CLAAS TRION B 500 -Sarja
Tuotekoodi: CLL53115

CLAAS TRION B 500 -Sarja

Tuotekoodi: CLL53115
Lisävarusteet

Tuotekuvaus

CLAAS TRION mallisto - Sopii sinun tilallesi!
TRION on CLAASIN kokonaan uusi mallisto mikä kattaa kohlinkoneet 5 ja 6 kohlimella, sekä hybridimallit yhdellä tai kahdella roottorilla. TRION tulee olemaan puimurimaailman käsite. Se yhdistelee TUCANON ja LEXIONIN teknologiaa ja muodostaa parhaan mahdollisen puimurin juuri Sinun tilallesi! Tutustu alta tarkemmin TRION -sarjan koneisiin.

TRION 500-sarjan tekniset tiedot

TRION 520 TRION 530 TRION 530TT
Puintikoneiston leveys (m) 1,42 1,42 1,42
Puintikelan halkaisija (mm) 600 600 600
Varstasillan pinta-ala (m2) 1,06 1,06 1,06
Kohlinten lukumäärä 5 5 5
Erottelupinta-ala (m2) 6,25 6,25 6,25
Seulaston pinta-ala (m2) 5,1 5,1 5,1
Säiliön tilavuus (l) 8000 9000 / 10500 9000 / 10500
Tyhjennysnopeus 90 / 110 90 / 110 90 / 110
Moottori Cummins B6,7 Cummins B6,7 Cummins B6,7
Moottorin teho (hv) 258 306 306
Suurin eturengaskoko 900/60 R32 900/60 R32 Terra-Trac telasto*
Polttoainesäiliön tilavuus (l) 600 / 800 600 / 800 600 / 800
Ureasäiliön tilavuus 80 80 80
DYNAMIC POWER Vakiona Vakiona Vakiona
 

Leikkuupöydät ja syöttökuljetin

Leikkuupöydät

TRION mallistoon käy kaikki CLAASIN leikkuupöydät. Suosittelemme vähintään CERIO / VARIO malliston pöytää, mutta voit myös valita taittopöydän, jolloin puimurissasi on ylös nostetut työvalot.


CLAAS Leikkuupöydät sopivat koosta riippumatta kaikkiin CLAAS Puimureihin. Kytkentä tehdään helposti yhdellä pikaliittimellä, nivelakselilla ja keskitetyllä mekaanisella lukolla. CERIO / VARIO pöydät muistavat puimuriin tehdyt kalibroinnit ja max. 4 muistipaikkaa.

CLAAS Leikkuupöydissä on aina vakiona lakokynnet, varaterä ja puimurissa kulutusosia.

Auto-Contour

Kampanjana 500-Sarjassa on Auto-Contour S, mikä on tarkoitettu maksimissaan 6,8m leikkuupöytiin. Auto-Contour M -versiolla päästään yli 10m leikkuupöytiin.

Auto-Contour -toiminnossa voit tallentaa käyttöön 4 -pöydän asentoa. Syöttökuljetin huolehtii pöydän korkeudesta ja Auto-Contour sylinterit pöydän kallistelusta. Uusi proportionaalinen hydrauliikka huolehtii pehmeästä, mutta riittävän nopeasta pöydän liikehdinnästä. Näin kuljettaja voi keskittyä puimiseen ja antaa pöydän huolehtia leikkuukorkeudesta.

Syöttökuljetin

Uusi syöttökuljetin vastaa leveää puintikoneistoa. Kuljettimessa on neljä vahvaa ketjua (S-Mallissa kolme), sekä uusittu proportionaalinen hydrauliikka. Leveän syöttökuljettimen sekä APS -puintikoneiston ansiosta syöttökuljetinta ei tarvitse pyörittää suurella nopeudella. Tällöin voidaan pidentää kuljettimen käyttöikää ja vähentää kulumista.

Perinteisen Auto-Contourin lisäksi voit valita lisävarusteista V- tai HP -mallin syöttökuljettimen

Hydraulinen takaisinpyöritys

Syöttökuljettimessa on aina vakiona hydraulinen takaisinpyöritys. Hydrauliikka tarjoaa suuren momentin, jolloin tukos saadaan varmasti liikkeelle. CLAASIN pöytien kanssa myös pöydän ruuvi ja kaatokela pyörivät taaksepäin.

