Synthia BOR kevätrypsi
Tuotekoodi: SYNTHIA1PX

Synthia BOR kevätrypsi

Tuotekoodi: SYNTHIA1PX

Tuotekuvaus

Plussaa rypsinviljelyyn! Synthia on sarjassaan ensimmäinen Plus-rypsi eli uuden sukupolven rypsilajike, jossa yhdistyvät satoisuus, varrenlujuus sekä aikaisuus. Viljelyvarmuutensa ansiosta se on erinomainen valinta tilan viljelykiertoon. Yhdessä säkissä on kolme yksikköä eli n. 7,5 miljoonaa itävää (1 yksikkö = 2,5 miljoonaa itävää siementä) siementä ja sillä kylvää n. 3,0 ha.
Tuotepakkaus:

paino: 20,00 kg

Avainominaisuudet:

  • Ensimmäinen Plus-rypsi
  • Viljelyvarmuutta satoisuudesta, aikaisuudesta ja lujasta varresta
  • Lehtivihreäpitoisuus rypsilajikkeiston alhaisin
  • Erinomaiset öljyntuotto-ominaisuudet


Sato:
Synthia on noin 10 % satoisampi lajike kuin muut viljelyssä olevat rypsilajikkeet. Sen satoisuus on tullut esiin eri viljelyvyöhykkeillä.

Sadon laatu:
Synthia on öljyntuotto-ominaisuuksiltaan erinomainen lajike. Virallisissa lajikekokeissa sen öljypitoisuus on ollut sama kuin eniten viljellyn Cordelia-lajikkeen. Suuren sadon ja korkean öljypitoisuuden ansiosta Synthia tuotti kokeissa kuitenkin selvästi suurimman öljysadon. Siemenkoko ja valkuaispitoisuus ovat Synthialla nykylajikkeiden keskimääräistä tasoa. Lehtivihreäpitoisuus on koko rypsilajikkeiston alhaisin.

Käyttötarkoitus:
  • kasviöljyteollisuus


Viljelysuositus:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IV. Synthia on menestynyt hyvin kaikilla maalajeilla. Ei suositella kuitenkaan viljeltäväksi kaikkein poudanarimmilla lohkoilla.

Kasvuaika:
Synthia on aikainen lajike. Sen kasvuaika on kaksi päivää Cordelia ja SW Petita lajikkeita lyhyempi.

Varsi:
Synthialla on rypsilajikkeiston lujin varsi. Virallisissa lajikekokeissa sen lako-% on puolet pienempi kuin eniten viljeltyjen rypsilajikkeiden. Lujan varren ansiosta Synthialla voidaan typpilannoitusta hieman lisätä tavanomaisesta rypsin lannoituksesta.

Kylvö:
Synthian kylvösiemen myydään hybridilajikkeiden tapaan yksiköissä (Unit). Yksi yksikkö sisältää 2,5 miljoonaa itävää siementä ja sen paino vaihtelee kauppaerittäin riippuen tuhannen siemenen painosta. Yksikkömyynti mahdollistaa optimaalisen kylvösuosituksen tarkemman määrittämisen kylvötiheyttä käyttämällä.

Synthian suositeltu kylvötiheys on 250 kpl/m2, jolloin yhdellä yksiköllä kylvää yhden hehtaarin. Runsaampaa siemenen käyttöä ei suositella, sillä liian tiheässä kasvustossa taimet alkavat kilpailla toistensa kanssa satopotentiaalia rajoittaen. Kylvötiheyttä voi hyvissä olosuhteissa tarvittaessa vielä hivenen vähentää.

Muuten kasvukauden aikaiset viljelytoimenpiteet noudattavat tällä uutuusrypsillä öljykasvinviljelijöille entuudestaan tuttua reseptiä; kylvö suositellaan lämpimään maahan, jonka pH ja rakenne ovat kunnossa.

Riittävän kasvinsuojelun lisäksi öljykasveilla huomiota on kiinnitettävä myös hivenravinteiden saantiin.