Serenade ASO 10 l
Tuotekoodi: HM16267

Serenade ASO 10 l

Tuotekoodi: HM16267
  • Uusi biologinen tautien torjunta-aine mansikalle avomaalla ja tunnelissa, porkkanalle ja salaatille avomaalla sekä tomaatille, munakoisolle ja paprikalle kasvihuonetuotannossa
  • Useita minor use -kohteita, tarkista kasvinsuojeluainerekisteristä
 

Tuotekuvaus

Käyttötarkoitus:
Serenade sopii tavanomaiseen ja luomutuotantoon sienitautien, erityisesti härmän ja harmaahomeen torjuntaan. Serenade on bakteerivalmiste, joka sisältää eri tavoin toimivia ainesosia, jotka hajottavat sienien soluseiniä tai estävät sienen itämisen. Serenade sopii erityisen hyvin IPM-tuotantoon, koska tuotteella ei ole varoaikaa, se on turvallinen käyttää ja se ei vahingoita hyötyeliöitä.
Tuotepakkaus:

paino: 10,00 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö

TuoteSerenade ASO 10 l
PohjavesirajoitusEi
PeräkkäiskäyttörajoitusEi

Tuote sisältää Bacillus subtilis- mikro-organismia ja sitä tulee käyttää ennaltaehkäisevästi. Valmiste perustuu luonnollisesti esiintyvään mikro-organismiin Bacillus subtilis QST 713. Bakteeri vaikuttaa kilpailemalla taudinaiheuttajien kanssa kasvutilasta sekä ravinnosta kasvien pinnalla, ja estämällä näin taudinaiheuttajien kasvun. Serenade ASO vaikuttaa kasvitautiin suoraan tuottamalla ainetta, joka ehkäisee solukalvon kasvua. Lisäksi bakteeri parantaa kasvin vastustuskykyä vahingonaiheuttajaa vastaan.Serenade tehoaa harmaahomeeseen (Botrytis cinerea) mansikalla, härmään (Erysiphe heraclei) ja porkkapoltteeseen (Alternaria dauci) porkkanoilla, harmaahomeeseen (Botrytis cinerea) tomaatilla, paprikalla ja munakoisolla. Valmistetta tulee käyttää ennaltaehkäisevästi ja käsittelyohjelmassa muiden tautitorjunta-aineiden kanssa. Serenade ASO:n käyttö on joustavaa. Sitä voidaan käyttää sekä varhaisessa vaiheessa että lähempänä sadonkorjuuta, koska tuotteella ei ole varoaikaa.

Käyttöohje

Viljelykasvi Vahingon aiheuttaja Käsittelyajankohta (kehitysaste) Max annos/käsittely Max käsittelyjen lukumäärä Käsittelyjen väli Nesteen määrä l/ha Max annos yhteensä l/ha Varoaika päivinä
Mansikat (kasvihuone/tunneli) Sienitaudit 60-89 4,0-8,0 l/ha 6 5-14 300-1000 48 0
Porkkanat Sienitaudit 41-49 4,0-8,0 l/ha 6 5-14 200-500 48 0
Salaatti Sienitaudit 13-49 4,0-8,0 l/ha 6 5-14 250-500 48 0
Tomaatti, paprika, munakoiso Sienitaudit 21-89 4,0-8,0 l/ha 6 5-14 500-1000 48 0
 

Minor use käyttökohteet

Härmän ja harmaahomeen torjuntaan mansikalla, herukoilla, vadelmalla ja karhunvatukalla, harmaahomeen torjuntaan sipulilla ja salaatilla sekä härmän torjuntaan munakoisolla, tomaatilla, paprikalla, kurkulla, avomaankurkulla, kesäkurpitsalla ja taimitarhoilla käyttöohjeen mukaisesti.Tuoteominaisuudet:

  • Tehoaine: Bacillus Subtilis QST 713
  • Sateenkesto: kuivuttuaan, mutta ko-van rankkasateen jälkeen suositellaan uutta ruiskutusta jos edellisestä ruis-kutuksesta on kulunut aikaa useita päiviä.
  • Varastointi: Ei saa jäätyä, säilyy kaksi vuotta avattuna.
  • Pakkauskoko: 10 l
  • Valmistaja: Bayer Crop Science