CEMOS CRUISE PILOT
Tuotekoodi: CLTQ150110

CEMOS CRUISE PILOT

Tuotekoodi: CLTQ150110
Lisävarusteena näille tuotteille

Tuotekuvaus

CEMOS CRUISE PILOT on puimurimaailman todellinen vakionopeudensäädin!
Järjestelmä säätelee puimurin nopeutta automaattisesti. Käyttäjä voi valita tähän kolme erilaista strategiaa:
  • Cruise Control - mikä pitää ajonopeuden vakiona
  • Tehokkuus - maksimi läpäisy välittämättä tappioista
  • Läpäisy - Maksimi tehokkuus, mutta tappiot huomioiden

    CRUISE PILOTIN avulla saat puimuristasi kaiken tehon irti päivän pituudesta riippumatta. On tutkittu että CRUISE PILOTIN avulla voit saavuttaa vähintään 10% paremman materiaalin läpäisyn. Lisäksi CRUISE PILOT järjestelmän avulla voidaan pienentää tappiota 0,5%. Järjestelmä mittaa puimuriin tulevaa materiaalia jo syöttökuljettimesta, joten koneisto osaa reagoida jo ennenkuin materiaali on itse puintikoneistolla. Tämän ansiosta reagointi on todella nopeaa ja tarkkaa. Käyttäjä voi myös määritellä järjestelmän maksiminopeuden ja siten rentoutua ja antaa koneen hoitaa työnsä - aina täydellä kapasiteetilla!
  • Läpäisy -strategia

    Järjestelmä yrittää ottaa puimurista kaiken puintitehon irti ottaen huomioon tappiot. Järjestelmä seuraa tällöin moottorin kuormitusta, syöttökuljettimessa kulkevaa materiaalivirtaa sekä tappioita. Olosuhteista riippuen CRUISE-PILOTIN avulla saavutetaan vähintään 10% tehonlisäys kun verrataan vastaaviin olosuhteisiin ilman automatiikkaa. Tappioseurannan ansiosta myös tappioita voidaan vähentää jopa 0,5%!

    Cruise control -strategia

    Järjestelmä ylläpitää säädetyn ajonopeuden. Nopeudensäätö tapahtuu 0,1km/h pykälin. Aktivointipainike löytyy ajokahvasta.

    Tehokkuus -strategia

    Järjestelmä yrittää ottaa puimurista kaiken puintitehon irti välittämättä tappioista. Järjestelmä seuraa tällöin moottorin kuormitusta sekä syöttökuljettimessa kulkevaa materiaalivirtaa.

    Materiaalivirran mittaus syöttökuljettimesta

    Monesta muusta järjestelmästä poiketen CLAAS CRUISE-PILOT mittaa materiaalivirtaa syöttökuljettimesta ennen puintikoneistoa. Tämän ansiosta järjestelmä reagoi erittäin nopeasti kasvuston muutoksiin.

    CRUISE-PILOT keskustelee muiden CEMOS -automattitoimintojen kanssa, ja on siten myös esivaatimuksena CEMOS puinti, erottelu ja puhdistusautomatiikoille.