikuvitus rajana, naurahtaa Vaihtamo.
Minimissään tarhapakettiin kuuluu oven lisäksi seitsemän peruselemettiä. Siitä syntyy 4 x 4 metrin kokoinen tarha. Valikoimassa perusvärivaihtoehtoja on kuusi, mutta haluttaessa jotain erityisempää muutkin värit ovat mahdollisia tilaustyönä.

Kestää kivet, sateet, pakkaset

Kuuden vuoden käytön perusteella Vesa Vaihtamo antaa Jämpti-tarhoille kiitosta laadukkuudesta ja kestävyydestä. Sinkityt ja maalatut tarhaelementit ovat säilyttäneet kiiltonsa ja rikkoutumattoman maalipinnan kovasta käytöstä huolimatta. Tuisku-pystykorva haluaa aina välillä kaivautua koppinsa alle, ja silloin pohjan singelikivet lentelevät verkkoa vasten melkoisella voimalla.
Yhdeksi lisävahvuudeksi Vaihtamo mainitsee yksinkertaiset ja toimivat ovirakenteet ja salvat. Kovillakaan pakkasilla ne eivät ole nikotelleet vaan aukeavat kivutta, ilman jäätymisen aiheuttamia ongelmia. Lisäksi salvat ovat käsiteltävissä rukkaset kädessä, ilman ”näpräämistä”.

–    Tätä tuotetta on helppo suositella, se on ehdottomasti hintansa väärti, käytettävyydeltään tosi hyvä.

Teksti: Maija Päivärinta, Hankkija Oy
Kuva: Elina Vaihtamo