Neste-vaihteisto ja vetopyörästö-öljyt

Nesteen valikoimasta löytyy vaihteistoöljyt käsivalintaisiin ja automaattivaihteistoihin, sekä vetopyörästö-öljyt

SAE-luokitus määrittelee vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen juoksevuuden ottamatta mitään muita ominaisuuksia huomioon. Vaihteistoissa ja vetopyörästöissä öljyjen talvikäyttöluokat ovat SAE 70W, 75W, 80W ja 85W: mitä pienempi luku on, sitä kylmemmissä olosuhteissa öljy säilyy toimintakykyisenä. Vastaavasti kesäkäyttöluokat ovat 90 ja 140.
Mitä vaativampi käyttötarkoitus ja -kohde on, sitä kehittyneempi on käytetty perusöljy sekä lisäaineistus. Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyissä käytetään EP (Extreme Pressure) -lisäaineistusta.
Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen SAE-viskositeetti viittaa erilaisiin ominaisuuksiin kuin moottoriöljyjen SAE-viskositeetti: näiden kahden öljytyypin ominaisuudet eivät ole keskenään verrannollisia.

Neste Gear UTTO on maatalouskoneiden hydrauli- ja voimansiirtoöljy, jossa on yhdistetty traktoreiden vaihteisto- ja hydrauliöljy, jolla on myös öljykylpyjarruihin vaaditut kitkaominaisuudet. Sen kulumisenesto-ominaisuudet ylittävät tavallisten vaihteisto-hydrauliöljyjen tason. Lisäksi sillä on hyvät hapettumisenkesto- ja korroosionesto-ominaisuudet.
Neste Gear UTTO öljyjä käytetään traktoreiden vaihteistoissa, taka-akseleissa, hydrauliikassa ja öljykylpyjarruissa. Se on jäykkyydeltään yleisimmin käytettyä tyyppiä ja soveltuu ympäri vuoden kovia pakkasaikoja lukuun ottamatta.
Ominaisuudet ja hyödyt: hyvät EP-ominaisuudet, monikäyttöinen voiteluaine ja erittäin hyvä kulumisenestokyky Neste Premium Gear UTTO on parempi synteettinen versio erittäin laajalla käyttölämpötila-alueella.

Neste Axle 80W-90 on huippupainelisäaineistettu yleisvaihteistoöljy, jota suositellaan veto- ja tasauspyörästöihin sekä vaihdelaatikoihin ympärivuotiseen käyttöön. Erityisesti se sopii hypoidivetopyörästöihin ja sellaisiin välityksiin henkilö- ja kuorma-autoissa ja muissa liikennevälineissä, joissa vaaditaan öljyltä paineenkesto-ominaisuuksia.


Neste Axle LS 80W-90 on huippupainelisäaineistettu, moniasteinen vetopyörästö-öljy, joka sisältää kitkalukkojen joustavan toiminnan edellyttämän lisäaineistuksen. Sitä suositellaan tasaus- ja vetopyörästöihin, jotka on varustettu kitkalukolla.