Varmuutta ja suorituskykyä työkoneeseen

Nesteen polttoöljyt takaavat käyttövarmuutta, suorituskykyä ja puhtaasti käyvän moottorin kesään ja talveen.

Työkoneiden moottorit kehittyvät vauhdilla. Entistä vähäpäästöisempiä ratkaisuja vaaditaan nopeasti myös työkoneisiin. Uudet päästöluokitukset asettavat työkoneille kovia vaatimuksia.

Nesteen tavoitteena on edistää uusiutuvan polttoöljyn käyttöä kevyen polttoöljyn korvaamiseksi työkoneissa, kiinteästi asennetuissa moottoreissa ja lämmityksessä. Tähän tarpeeseen on kehitetty Neste MY Uusiutuva Polttoöljy, joka pienentää työkoneiden polttoaineen käytön hiilijalanjälkeä jopa 90 % koko elinkaaren ajalta verrattuna fossiiliseen polttoöljyyn.

”Neste MY Uusiutuva Polttoöljy on nopein keino maatalousyrittäjille ja lämmittäjille vähentää omia päästöjään. Neste MY on valmistettu 100 % jätteistä ja tähteistä”, asiakkuuspäällikkö Petri Michelsson Nesteeltä kertoo.

Neste MY Uusiutuva Polttoöljy on korkealaatuinen tuote, jolla on erinomaiset kylmäominaisuudet ja säilyvyys. Se on nopea ja helposti toteutettavissa oleva ratkaisu oman hiilijalanjäljen pienentämiseen: Neste MY:hyn vaihtaminen ei vaadi muutoksia kalustoon, ja sitä on saatavilla suoratoimituksina koko Suomessa.

Kun moottorilta vaaditaan paljon

Vaativaan käyttöön vaaditaan laadukasta polttoöljyä. Neste Pro moottoripolttoöljy™ pitää työkoneet aina valmiina seuraavaan tehtävään.

”Neste PRO MPO:n tehokas lisäaineistus pitää moottorin ja suuttimet puhtaina ja kulutuksen kurissa. Puhtaat suuttimet parantavat koneen suorituskykyä ja vähentävät pakokaasupäästöjä. Samalla moottorin käyttöikä pitenee”, Michelsson kertoo.

Jokainen säästetty litra polttoöljyä pienentää hiilidioksidipäästöjä. Päästöjen lisäksi pienenevät myös käyttökustannukset.

”Kun koneistossa virtaa markkinoiden laadukkainta öljyä, käyttövarmuus kasvaa ja ylläpitokustannukset pienenevät. Korkea suorituskyky tekee koneiden käytöstä tehokkaampaa ja urakat hoituvat huolettomammin”, sanoo Michelsson.
Mitä sitten kannattaa pitää mielessä, kun valitsee työkoneeseen tai lämmitykseen sopivinta polttoöljyä?

”Kannattaa aina käyttää käyttökohteeseen sopivaa, laadukasta tuotetta, ja varsinkin talvilaatuun vaihtaminen ajoissa on fiksu veto. Myös uusiutuvat polttoaineet kasvattavat tasaisesti suosiotaan. Olisi hyvä miettiä, onko omassakin kalustossa aika jo siirtyä Neste MY uusiutuvan polttoöljyn käyttäjäksi”, Michelsson neuvoo.

Mitä laitetaan? Polttoöljyt vertailussa:

Neste MY Uusiutuva Polttoöljy™

● Pienempi kuormitus moottorille ja ympäristölle
● Puhtaampi palaminen ja moottori
● Pienemmät lähipäästöt moottorityypistä riippuen
● Soveltuu kaikkiin polttoöljyn käyttötarkoituksiin
● Täyttää EN 15940 -standardin vaatimukset
● Lämmityskäytössä laitteiston soveltuvuus tuotteelle varmistettava
● Kesälaatu -10, talvilaatu -32 C

Neste Pro moottoripolttoöljy™

● Puhtaasti enemmän suorituskykyä
● Puhdistaa ja pitää moottorin puhtaana, vähentäen kulutusta ja päästöjä
● Nopea ja siisti tankkaus – vaahtoutuminen vähäisempää
● Parempi laitteiden toimintavarmuus, pienemmät käyttökustannukset
● Täyttää EN 590 -standardin vaatimukset
● Huipputasoinen korroosiosuoja
● Suomen laajin jakeluverkosto
● Saatavilla talvi- ja kesälaatuisena sekä Pohjois-Suomessa arktisena laatuna talvikausina

Neste Tempera polttoöljy™

● Erityisesti lämmityskäyttöön, soveltuu myös moottorikäyttöön
● Hyvä korroosiosuoja
● Täyttää EN 590 -standardin vaatimukset
● Saatavilla talvi- ja kesälaatuisena sekä Pohjois-Suomessa arktisena laatuna talvikausina

Tiesitkö?

Polttoöljyä tulee säilyttää viileässä, tasalämpöisessä tilassa ja suojattuna valolta. Säiliön on oltava tiivis. Jos öljy pääsee merkittävästi lämpenemään tai kylmenemään säiliössä, öljyn tilavuus säiliössä muuttuu ja säiliö alkaa hengittää. Tästä aiheutuu lian ja kosteuden kerääntymistä säiliöön. Tästä syystä ulkona olevat säiliöt tulisi vesittää aika ajoin. Asianmukaisesti säilytettyinä Neste MY, Neste Pro MPO ja Neste Tempera säilyvät käyttökunnossa pitkään.