Hukkakauran ja rikkakananhirssin torjunta onnistuu Axial 50 EC -valmisteella

Alkukesän kuivissa oloissa hukkakaura orastuu pitkän ajan kuluessa. Osa maassa olevista siemenistä itää normaalisti maan pintakerroksista, mutta osa vasta ensimmäisten kunnon sateiden jälkeen. Lisäksi on havaintoja siitä, että kuivissa oloissa syvemmissä maakerroksissa itävistä siemenistä kehittyvät yksilöt pääsevät pintaan rakojen kautta, mutta myöhään. Viimeiset hukkakaurayksilöt tulevat pintaan vasta juhannuksen jälkeen, mikä pitää ottaa huomioon torjunnan ajoittamisessa.

Rikkakananhirssin siemen itää parhaiten kuumissa oloissa, yleisimmin kesäkuun kahden viimeisen viikon aikana. Kananhirssin torjunta täytyy siksi tehdä mahdollisimman myöhään, jotta kaikki yksilöt tulee torjuttua.

Axial 50 EC -valmiste tehoaa sekä hukkakauraan että kananhirssiin. Axialin voi ruiskuttaa vielä ohran ja vehnän lippulehtivaiheessa, joten se tavoittaa myös myöhään taimettuneet hukkakauran ja kananhirsin. Tiheää viljakasvustoa ruiskutettaessa on huolehdittava siitä, että ruiskute tavoittaa kasvuston sisällä lymyävät rikkaheinät. Axialin käyttömäärä myöhäisellä käyttöajankohdalla on 0,9 l/ha.

hukkakaura
rikkakananhirssi