Torniaiset valitsivat CLAASin

Teksti: MATTI TURTIAINEN Kuva: OSMO MIKKONEN

Ristiinassa Kieluan kylällä on jatkossa töissä pakasta vedetty Claas-traktori. Ruskealan tilan omat työt ja urakoinnit hoituvat jatkossa Arion 550 CIS+ Hexashiftillä.

Timo (vas.) ja Lassi Torniainen laittavat uuden Claasin kovaan työhön omalla tilalla ja urakoinnissa. Edellinen uusi traktori oli tilalle hankittu 18 vuotta sitten. Nuori isäntä Matias Torniainen odottelee myös malttamattomana Claasin kyytiä.

RISTIINAN KIELUAN KYLÄLLÄ emolehmäkarjaa kasvattava Ruskealan tila sai syyskuun lopulla uuden Claas Arion 550 CIS+ Hexashift -traktorin.
– Hyvät kokemukset muita käyttäjiltä, hyvä polttoainetalous ja toimiva varaosahuolto Mikkelin Hankkijalta ratkaisivat valinnan, sanoo Ruskealan tilan isäntä Timo Torniainen. Hankkijan Mikkelin toimipisteen traktori- ja työkonemyynnistä vastaava
Osmo Mikkonen sanoo, että Claasin huolto löytyy nykyisin läheltä, Mikkelin Haukivuorelta, mikä myös miellyttää Torniaista.

Torniaisilla on 45 lehmän emolehmäkarja, jolle säilörehut tehdään pyöröpaaleihin. Paalausurakointia tehdään myös
paljon lähiseudun nauta- ja hevostiloille. Uuden Claasin käyttökohteet ovatkin selvillä.
– Normaaleihin peltotöihin sitä käytetään. Paalausta, niittoa, lumitöitä ja kaikenlaista urakointia. Ihan yleiskoneeksi se hankittiin.
Torniainen sanoo, että Claasista tuntuu vielä olevan vähänlaisesti kokemusta, mutta se ei hankinnassa pelottanut. Claas on iso maatalouskonevalmistaja ja tunnettu merkki, mikä Torniaisen mielestä antaa luottamusta Claasin koneisiin.
– Kyllä näitä uskaltaa kokeilla, Torniainen toteaa. Hankinnassa painoi myös pitkäaikainen ja hyvin toiminut yhteistyö Hankkijan Mikkelin myymälän kanssa. Torniainen kannustaa muitakin viljelijöitä kokeilemaan Claasin traktoreita.
– Koneita kannattaa pyytää koeajoon omalle tilalle, jolloin traktorin soveltuvuus omiin töihin selviää käytännön kautta, hän sanoo.
Hankkijan Mikkelin myymälälle lähtee vielä lopuksi terveisiä.
– Todella hyvin osaatte asianne ja aina on henkilökunta saatu kiinni, kun tarvetta on ollut. Varaosa- ja konemyyjät ovat asiantuntevia. Varastossakin ollaan nopeita eikä tuotteita tarvitse odotella, hän kehuu.