YaraMila Y 10 – kymppi valinta viljoille

Hyvä sato syntyy tasapainoisella lannoituksella. YaraMila Y 10 on hyvä viljojen ja öljykasvien lannoite erinomaisen rannekoostumuksensa takia. Esimerkiksi 400 kg käyttömäärä/ha sopii kylvölannoitukseen suureen osaan viljavuusluokista.

Ohran fosforilannoitus

Yara Kotkaniemen kolmen vuoden ohran koetuloksesta näkyy, että korkeampi fosfori- ja kaliummäärä on tuottanut 1240 kiloa paremman sadon, kuin pelkkä typpilannoitus ja 630 kiloa paremman, kuin vähemmän fosforia ja kaliumia sisältänyt lannoite.

Fosfori on kasvin energiaa ja Suomen viileinä keväinä kasvuun lähtö on usein riippuvainen kasvin käytössä olevan fosforin määrästä. Nopea orastuminen varmistaa tasaisen kasvuston, joka kilpailee tehokkaasti rikkakasvien kanssa ja varmistaa hyvän pohjan laadukkaalle sadolle. Kalium puolestaan varmistaa kasvin vedenottoa kuivissa olosuhteissa, suojaa kasvitauteja vastaa ja vahvistaa kortta.

Lisälannoituksella parempi sato ja laatu

Yara Kotkaniemessä tehdystä kevätvehnäkokeesta saatiin huippusatoja, kun kevätlannoitus tehtiin YaraMila Y 10:llä. 500 kg/ha kevätlannoituksessa (120 kg typpeä) vehnä sai 20 kg fosforia ja kaliumia sekä 10 kg rikkiä. YaraBela Axan lisälannoituksilla parannettiin lisäksi satotasoa ja sadon valkuaispitoisuutta. Lisälannoitus paransi selkeästi kevätvehnän laatua ja siten markkinahintaa.


Anne Kerminen
Kehityspäällikkö
YaraSuomi

Liittyvät tuotteet