Aikainen Wappu on varma sadontuottaja

Aikainen Wappu-vehnä tuottaa satoa tasaisella varmuudella. Sen satopotentiaali on tullut esille kokeissa ja käytännön viljelyksillä. Esimerkiksi Borealin ja Yaran viljelyteknisissä kokeissa Wappu on tuottanut yli 7000 kg:n hehtaarisatoja, samanaikaisesti myös valkuaispitoisuus on ollut hyvällä tasolla (12,5 %).

Aikaiseksi lajikkeeksi Wapulla on siis erittäin korkea satopotentiaali. Lajikkeen avainominaisuuksiin kuuluu myös korkea valkuaispitoisuus ja luja korsi.

 

Vastaus rehuvehnän kysyntään

Wappu soveltuu monien ominaisuuksiensa puolesta erittäin hyvin rehuvehnän tuotantoon. Kasvuajaltaan se sopii viljelyyn pohjoisimmillekin vehnän tuotantoalueille, missä rehuvehnän kysyntä on kovaa sekä rehuteollisuudessa että tilojen omassa käytössä.

Wapun satoisuus tulee esille erityisesti hyvissä kasvuoloissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Wappu antaa hyvän vasteen annetuille panoksille ja sen korkea satopotentiaali on hyödynnettävissä tehokkaassa viljelyssä.

Laadun osalta Wapun valtti on sen korkea valkuaispitoisuus. Rehuviljan korkea valkuaispitoisuus vähentää täydennysvalkuaisen tarvetta. Lujan kortensa ansiosta Wappu pysyy varmemmin pystyssä kovillakin lannoitustasoilla.

Lue lisää Wapun ominaisuuksista ja viljelyohjeista Kasvuohjelmasta

 
Wappu on tuottanut korkeita satoja ja valkuaispitoisuus on ollut hyvällä tasolla. (Yara, Kotkaniemi, 2013)