Saatavilla on nyt myös CRUISE PILOT järjestelmä, millä voit saavuttaa jopa 10% tehonlisäyksen puintiin!

 

APS -Puintikoneisto

CLAAS Esitteli vallankumouksellisen APS -puintikoneiston jo vuonna 1993 MEGA -mallistossa. APS järjestelmä on myös TRION -puimurien irtipuinnin sydän. APS -järjestelmässä syöttökuljettimen tuoma materiaalivirta kiihdytetään ja tasataan koko puintikoneiston leveydelle. Materiaalivirran tasaamisen ja esikiihdytyksen ansiosta, varsinaisen puintikelan varstasillan pituutta on voitu jatkaa materiaalivirran häiriintymättä. APS -kelaa voi halutessa käyttää myös irtipuintiin. Tämän hyvin yksinkertaisen, mutta tärkeän teknologian ansiosta CLAAS -puimureilla on aina voinut aloittaa puinnin aiemmin ja jatkaa pidempään kun perinteisellä puintikoneistolla. Lisäksi APS puintikoneiston polttoainetaloudellisuus on maailman kärkiluokkaa! TRIONin puintikoneistossa materiaali puidaan irti 142 asteen kontaktipinnalla. Jos vertaa esimerkiksi perinteiseen rumputeknologiaan, missä irtipuintia varten massaa pyöritetään useita kierroksia, säästetään jo huomattavasti polttoaineen kulutuksessa sekä oljen laadussa. Tämä on huomionarvoista varsinkin normaaleja vilja- tai öljykasveja puitaessa.

LEXION luokan leveydellä!

500 malliston puintikoneiston leveys on 1420mm. 450 mm:n APS esikiihdytinkelan takana on 600mm puintikela. Esikiihdytinkelan varstasillan pinta-ala on 0,38m2 ja puintikelan varstasillan pinta-ala 1,06m2. Vakiona puintikela on umpinainen, mutta haluttaessa sen saa myös avonaisena. APS - kelan ansiosta materiaalivirta on erittäin suoraviivainen ja siten puintitapahtuma on sekä tehokas että hellävarainen. Lisäksi se on käyttäjälle mieluinen, koska koneistosta ei kuulu ylimääräisiä ääniä.

Kelojen nopeus säätyy synkronisesti suoraan ohjaamosta. Varstasillan säätö on hydraulinen ja siinä on aina vakiona hydraulinen ylikuormitussuoja, mikä estää tukosten syntymisen.

APS-Kelan varstasillat voi vaihtaa kivikourun kautta
APS-Kelan varstasillat voi vaihtaa kivikourun kautta
Valittavissa on erikokoisia varstasiltoja
Valittavissa on erikokoisia varstasiltoja
 

Kohlimet / erottelukoneisto

TRION -mallistossa on LEXIONEISTA tuttu erottelukoneisto. 500 -sarjassa on mallimerkinnän mukaan 5 kohlinta. Kohlinten päällä on säädettävä MSS -pöyhinkela, millä parannetaan erottelukoneiston tehoa.

Kohlinten pohjat ovat avonaiset, minkä ansiosta ne ovat tukkeutumattomat. Kohlinten alla on viettopinta, minkä ansiosta erottelukoneistolta tippuva materiaali siirtyy suoraan seulaston ensimmäisen pudotuskynnyksen kohtaan.

TRION 500 -sarjan erottelukoneiston pinta-ala on 6,25m2 ja kohlinten pituus on 4,4m.

MSS -pöyhinkelan aggressiivisuutta voi säätää tarpeen mukaan
MSS -pöyhinkelan aggressiivisuutta voi säätää tarpeen mukaan
Avoimet kohlinten pohjat eivät tukkeudu
Avoimet kohlinten pohjat eivät tukkeudu
 

JET-STREAM seulasto

JET-STREAM -teknologia on tuttua LEXIONEISTA. 500 -sarjaan jopa hieman järeä seulasto takaa sen, että puintitehoa ei rajoita puhdistusteho. Seulaston kokonaispinta-ala on 5,1m2. Se ei kerro koko totuutta, vaan seulaston orkesteri täytyy olla huippuunsa viritetty!

