Maailman paras polttoöljy vähentää päästöjä

Neste rekka
 

- Hiljattain markkinoille tuotu Neste My Uusiutuva Polttoöljy vastaa kasvavaan kysyntään. Uusiutuvalla polttoöljyllä voidaan tehokkaasti vähentää maatalouden päästöjä, Nesteen tuotteiden tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava päällikkö Teemu Sarjovaara sanoo.

Neste MY Uusiutuva Polttoöljy valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, ja se tuottaa keskimäärin 90 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna fossiiliseen polttoöljyyn. (Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2018/2001/EU) mukainen.)

– Nesteen jalostusteknologialla sekä kasvi- että eläinrasvat ovat erinomaista raaka-ainetta laadukkaalle uusiutuvalle polttoöljylle, Sarjovaara kertoo.

Maailman johtava uusiutuvien polttoaineiden valmistaja Neste pyrkii näyttämään tietä maksimoimalla erityisesti jäterasvojen käytön. Esimerkiksi pikaruokaloiden paistorasvoja suositaan Nesteen tuotannossa.

– Viimeisimpänä pikaruokaketjuna mukana Nesteen hankintaketjussa on myös suomalainen Hesburger.

Sarjovaaran mukaan tulevaisuudessa sataprosenttisesti uusiutuvaa polttoainetta voidaan tehdä entistäkin lähempää hankittavista materiaaleista. Hän näkee potentiaalia muun muassa maatalouden ja metsäteollisuuden tähteissä.

– Näiden raaka-aineiden hyödyntämiseen on olemassa jo kypsiä teknologioita.

Laadukas ja yhteensopiva

Neste MY Uusiutuva Polttoöljy tuottaa paitsi vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä myös vähemmän lähipäästöjä.

– Nesteen uusiutuvaan polttoöljyyn on poimittu laadukkaimmat ainesosat, siksi se on maailman parasta polttoöljyä, Sarjovaara sanoo.

Neste MY Uusiutuva Polttoöljy on täysin yhteensopiva fossiilisten polttoaineiden kanssa, eli sitä voi huolettomasti sekoittaa polttoainetta vaihdettaessa.

– Tuote soveltuu myös lämmityskäyttöön mutta tällöin tulee varmistaa sen yhteensopivuus poltinhuoltajalta. Joissain tapauksissa käyttö saattaa vaatia liekintunnistimen vaihdon, Sarjovaara evästää.

Hankkija myy Neste MY Uusiutuvaa Polttoöljyä ja sen suosio kasvaa jatkuvasti.

 

Teksti: Vesa Brandt, Neste Oy