InV110 CL hybridikevätrapsi
Tuotekoodi: INV110CL1PX

InV110 CL hybridikevätrapsi

Tuotekoodi: INV110CL1PX

Tuotekuvaus

InV110 CL on erittäin satoisa uutuus Clearfied-kevätrapsi, jonka öljypitoisuus on korkea. Kasvuajaltaan lajike on keskiaikainen. Helppoutta kevätrapsin viljelyyn tuo Clearfield-herbisidin käyttö. Myydään kappaleissa 1 kpl = 1 yksikkö (unit).
Tuotepakkaus:

paino: 10,00 kg

Avainominaisuudet:
  • Erittäin satoisa ja korkea öljypitoisuus
  • Taimettuu nopeasti ja aikainen kukinta-aika
  • Kasvuajaltaan keskiaikainen CL-lajike
  • Pitkä ja vahva varsi
  • Korkea valkuaispitoisuus
  • Lehtivihreäpitoisuus keskitasoa

Sato:
Erittäin satoisa lajike. Virallisissa lajikekokeissa vuosina 2010-2017 I-vyöhykkeen sato oli n. 2 900 kg/ha ja II-vyöhykkeellä n. 2 600 kg/ha.

Sadon laatu:
InV110 CL -lajikkeen öljypitoisuus on korkea, mikä yhdessä satoisuuden kanssa takaa lajikkeelle erinomaisen öljysadon.

Käyttötarkoitus:
Kasviöljyteollisuus

Viljelysuositus:
Suositellaan vyöhykkeille I - II.

Kasvuaika:
Kasvuaika on Proximon luokkaa (116 päivää).

Varsi:
Lajikkeella on pitkä ja vahva varsi (laonkestävyys 25 %).

Kylvö:
InV110 CL kylvösiemen myydään hybridilajikkeiden tapaan yksiköissä (Unit). Yksi yksikkö sisältää 2,1 miljoonaa itävää siementä ja sen paino vaihtelee kauppaerittäin riippuen tuhannen siemenen painosta. Yksikkömyynti mahdollistaa optimaalisen kylvösuosituksen tarkemman määrittämisen kylvötiheyttä käyttämällä.

InV110 CL suositeltu kylvötiheys on 80-100 kpl/m2, jolloin yhdellä yksiköllä kylvää 2,1 - 2,6 hehtaaria. Runsaampaa siemenen käyttöä ei suositella, sillä liian tiheässä kasvustossa taimet alkavat kilpailla toistensa kanssa rajoittaen satopotentiaalia.

Muutoin kasvukauden aikaiset viljelytoimenpiteet noudattavat tällä uutuusrapsilla öljykasvinviljelijöille entuudestaan tuttua reseptiä: kylvö suositellaan tehtäväksi lämpimään maahan, jonka pH ja rakenne ovat kunnossa.

Riittävän kasvinsuojelun lisäksi öljykasveilla huomiota on kiinnitettävä myös hivenravinteiden saantiin.

Kasvinsuojelu:
Clearfield-lajike InV110 rikkakasvien torjunnassa käytetään tuotantomenetelmän Clearfield-herbisidiä.

Käsittelyn ajoitus voidaan valita joustavasti 2- lehtiasteelta aina 8-lehtiasteelle saakka kasvulohkon rikkakasvitilanteen mukaan. Valmiste on hellävarainen Clearfield-lajikkeelle, mutta erittäin tehokas tärkeimpiin leveälehtisiin rikkakasveihin. Valmiste tehoaa myös heinämäisiin rikkakasveihin, kuten juolavehnään ja torjuu hukkakauran sekä jääntiviljan. Erinomainen torjuntatulos vapauttaa lajikkeen täyden satopotentiaalin käyttöön haasteellisemmissakin kasvuolosuhteissa. Tämä parantaa selvästi lajikkeen suhteellista satoisuutta perinteisiin lajikkeisiin verrattuna.