Agronic AG -sarjan kiekkomultaimet
Tuotekoodi: AGLVA156U

Agronic AG -sarjan kiekkomultaimet

Tuotekoodi: AGLVA156U

Tuotekuvaus

Agronic AG 6400 -kiekkomultain

Agronic-kiekkomultain mahdollistaa lietteen levittämisen kasvukaudella suoraan kasvustoon. Ravinnehäviöt ja hajuhaitat pysyvät pienenä ja lietteen levitysaikaa voidaan jatkaa.

AG-kiekkomultaimien ketteryys on markkinoiden paras ja multaimeen sekä vaunuun kohdistuvat kuormitukset ovat pienempiä. Agronic-kiekkomultain seuraa maanpintaa tarkasti, runko nivelöityy keskeltä, siivet pääsevät myötäilemään maanpinnan muotoja ja vantailla on puolen metrin liikevara. Avara rakenne ja kohtuullinen vetovoimantarve mahdollistavat ajamisen myös suoraan kynnökselle. Lisävarusteena saatava jälkihara korvaa jopa yhden äestyskerran.

Jousipainotetut kiekot tekevät maahan 32 kpl halutun syvyisiä 0-60 mm syvyistä viiltoa, joihin liete annostellaan tarkan silppuavan jakajan kautta. Koska lietettä ei laiteta tarpeettoman syvälle eikä vakoa avata turhan suureksi, pysyy vetovoimantarve kohtuullisena. Liete pumpataan jakajasta juuri optimaalisen kokoisten 50 mm letkujen kautta. Virtausnopeus pysyy riittävän suurena eikä letkuihin kerry sakkaa. Suuttimet ovat kapeat ja joustavat, ja ne mahtuvat kiekkojen tekemään uraan, joten kaikki liete voi mennä maan sisään.

Keskimmäinen leikkaava kiekko on halkaisijaltaan 300 mm ja valmistettu sitkeästä karkaistusta booriteräksestä. Laakerointi on toteutettu kartiorullalaakerein. Kiekon paksuus on 4 mm, ja se auraa 1,5 astetta, joten vako on 11 mm leveä.

Multain pääsee kallistumaan ja kääntymään vaunusta riippumatta.

Kääntö ja kallistus on vaimennettu iskunvaimentimilla. Siivet ja keskirunko on varustettu paineakuilla. Koko multain pääsee kolmesta eri osasta myötäilemään maan pinnan muotoja.

Silppuaminen tapahtuu kahdessa vaiheessa.

Liete ohjataan menemään kivitaskun yläosassa olevan silppurin läpi ennen jakopalkkia. Lisäksi se silputaan vielä jakopalkin päissä.

Leikkaavat terät ovat Hardox-kulutuslevyä.

Jakajaa voidaan pyörittää kumpaankin suuntaan, ja terät ovat käännettävissä. Kivitaskun tyhjennys on helppoa vakiovarusteisen hydraulisen luistiventtiilin kautta.

Lisävarusteena saatavalla lisäkiekolla vaon leveys on 18 mm ja tarvittaessa lisäkiekkoja voidaan asentaa 2 kpl/kiekko.

Lue lisää alla olevasta esitteestä tai kysy lähimmältä Hankkijan konemyyjältäsi!
Tekniset tiedot
TuoteAgronic AG 6400 -kiekkomultain
Paino (kg)1450
Työleveys (m)6,4
Jakaja4-haara
Öljyntarve (l/min)30
Levitysmäärä (t/ha)10-60
Vannasväli (cm)20
Letkukoko32 kpl. 50 mm
Painatusvoima (kg/kiekko)max 245
Ylikuormasuojauspaineakut ja varoventtiili

Multaamisen edut

Lietteen multaamisen ja sijoittamisen edut:

  • Parantaa lietelannan ravinteiden hyväksikäyttöä
  • Pienemmät hajuhaitat, ammoniakin haihdunta pienenee
  • Maan pieneliötoiminta lisääntyy
  • Maan rakenne paranee
  • Parempi sato
  • Pienemmät valumahaitat vesistöihin
  • Keinolannoitteiden käyttöä voidaan vähentää
  • Parempi rehun hygienia, laadukkaampaa rehua sekä vähemmän rehun virhekäymisiä

  •