Turbiinipuhaltimet tarjoavat riittävän suuren ilmamäärän koko seulaston leveydeltä (vrt. perinteinen lapapuhallin). Seulastossa on kaksi todellista pudotuskynnystä. Ensimmäiselle pudotuskynnykselle tuleva materiaali on jo valmiiksi lajiteltua viettopintojen ansiosta. Oikein säädetty seulasto ja puhallus pitää materiaalivirran ilmavana "patjana", jolloin seulasto toimii oikein ja tehokkaasti.
kasvanutta puintitehoa vastaamaan vilja-elevaattorin teho on kasvatettu 59l/s ja rajaiselevaattorin teho 15l/s.

 

 

Oljen käsittely

TRION mallistossa on silppurissa monta uudistusta vanhoihin malleihin verrattuna. Voimansiirtoa on järeytetty mahdollistamaan pidempi kestoikä ja suuremmat huoltovälit. Vakiona 500 -sarjassa on Standard - Cut silppuri. Siinä 52 terää ja ilman työkaluja säädettävät vastaterät ja silppuamisen tehostin.
Silppurin voimansiirto saadaan helposti pois päältä hammaskytkimellä. Lisävarusteena on saatavilla Comfort ja Comfort Plus voimansiirrot. Näiden avulla silppurin nopeudensäätö on helpompaa.
Special Cut silppuriin on saatavilla myös automaattinen levityssuunnan säätö sekä oljen keskipakolevittimet suuremmille työleveyksille.

Oljen silppuaminen koko leikkuupöydän leveydeltä on erittäin tärkeää pellon myöhemmän työstämisen helpottamiseksi. Varsinkin leveämpien pöytien kanssa suositellaan myös ruumenten levitintä seulaston taakse.

Viljan käsittely

Seulastolta vilja nostetaan säiliöön uudella 59 l/s elevaattorilla. Viljasäiliöön voidaan asentaa lisävarusteena QUANTIMETER -satomittari, mikä perustuu viljan todelliseen painoon. Elevaattorin kyljessä oleva kosteusmittari mittaa viljan kosteuden materiaalivirran mukaan. Viljan kosteusmittarin saa haluttaessa myös erikseen.

TRION 520 mallissa on pystyyn nousevat viljasäiliön reunat ja säiliön koko on 8000l. 530 ja 530TT mallissa on vakiona pystyyn nouseva 9000l säiliö, tai lisävarusteena satelliittimallinen 10500l säiliö. Tarvittaessa säiliöön voi puida hieman myös silloin kun kannet ovat kiinni.

Viljasäiliön pohjalla on aina kaksi ruuvia millä varmistetaan tehokas tyhjennys. Tyhjennysruuvin pituus voidaan valita leikkuupöydän mukaan. Mallista riippuen tyhjennysnopeus voidaan valita 90 - 130l/s. Tyhjennystorven päässä on aina läppä, mikä estää viljan valumisen tyhjennyksen jälkeen. Yläpuolinen tyhjennystorvi on riittävän korkealla, ja sillä voidaan aloittaa tyhjennys vaikka ruuvi ei olisi taitettu täysin auki. Tyhjennysruuvilla ja säiliön pohjakuljettimilla on automaattisesti voideltu järeä ketjuvoimansiirto.

 

Ohjaamo - viljelijän tärkein toimipiste puintikaudella!

Mukava työympäristö parantaa tuottavuutta!

TRIONIN uusi ohjaamo on paras paikka työskennellä. Ohjaamosta on entistä parempi näkyvyys ja useat yksityiskohdat helpottavat päivittäistä työskentelyä. Uusi ilmastointi toimii kahdella alueella ja pitää työskentelyolot miellyttävänä. Säilytystilaa sekä elektronisten laitteiden latauspisteitä on lisätty. Viljasasäiliöön on entistä parempi näkyvyys ja viljasäiliöstä saa näytteen ohjaamon ulkopuolelle heti puinnin alusta lähtien.
CLAASIN uniikki ominaisuus eli ikkuna rajaisiin mahdollistaa rajaisten määrän ja laadun tarkkailun ilman antureita ja kameroita. CEBIS näyttö ja kyynärnorja tarjoavat markkinoiden monipuolisimmat ja helpot säädöt koko koneelle.

Varustele ohjaamo juuri niin mukavaksi kuin haluat!

Uudesta ohjaamosta on entistä parempi näkyvyys. Selkeä ja kirkas CEBIS näyttö voidaan siirtää sivuun kun puidaan esimerkiksi reunassa. Vakiona ohjaamossa on mm. ilmastointi, lisätty säilytystila, apukuljettajan istuin, monipuoliset säädöt niin istuimeen, kyynärnojaan kuin ohjauspylvääseen. Tärkeimpänä on kuitenkin kyynärnoja, CEBIS näyttö ja CMotion hallintakahva. Näiden avulla puimurin säätö onnistuu juuri sinun haluamallasi tavalla!

