FieldSense -sääasema
Tuotekoodi: CORDULUS

FieldSense -sääasema

Tuotekoodi: CORDULUS
  • Helppokäyttöinen sääasema, jolla voit seurata kasvukauden olosuhteita
  • Sääaseman tiedot näet nopeasti ja helposti älypuhelimen ruudulta missä ikinä oletkin
  • Sääaseman mittaushistoria pysyy tallessa helppo käyttöisessä pilvipalvelussa
  • Sääasema on omavarainen joten voit asentaa sen haluamaasi paikkaan
  • Huoleton ratkaisu – sinun tarvitsee vain asentaa ja rekisteröidä sääasema, mikäli sääasema rikkoutuu vaihdamme toimivan tilalle
  • FieldSense sääasema on suunniteltu viljelijöille ja sitä kehitetään antamaan apua viljelijälle viljelypäätösten tueksi
  • Tilalla työskentelevät pääsevät katsomaan sääaseman tietoja ilman lisäveloitusta
 

Tuotekuvaus

FieldSense Tilasää palvelun avulla pääset seuraamaan kasvukauden olosuhteita omalla tilallasi entistä tarkemmin. Helppokäyttöisen sääaseman voit asentaa haluamaasi paikkaan, esimerkiksi keskelle peltoaukeaa. Laite toimii itsenäisesti, eikä se tarvitse verkkovirtaa tai langatonta WiFi yhteyttä toimiakseen. Tiedonsiirto tapahtuu langattomasti sääaseman ja pilvipalvelun välillä. SIM-kortti kuuluu pakettiin valmiiksi asennettuna jolloin tiedonsiirrosta ei tule lisäkustannuksia.

Sääaseman mittaamia tietoja pääset tarkastelemaan helposti missä ikinä oletkin ladattavan sovelluksen avulla älypuhelimella tai tabletilla. Tietoja pääset tarkastelemaan myös tietokoneella verkkoselaimen kautta.

Ota koko kasvukausi talteen FieldSense-sääaseman avulla! Täysin itsenäinen ja helppokäyttöinen FieldSense-sääasema mittaa vallitsevat olosuhteet suoraan pelloiltasi. Sääasemaa voidaan käyttää viljelyn apuna kylvöstä kasvinsuojeluruiskutuksiin, aina puintiin saakka.
FieldSense -sääaseman avulla pääset seuraamaan kasvukauden olosuhteita tilallasi entistä tarkemmin. Voit asentaa haluamaasi paikkaan, esimerkiksi keskelle peltoaukeaa. Laite toimii itsenäisesti, eikä se tarvitse verkkovirtaa tai WiFi-yhteyttä toimiakseen. Tiedonsiirto tapahtuu langattomasti sääaseman ja pilvipalvelun välillä. SIM-kortti kuuluu pakettiin valmiiksi asennettuna, jolloin tiedonsiirrosta ei tule lisäkustannuksia. Sääasema saa virran aurinkopaneelin kautta.

Sääaseman mittaamia tietoja pääset tarkastelemaan helposti missä ikinä oletkin älypuhelimella tai tabletilla. Tietoja pääset tarkastelemaan myös tietokoneella verkkoselaimen kautta.

Sääasema mittaa:
• Sademäärää
• Ilman lämpötilaa
• Maan lämpötilaa
• Tuulen nopeutta
• Ilmankosteutta
• Ilmanpainetta
• Valon määrää
Lisäksi saatavilla sääennuste, joka hyödyntää paikallisesti mitattua tietoa ja sääennustemalleja. Huomaathan, että voit valita oman sääasemasi lisäksi viiden muun sääaseman tiedot tarkasteluusi – pääset siis tarkastelemaan yhteensä 6. sääaseman tietoja.

Helppo asentaa
FieldSense -sääaseman asentaminen on helppoa:
1. Ruuvaa maaruuvi maahan
2. Laita metallitoppa maaruuviin
3. Kiinnitä sääasema tolppaan
4. Käynnistä sääasema
5. Rekisteröi sääasema sovelluksessa älypuhelimellasi

Asennus vie aikaa vain 15 minuuttia. FieldSense Tilasää toimitukseen kuuluvat kaikki tarvittavat osat: maaruuvi, metallitolppa, sääasema sekä tunnukset pilvipalveluun.
Katso tästä tarkemmat asennusohjeet: FieldSense-sääaseman asennus - YouTube

Mittaustiedot sovelluksessa:
Mitatut tiedot ovat nähtävillä sovelluksessa, johon on myös rakennettu työkaluja viljelypäätösten tueksi:
• Lämpösumma – pystyt seuraamaan lämpösummakertymää omalta pelloltasi
• Analyysejä, kuten optimaalinen kylvö perustuen maanlämpötilaan ja riskianalyysi tuholaisista

