Aitalangat

Aitalangat

Aitalangan valinta aitaukseen verrattuna aitaköyteen ja -nauhaan liittyy aitauksen käyttötarkoitukseen, eläinlajiin, aitauksen pysyvyyteen ja toki myös budjettiin. Aitalangat tarjoavat usein kestävyyttä ja johdonmukaisen sähkönjohtavuuden, ja ne ovat usein parempi valinta pysyvään tai korkean suojaustason aitaukseen. Yli 12 mm leveissä DeLavalin aitanauhoissa johtimet muodostavat sillan, joka varmistaa jatkuvan virran vaikka nauhoissa tulisikin katkoja. Lisäksi aitaköydet voivat olla käteviä tilapäiseen tai siirrettävään aitaukseen niiden helpon käsittelyn ja keveyden ansiosta.

Monisäikeiset teräslangat: Näitä lankoja käytetään yleisesti pitkäaikaisissa aitauksissa. Ne ovat vahvoja ja kestäviä, tarjoten hyvän sähkönjohtavuuden.
Polyesterilanka: Kevyt ja helppo käsitellä, soveltuu hyvin tilapäiseen käyttöön. Polyesterilanka ei johda sähköä yhtä hyvin kuin teräslanka.
Monisäikeiset alumiinilangat: Alumiinilanka voi olla kevyempi vaihtoehto, mutta sen sähkönjohtokyky ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin teräslangan.