Puimurin säädöt voidaan tehdä joko CEBIS -kosketusnäytön avulla, kyynärnojan pikkuvivuilla, CMotion kahvan suosikkipainikkeilla tai sen vieressä olevan rullan avulla.
CEBIS näytöstä löytyy vakiosäädöt eri viljalajeille ja siihen on helppo tallentaa muistiin omat säädöt. Näytöstä löytyy myös koneen optimointiehdotukset parempien säätöjen löytymisen helpottamiseksi.
Puhdistus puhaltamalla -asetus nostaa puhaltimen kierrokset täysille ja avaa seulastot. Näin voit puhdistaa koneistoa vaikka joka tyhjennyksen yhteydessä.

Enemmän säilytystilaa
Hyvä valaistus ja CEBIKSEN pimeätoiminto

Voimansiirto - Jokainen tippa polttoainetta merkitsee!

TRIONIA suunnitellessa koneen kokonaiskustannukset olivat tarkassa syynissä. Koneesta löytyy monta yksityiskohtaa, joilla on pyritty vähentämään koneen polttoaineenkulutusta. TRION -puimureissa on täysin uudet Cummins -moottorit. Moottorien työkierrokset ovat 1900rpm, mikä on huomattavasti alempi, kuin monissa vanhempaan teknologiaan perustuvissa moottoreissa. DYNAMIC POWER -järjestelmä säätää moottorin tehokäyrän tarpeen mukaan. Tehoa otetaan silloin kun tarvitaan, ja polttoainetta säästetään kun selvitään pienemmällä teholla.

TRION puimureissa on vakiona 2 mekaanisesti vaihdettavaa vaihdetta ja maksimi siirtonopeus 25km/h. Lisävarusteena saa 30km/h nopeuden ja mm. sähköisen vaihteenvalitsimen, sähköisen käsijarrun tai vaikka tasauspyörästön lukon.

Voima siirretään tehokkaasti hihnoilla ja tehoa menettäviä kulmavaihteita on mahdollisimman vähän. Edellisiin malleihin verrattuna hihnoja on pystytty vähentämään ja niiden kiristimet ovat samanlaisia.

Puintikelan variaattori kestää 45% enemmän tehoa kuin TUCANO mallistossa. Voimansiirron pääkytkin kuiva levytkytkin.

Uudet Cummins -moottorit ovat paitsi taloudellisia, myös tehokkaita. Niiden pakokaasujen puhdistukseen käytetään vain ureaa. DYNAMIC POWER -järjestelmä huolehtii oikeasta tehokäyrästä jokaisessa tilanteessa.

Moottorin ilmanotossa on aina imuri, mikä puhdistaa ilmanottoa työskentelyn aikana. Suodatinpaketti on helppo avata kävelytasanteelta ja puhdistaa esimerkiksi koneen lisävarusteisen kompressorin avulla.

Tiivis moottoritila pysyy hyvin puhtaana myös pölyisissä olosuhteissa.

Helppo huollettavuus

Haluat puhdistaa ja tarkastaa puimurisi päivän päätteeksi, että se on taas valmiina seuraavaan päivään. TRION -malliston tarkastukset ja huolto on tehty mahdollisimman helpoksi useilla erilaisilla ratkaisuilla.

Kylkipaneelit nousevat kevyesti ja riittävän ylös, vakiona on työkalupakki ja koneessa on erittäin helppo ja ennenkaikkea turvallinen kulku niin ohjaamon etupuolelle kuin viljasäiliöön tai moottoritilaan.

Koneen kokonaiskustannukset sekä käyttäjien toiveet olivat merkittävässä roolissa suunnittelun yhteydessä.

Rasvanipat on koottu vakiona pankkeihin, jolloin niiden rasvaaminen on tehty helpoksi. Minimi rasvausväli on 50h ja rasvanippojen kokonaismäärää on saatu pienennettyä.
Huoltokohteet on osoitettu kylkipaneelien alla olevilla tarroilla.

 

 

TRION 530 TERRA TRAC

TRION mallistosta löytyy haastaviin olosuhteisiin myös aina TERRA-TRAC -versio. Tämä ainutlaatuinen rakenne on jo kolmannen sukupolven versio.

