Aliette 80 WG 6 kg
Tuotekoodi: HM16254 EAN: 5705628564013

Aliette 80 WG 6 kg

Tuotekoodi: HM16254 EAN: 5705628564013
  • Ennakoivaan tautitorjuntaan mm. mansikalla
  • Mansikan satoa saa korjata samana vuonna kun taimet upotuskäsitelty
  • Myös koristekasvien juuristotautien torjuntaan
 

Tuotekuvaus

Käyttötarkoitus:
Mansikan tyvi- ja punamädän, mesimarjan, avomaankurkun ja salaatin lehtihomeen ja koristekasvien juuristotautien torjuntaan sekä koivun levä- eli versolaikun torjuntaan paakkutaimilla. Voidaan käyttää kasteluna, ruiskutteena ja upotuskäsittelynä.

Ominaisuudet:
Aliette 80 WG vaikuttaa kasveihin niiden omia puolustusmekanismeja vahvistavasti. Siksi kasvit tulisi käsitellä ennen taudin iskeytymistä kasvustoon. Tuote on voimakkaan systeeminen, joten se suojaa kasvia tehokkaasti nestevirtausten mukana liikkuen. Paras teho saadaan ilman kosteuden ollessa korkea, jolloin kasvusto säilyy pitkään kosteana ruiskutuksen jälkeen.

Käytön rajoitukset:
Ei saa käyttää pohjavesialueilla. Alietteliuos säilyy puhtaaseen veteen tehtynä tehokkaana useita päiviä. Taimien upotuskäsittelyssä liuokseen sekoittuu multaa, jolloin tehoainetta kiinnittyy maahiukkasiin ja liuoksen teho heikkenee. Tällaista liuosta ei suositella käytettäväksi enää seuraavana päivänä. Valmistetta saa käyttää mansikalla korkeintaan kolme kertaa kasvukauden aikana niin istutusvuonna kuin satovuonnakin.

Varoajat:
Kurkulla 3 vrk. Mansikalla, salaatilla ja mesimarjalla 14 vrk.

Tuoteominaisuudet:
  • Tehoaine: Fosetyyli-alumiini 800 g/kg
  • Sateenkesto: 1 tunti
  • Varastointi: kuivassa ja yli 0°C
  • Pakkauskoko: 6kg
  • Valmistaja: Bayer CropScience
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö

TuoteAliette 80 WG, 6 kg
PohjavesirajoitusKyllä
PeräkkäiskäyttörajoitusEi
Käyttömäärät:
Mansikka, tyvi- ja punamätä: Istutusvuonna taimirivit ruiskutetaan 2– 3 viikkoa istutuksen jälkeen, kun taimet ovat hyvin juurtuneita. Käsittely toistetaan 20 –30 vrk:n jälkeen. Käyttömäärä riviruiskutuksessa on 4,0 kg/rivi-ha valmistetta sekoitettuna 800 –1000 litraan vettä. Upotuskäsittelyssä taimet voidaan käsitellä ennen istutusta upottamalla paljasjuuristen taimien juuret 0,2– 0,3 % (20 – 30 g/10 l vettä) liuokseen 15 – 30 minuutin ajaksi juuri ennen istutusta tai kastelemalla paakkutaimet perusteellisesti 0,3 % käyttölaimennoksella. Uusintakäsittely voidaan tehdä ruiskuttamalla rivit neljän viikon kuluttua. Riviruiskutuskäsittelyssä käyttömäärä on 4,0 kg/rivi-ha valmistetta sekoitettuna 800 –1000 litraan vettä. Upotuskäsittelyä käytettäessä ensimmäinen sadonkorjuu voidaan tehdä vasta istutusta seuraavana vuonna. Upotuskäsittelyn jälkeen satoa voidaan korjata samana vuonna. Syksyn ruiskutus tehdään elokuun lopulla – syyskuun alussa tai aiemmin tautitilanteen niin vaatiessa. Istutusvuoden jälkeiset vuodet: Taimirivit ruiskutetaan keväällä kasvun alettua. Uusintaruiskutus voidaan tehdä 20 – 30 vrk:n jälkeen. Syksyn ruiskutus tehdään elokuun lopulla – syyskuun alussa tai aiemmin tautitilanteen niin vaatiessa. Käyttömäärä riviruiskutuksessa on 4,0 kg/rivi-ha valmistetta sekoitettuna 800 –1000 l:aan vettä.

Mesimarja, lehtihome: Käsittelyt aloitetaan ennen kukintaa ja toistetaan noin viikon välein. Ruiskutuksia korkeintaan kolme kasvukaudessa. Käyttöväkevyys on 0,3 % ja nesteen määrä 4 l/aari.

Kurkku, lehtihome: Ruiskutus tehdään ennen taudin puhkeamista tai viimeistään välittömästi ensimmäisten oireiden ilmaantuessa kasvustoon. Käyttöväkevyys on 0,3 % tai 3 kg/ha. Suositeltava vesimäärä on 1000 l/ha, kuitenkin vähintään 500 l/ha. Paras ruiskutusaika on varhain aamulla tai illalla, jolloin kasvusto säilyy pitkään kosteana ruiskutuksen jälkeen. Käsittely toistetaan tarvittaessa kahden viikon kuluttua. Korkeintaan 4 käsittelyä/viljelyjakso.

Salaatin lehtihome:
Käyttö sekoitettuna kasvualustaan: Käyttömäärä on talvella 0,5 – 0,7 kg/m³ ja kesällä 0,3– 0,5 kg/m³. Vesimäärä on 10 –20 l/m³.
Käyttö ruiskuttamalla avomaalla: Valmiste voidaan ruiskuttaa kasvualustaan ennen taimien istuttamista tai viikko istuttamisen jälkeen, kun taimet ovat juurtuneet ja kun niissä on 4 – 6 lehteä. Käsittely uusitaan 10 –14 päivän välein. Käyttömäärä on 3 kg/ha sekoitettuna 400 – 600 litraan vettä. Kastelu tunnin kuluessa käsittelystä (5 –10 mm) varmistaa parhaan tehon ja vähentää vioitusriskiä.
Käyttö ruiskuttamalla kasvihuoneessa: Käyttömäärä on 3 kg/ha sekoitettuna 400 – 600 litraan vettä. Vioitusten välttämiseksi taimet kannattaa kastella (1 mm) välittömästi ruiskutuksen jälkeen ja uudestaan (2 mm) tunnin kuluttua käsittelystä.

Koivun levä- eli versolaikun torjunnassa paakkutaimet ruiskutetaan kasvukauden alkupuolella 2–3 päivää ennen muovihuoneesta ulossiirtoa tai muovien poistamista. Käsittely tehdään 0,3 % liuoksella lehvästöruiskutuksena vesimäärällä 800 l/ha.

Koristekasvien juuristotautien torjunnassa valmiste sekoitetaan ruukutusmultaan (400 g/m³) tai kasvualusta kastellaan 0,1 % liuoksella (10 l/m²). Valmiste voidaan levittää myös kastelun mukana 0,25–0,3 % liuoksena tai kasvit kastella 0,05 – 0,1 % (5 – 10 g/10 l vettä) liuoksella. Käsittelyt uusitaan 3 – 4 viikon välein. Kasvustoon ruiskutettuna käyttöväkevyys on 0,3 – 0,4 %. Ruiskutuskäsittelyjä tehtäessä ilmankosteuden tulisi olla mahdollisimman suuri.