Yara Megalab – Työkalut tarkkaan kasvinravitsemukseen

YaraVita-ruiskutus kasvustoon pellolla

Suomessa kasvukausi on lyhyt ja etenee nopeasti, joten kasvua rajoittavat tekijät pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti. Erilaiset ravinnepuutokset ovat yleinen kasvua rajoittava tekijä, johon voidaan kuitenkin vaikuttaa. Puutostilan aistinvarainen havaitseminen on usein haastavaa ja silloin kun ravinnepuutokset ovat havaittavissa kasvustosta, maksimaalinen satopotentiaali on jo leikkaantunut. On siis tärkeää tietää minkälaiset edellytykset kasvuun on, jotta se saadaan optimoitua koko kasvukauden ajaksi.

Yara Megalab -kasvianalyysi palvelu on erinomainen tapa havainnoida kasvuston tilaa kasvukauden aikana

Kasvustosta otetaan näyte, joka analysoidaan viiden arkipäivän kuluessa. Analyysista saatava tulos on tällöin ajantasainen ja luotettava. Sopiva näytteenoton ajankohta on pensomisvaiheesta aina lippulehtivaiheeseen saakka. Tuloksessa määritetään kasvin ravinnetila sekä ohjeistetaan mahdollisista lannoitustarpeista. Tuloksien avulla täsmennetään kasvukauden aikaista lannoitusta sekä valitaan käsittelyyn oikeat valmisteet, joilla saadaan paras satovaste.

Yara Megalab -analyysitulos kertoo myös pellon ravinnetilasta

Mikäli kasvustosta havaitaan ravinnepuutteita, on todennäköisesti sama puute myös jatkossakin. Analyysituloksia voidaan siis hyödyntää yhden kasvukauden täsmäkäsittelyissä, kuin myös pidemmän aikavälin kunnostustoimenpiteissäkin. Analyysin tuloksia kannattaakin käyttää tukena tulevien lannoitteiden sekä kasviravinteiden käytön suunnittelussa.

Yara Megalab on saatavilla seuraaville kasveille: viljat, öljykasvit, nurmi, kumina, herne, härkäpapu, maissi, sokerijuurikas, peruna, porkkana, keräkaali, sipuli, mansikka, vadelma, herukka, omena.

Muista hyödyntää Hankkijan Megalab-Vita -kampanja

Jokainen 50 litraa YaraVita-tuotteita ostava saa yhden vapaavalintaisen Yara Megalab -analyysin kasvukauden aikana. Kampanja on voimassa 30.06.2024 asti.

Lehtilannoitteet