Hankkijan huolto ja Hankkijan maahantulohuolto saivat Turussa upeat tilat

Hankkijan uuden korjaamohallin avajaisia vietettiin aurinkoisessa säässä 10.3.2023
 

Uusien tilojen myötä samassa hallissa tekevät nyt työtä niin Turun alueen Hankkijan huollon kuin Hankkijan maahantulohuollonkin asentajat. Vaikka kyseessä on kaksi erillistä tulosyksikköä, niin asentajat tekevät yhteistyötä ja tukevat toisiaan, jos jommallakummalla on ruuhkaa. Isosta asentajajoukosta löytyy myös aina tarvittavaa erikoisosaamista. Asentajat pystyvät hyödyntämään yhteisiä tiloja, työkaluja ja laitteita. Huolto- ja asennusprosesseja on hieottu kustannustehokkaammiksi uusien tilojen myötä. Lopputuloksena asiakkaiden palvelu paranee ja asennettavien ja huollettavien koneiden toimitusajat lyhenevät. Nykyaikaiset ja mukavat työtilat tekevät uudesta yksiköstä myös houkuttelevan työpaikan uusille nuorille asentajille.

 

Uuden hallin suunnitteluvaiheeseen panostettiin paljon

Korjaamohallin rakentaminen alkoi huhtikuussa 2022 ja rakennustyöt kestivät vajaan vuoden. Maahantulohuollossa ja korjaamossa aloitettiin työt 1.2.2023.
Projektin suunnittelu alkoi jo vuonna 2016. Silloin tehtiin kattava selvitystyö ja hallin layout toteutettiinkin pitkälti sen pohjalta. Selvitystyön pohjaksi perehdyttiin kattavasti Turun alueen raskaan kaluston korjaamoihin ja niiden parhaisiin käytäntöihin. Näitä ideoita ja oivalluksia yhdistettiin sitten Hankkijan työryhmien omiin toiveisiin ja suunnitelmiin.

Korjaamohallin suunnittelussa kiinnitettiin huomiota työergonomiaan ja turvallisuuteen.
Korjaamohallin suunnittelussa kiinnitettiin huomiota työergonomiaan ja turvallisuuteen.

Maahantulohuollossa kootaan välillä isojakin työkoneita, joten tilaa ja isoja ovia tarvitaan. Korjaamohallissa on 863 neliötä ja kolme läpiajettavaa käytävää. Nosto-ovien leveys on viisi metriä ja todella leveitä koneita varten hallissa on kaksi kuusi metriä leveää nosto-ovea. Nostotyöt hoituvat kahdella läpi hallin juoksevalla 3,2 tonnin hallinosturilla, joilla pystytään nostamaan kahdeksan metrin korkeuteen. Tällä nostokorkeudella onnistuu esimerkiksi puimurin moottorin nostaminen yläkautta hallin sisällä. Nostureiden kiskot on asennettu katto- ja seinärakenteisiin, jolloin hallissa ei ole lainkaan työtä häiritseviä pystypilareita.

Huollon uusi kelabaari
Nesteet tulevat ja menevät letkuja pitkin.

Nesteet tulevat ja menevät letkuja pitkin. Hallista löytyy nykyaikainen kahden kelabaarin öljynjakoverkosto, sekä asianmukaiset jäteöljyn ja jätejäähdytinnesteen imu-, säilytys- ja purkupaikat.

Hallin lattiamateriaalissa ja työpisteissä on otettu työsuojelulliset seikat, sekä työergonomia vahvasti huomioon.
Asentajilla on käytössään henkilökohtaiset siirrettävät työpöydät ja työkaluvaunut. Periaatteena on, että työkalut tulevat koneiden luo eikä päinvastoin. Tulityötilan lisäksi hallissa on ainoastaan kaksi kiinteä työpöytää ja työpistettä. Monimuotoinen halli elää ja joustaa töiden ja koneiden tarpeiden mukaan.

Koko korjaamon värimaailma ja kalusteet on suunniteltu ajattomiksi. Hallin läpinäkyvyys ja luonnonvalon hyödyntäminen, sekä valaistus ylipäätään oli isossa roolissa kun hallia suunniteltiin.

 

Timo Jokila kertoo: "Nyt kun on kohta kaksi kuukautta töitä tehty uudessa hallissa, niin ei ole vielä tullut vastaan asioita, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Kokonaisuus toimii hyvin ja henkilöstö vaikuttaa oikein tyytyväiseltä. Omasta puolestani voin sanoa ison kiitoksen työnantajalle siitä, että saimme suunnitella ja toteuttaa tämän korjaamon. Lopputuloksena saimme juuri sellaisen hallin, mikä käyttöämme varten on paras mahdollinen"

 
 
Uusi huoltohalli