Laima kevätrapsi kemiallisesti peitattu 20 kg
Tuotekoodi: LAIMA1CA

Laima kevätrapsi kemiallisesti peitattu 20 kg

Tuotekoodi: LAIMA1CA

Tuotekuvaus

Aikainen, satoisa ja korkealaatuinen kevätrapsilajike, jolla on korkea öljypitoisuus ja erittäin alhainen lehtivihreäpitoisuus. Kotimainen populaatiolajike. Laima kuuluu aikaisten kevätrapsien joukkoon. Suomen virallisissa lajikekokeissa vuosina 2019-2021 sen kasvuaika on ollut samaa luokkaa mittarilajike Trapperin kanssa. Laiman aikaisuudesta kertoo myös lajikkeen siementen erittäin alhainen lehtivihreäpitoisuus, mikä tuo viljelyvarmuutta sen viljelyyn. Laima sopii viljeltäväksi vyöhykkeillä I ja II.
Tuotepakkaus:

paino: 20,00 kg

Sato:
Laiman satotaso on populaatiolajikkeiden kärjessä. Se pärjää satokilpailussa myös monille hybridilajikkeille.

Laonkestävyys:
Laonkestävyydeltään Laima on kevätrapsilajikkeiden keskitasoa.

Sadon laatu:
Laima on korkealaatuinen rapsi, joka soveltuu erinomaisesti kasviöljyteollisuuden käyttöön. Laiman öljypitoisuus on lajikkeiston korkeimpien joukossa ja sen lehtivihreäpitoisuus on selvästi alhaisempi kuin muilla markkinoilla olevilla lajikkeilla. Valkuaispitoisuudeltaan Laima on kevätrapsien keskitasoa. Laima on ns. 00-laadun elintarvikerapsi, jolla erukahapon ja glukosinolaattien pitoisuudet ovat matalia.

Viljelysuositus:
Laima on populaatiolajike, joten suosittelemme sille kylvötiheydeksi 150-200 kpl/m2 eli noin 5-8 kg/ha. Kylvötiheys on selvästi hybridilajikkeita korkeampi.