CLAAS XERION 12.650 TERRA TRAC on Vuoden Traktori 2024

CLAAS suurtraktori on saanut halutun kansainvälisen tunnustuksen

Vetotehokkuus, mukavuus, liitettävyys ja kestävyys – näillä vahvoilla perusteilla CLAAS’in uusi XERION 12.650 TERRA TRAC vakuutti kansainvälisen Vuoden Traktori -tuomariston. Tunnetun palkinnon pääsarjassa kesällä 2023 esitelty suurtraktori voitti kolme kilpailijaa.

XERION’in myötä CLAAS on ollut yksi suurtraktorien johtavista kehittelijöistä jo 25 vuoden ajan. Kesällä 2023 esiteltiin uudet 12-sarjan XERION-mallit, jopa 653 hv:n moottoriteholla. Matalakierrosnopeuskonsepti 2.0’lla saavutetaan jopa 3 100 Nm maksimivääntömomentti 1 300 r/min kierrosnopeudella. Portaaton CMATIC vaihteisto mahdollistaa 40 km/h enimmäisnopeuden ja matalalla kierrosnopeudella toimiva työhydrauliikka jopa 537 l/min tuoton. Varustukseen kuuluu myös TERRA TRAC kolmiotela-alustat ja vertaansa vailla oleva nelipistejousituksella varustettu ohjaamo, hyvällä näkyvyydellä. Suurin ohjaamotilavuus premium-traktoriluokassa on myös yksi koneen ainutlaatuisista ominaisuuksista, samoin kuin sen äärimmäinen kantavuus ja tarkka ohjaus yhtenäisen rungon ja kahden ohjaavan akselin ansiosta.
50:50 painojakauman ansiosta XERION 12 -sarjan huippumalli XERION 12.650 TERRA TRAC on ehdoton osaaja raskaisiin ja raskaimpiin vetotöihin kaikilla nopeusalueilla - olipa kyseessä kultivaattorin, lautasäkeen, auran, kylvökone tai kuljetusvaunun veto.

"Suuresta tehostaan ja vaikuttavista mitoistaan huolimatta XERION on uusimman sukupolven portaattoman, neljällä mekaanisella nopeusalueella varustetun CMATIC-vaihteiston ansiota erittäin helppokäyttöinen. Käyttöä tukee CEMOS’in opastava, kuljettajaa avustava järjestelmä ja tiedonsyöttö, vaihteiston, vetovoiman ja lisäpainotuksen optimoimiseksi. Se tuo selkeitä etuja suorituskyvyn ja polttoaineenkulutuksen suhteen”, tuomaristo sanoi lausunnossaan.

Juhlavuoden merkittävin tunnustus

"Vetotehokkuus on aina ollut tiukasti kiinni traktoriemme DNA:ssa", kertoo Dr. Martin von Hoyningen-Huene, Chief Technology Officer CLAAS Group’issa ja vastaa Traktorit ja työkoneet -ryhmästä. ”XERION erottuu erityisesti joukosta nelivetokonseptillaan ja tinkimättömän tehokkaalla ja maastoystävällisellä Multipass ajovoimansiirrolla. XERION 12 -sarjan myötä olemme ottaneet XERION’in, asiakkaiden kaikkialla maailmassa arvostamat, tunnetut vahvuudet ja kehittäneet niitä edelleen. Olemme yhdistäneet ne, yli 25 vuoden TERRA TRAC -kehitys- ja tuotantokokemuksella, vahvaksi ja vakuuttavaksi kokonaiskonseptiksi. 25 vuotta markkinoilla ollut XERION ja sen olemassaolo, josta saamme kiittää Helmut Claas’ia, saa nyt ensimmäistä kertaa tunnustetun Vuoden Traktori -palkinnon, joka on suuri kunnia koko kehitystiimille.”

Maailmanlaajuisia markkinoita varten XERION 12 -sarja käsittää kaksi mallia 12 590 ja 12 650. Niitä valmistetaan sekä TERRA TRAC että TRAC versioina, CLAAS’in päätehtaalla Harsewinkelissa. 15,6 litran Mercedes-Benzin kuusisylinteriset moottorit on hyväksytty käytettäväksi kasviöljyllä (HVO) - tehtaalla kaikki uudet koneet täytetään kierrätysmateriaalista valmistetulla polttoaineella. Digitaalisen maatalouden huippunykyaikaiset off- ja onboard-ominaisuudet eivät mahdollista ainoastaan automaattisen ohjauksen, lohkohallinnan, muuttuvat levitysmäärät ja automaattisen dokumentoinnin, vaan myös koneen ja prosessin suorituskyvyn optimoinnin, CEMOS’in avulla. Vuoden 2024 lopusta alkaen XERION 12 -sarja on vihdoin entistä enemmän yhdistettynä uuden CLAAS connectin ansiosta ja tarjoaa sitten pohjan jatkokehitykselle, kohti laajaa työprosessien automatisointia ja jopa autonomiaa.