Pilvipalvelun edut:
• Helppokäyttöinen puhelin- ja verkkosovellus sääaseman tietojen tarkasteluun
• Etusivulta näet nopeasti vallitsevat sääolosuhteet kaikilta tiliisi liitetyiltä sääasemilta
• Voit tarkastella säätietoja missä tahansa ja koska tahansa haluat
• Pystyt tarkastelemaan säätietoja haluamaltasi ajanjaksolta, esim. päivä kohtaisesti tai pidemmältä ajan jaksolta
• Mittaustiedot pysyvät tallessa ja voit tehdä vuosien välistä vertailua kasvuolosuhteista
• Saat halutessasi ladattua sääaseman mittaamat tiedot tietokoneellesi excel tai csv muodossa
• Pilvipalvelu saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Huoletonta sään seurantaa omalta pelloltasi
Sääasemalla on elinikäinen takuu. FieldSensen toimintamallin ansiosta voit keskittyä sään seuraamiseen mahdollisimman huolettomasti. Mikäli jokin sensoreista rikkoutuu, kyseinen sensori tai koko sääasema vaihdetaan velotuksetta toimivaan.

Sääaseman mahdolliset ohjelmistopäivitykset tehdään valmistajan toimesta etäyhteyden kautta. Näin sääasemassasi päivitykset ovat aina ajan tasalla. Sinun tulee vain huolehtia, että älypuhelimessasi tai tabletissasi on sovellus päivitettynä viimeisimpään versioon. Tietokoneella käytettävä sovellus päivittyy automaattisesti.

Hinnoittelu koostuu aloitusmaksusta sekä vuosittaisesta pilvipalvelumaksusta, joka pitää sisällään mm. pääsyn pilvipalveluun, mittaushistorian säilytyksen, pilvipalvelun ja sääasemien päivitykset.


Miten hyödyntää FieldSense sääasemaa läpi kasvukauden:
Sääasema tuo mittaustekniikkaa viljelypäätösten tueksi ja resurssitehokkuutta viljelytoimiin läpi kasvukauden:
• Pysyt kartalla kasvukauden olosuhteista
• Sääaseman mittaustiedot jäävät talteen pilvipalveluun myöhempää tarkastelua varten
Kylvö: maan lämpötilatiedon hyödyntäminen kylvöjen ajoittamisessa
Ruiskutukset: Ruiskutusolosuhteilla on merkittävä vaikutus torjuntatehokkuuteen ja ruiskutustyön edistymiseen. Tuulennopeuden, kosteuden ja lämpötilan tarkistaminen ennen työhön lähtöä voi luoda ajansäästöä. Voit katsoa nopeasti kännykän ruudulla lähteäkö ruiskuttamaan vai kannattaako jäädä nukkumaan. Ruiskutusta tehdessä voit seurata tuulen nopeutta älypuhelimen ruudulta ja tarvittaessa muokata ajonopeutta ja ruiskutuspainetta olosuhteiden mukaan. Sovelluksessa on lisäksi erillinen ruiskutusolosuhteiden suositus.
Sademäärä: Kasvukauden olosuhteiden seuranta. Lisälannoituksen ajoitus ja sademäärän ja sääennusteen perusteella. Sateiden vaikutus tautipaineeseen.
Puinti: Paljonko on satanut? Mikä on ilmankosteus – mitä matalampi arvo on sitä kuivempaa puitava kasvusto on, parhaimmassa tapauksessa voit saada päivään useamman tunnin lisää puintiaikaa. Tuulen nopeuden seuranta. Ilman lämpötilan avulla voit optimoida kuivausta.
Säätilan etäseuranta: Kaukana tilakeskuksesta olevien lohkojen olosuhdetieto helposti saatavilla. Sääaseman tunnukset voi jakaa myös tilalla työskenteleville, esim. urakoitsijoille.

Kannattaako hankkia useampi sääasema?
Mikäli pellot sijaitsevat etäällä toisistaan kannattaa harkita useamman sääaseman hankintaa. Sääolosuhteet vaihtelevat pienelläkin alueella; esimerkiksi sääasemilla, joilla oli 6 km välimatkaa, v. 2020 heinäkuun sademäärässä oli eroa 47,5 mm. Tämä tarkoitta käytännössä sitä, että tilakeskuksella sää voi olla täysin erilainen, kuin kauempana sijaitsevilla lohkoilla. Sääaseman avulla näet vallitsevat sääolosuhteet etänä ja vältät turhaa ajamista pellolle vain todetaksesi etteivät olosuhteet ole suotuisat työskentelyyn.
Huomaathan, että jokaista omaa sääasemaasi kohden, saat pääset tarkastelemaan lisäksi 5 muun sääaseman tietoja. Näin ollen sinulla on käytössäsi yhteensä 6 sääaseman tiedot.

Jatkuvaa kehitystä
FieldSensen lähtökohtana on ollut kehittää helppokäyttöinen ja tarkka sääasema viljelijöille. Tämän johdosta sovellus kehittyy jatkuvasti ja käytettäväksi tulee uusia ominaisuuksia.