Voit valita halutun leveyden aina 890mm saakka. Telaston avulla voidaan vähentää jopa 66% maahan kohdistuvaa painetta. TERRA-TRAC telastolla voidaan ajaa jopa 30km/h ja sen hydropneumaattinen jousitus takaa mukavan työskentelyn.TRION - Fits your farm

TRION mallisto on varusteltu erittäin kattavasti jo vakiona. Olemme jättäneet kuitenkin sinulle runsaasti valinnanvaraa, että voit varustella puimurisi juuri niinkuin itse haluat. Katso alta runsas varustevalikoima ja poimi juuri ne mitä haluat.

Pyydä tarjous omalta Hankkijan konemyyjältä

Ota kaikki hyöty irti koneestasi Telematiikan avulla

Telematiikka kulkee osana jokaista modernia maatalouskonetta. CLAAS TELEMATICS tarjoaa lintuperspektiivin kalustoosi, ja yhdellä hiirenklikkauksella pääsee tarkastelemaan kunkin palveluun kytketyn laitteen tietoja. Tietoja voi tarkastella reaaliaikaisesti mobiilisovelluksella tai milloin tahansa TELEMATICS-portaalista. Portaali ja mobiilisovellus ovat saatavilla myös suomeksi.

LISENSSIT
TELEMATICS mukautuu tarpeiden mukaan. Valittavissa on kolme eri lisenssitasoa: Basic, Advanced ja Professional.
Basic-lisenssi tarjoaa käyttöön koneen sijaintitiedot, työtilanteen, polttoaineen määrän, lohkohallinnan ja mobiilisovelluksen toiminnot. Advanced-lisenssi tarjoaa huomattavasti laajemmat tiedot koneen tunnusluvuista, hälytys- ja huoltoviesteistä sekä mobiilisovelluksen laajennetut toiminnot. Advanced sisältää myös satokartoituksen puimuriin ja ajosilppuriin. Lisäksi käyttöön saa vakio- muotoiset ja tarpeisiin muokkautuvat päiväraportit. Professional-lisenssi sisältää edellä mainittujen lisäksi laajat analyysityökalut. Käyttöaika-, polttoaine- ja teho- analyysien avulla pystyy optimoimaan laitteiston käytön mahdollisimman tehokkaaksi ja taloudelliseksi.

SATOKARTOITUS
Telematiikan avulla puimurin tai ajosilppurin satokartoitustiedot ovat vaivattomasti tarkasteltavissa. Lohkon sisäisten
satotietojen lisäksi voi tarkastella polttoaineen kulutusta ja moottorin kuormitusta. Puimurin satotiedoista näkyy määrän
lisäksi viljan kosteus. Ajosilppurista on mahdollista saada laajasti tietoa nurmen laadusta, kuten kuiva-aine-, raakaproteiini-, -rasva-, tuhka- sekä -kuitupitoisuuksista. Satokartat ovat helposti ladattavissa tietokoneelle jatkotoimenpiteitä varten tai tulostettavissa pdf-raportiksi.

AUTOMAATTINEN DOKUMENTOINTI
Automaattinen dokumentointi helpottaa oleellisesti käytännön toimintaa peltolohkojen välillä. Kun lohkojen rajat on asetettu TELEMATICS järjestelmässä, se tunnistaa automaattisesti, millä lohkolla ko. kone on tällä hetkellä, ja luo jokaisesta tehtävästä lohkokohtaisen, lohkon rajoihin ja merkittyihin ajolinjoihin perustuvan dokumentoinnin. Tämä säästää paljon aikaa ja parantaa tietojen käsittelyn turvallisuutta.

MOBIILISOVELLUS KULKEE AINA MUKANASI!
Älypuhelinsovellus on saatavilla iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin. Sovellus noudattaa samaa käyttöfilosofiaa kuin web-portaali ja auttaa "informointi, analysointi ja optimointi" -vaiheiden kautta johtamaan koko konekantaa. Integroitu paikannusjärjestelmä näyttää lisäksi lyhyimmän tien eri koneiden sijaintipaikoille. Koneen tietojen lisäksi sovelluksen käyttäjä voi tarkastella "automaattisen dokumentaation" yhteenvetoja ja tilaa. Tämä on yksinkertainen tapa seurata työn edistymistä.

CLAAS TRION 500/600/700 -puimurimallisto
 
Lue lisää