Agronic HXA II System lietevaunut
Tuotekoodi: AGLV17HXA23V

Agronic HXA II System lietevaunut

Tuotekoodi: AGLV17HXA23V

Tuotekuvaus

Agronic HXA II System 17 m3 lietevaunu

HXA II System lietevaunuissa on erittäin laajat vakiovarusteet sekä markkinoiden kehittyvimpiin kuuluva hydrauliikka ja ohjauselektroniikka!

Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. 7" kosketus-värinäyttö, kaksi kameraa vakiona; taakse ja pumppukuormaimelle, määränsäätöautomatiikka, rapuohjaus ja pakko-ohjaus sähköisellä hallinnalla. 17 ja 20 m3 vaunut on saatavilla kaksi- ja kolmiakselisena.

Agronic HXA II System -rapuohjattuja lietevaunuja hydraulijousituksella

Kolmiakselisissa vaunuissa on myös hydraulinen etuakselin nosto vakiona. Etuakselin hydraulisen noston avulla voidaan hetkessä siirtää painoa vaunulta traktorille. Tämä lisää tyhjällä vaunulla aisapainoa siirtoajossa, vähentää vierintävastusta sekä säästää polttoainetta ja renkaita.

Vaunun toimintojen päähallinta tapahtuu yksivipujoystickin kautta. Vakiovarusteena oleva määränsäätöautomatiikka ohjaa vaunun tyhjennysventtiilin asentoa tarkan virtausanturin ja todellisen ajonopeuden perusteella. Tarkka nopeus- ja peruutustieto otetaan suoraan traktorin väylältä. Vaunun tyhjennys- ja sekoitusputkiston halkaisijat ovat 168 mm. Tyhjennysnopeus on jopa 50% totuttua suurempi. HXA II System lietevaunut voidaan varustaa air -rengaspaineen säätöjärjestelmällä.

Proportionaalinen pehmeästi ja eleettömästi toimiva hydrauliikka tekee vaunun käytöstä miellyttävää. Toimintokohtainen, tarkasti toimiva LS-hydrauliikka ei myöskään aiheuta paineiskuja, eikä lämmitä öljyä turhaan ja sitä kautta aiheuta tehohäviöitä.

Agronic-lietevaunut on suunniteltu ja valmistettu vaativaan käyttöön

Vaunut on valmistettu S355MC -teräksestä. Säiliön seinämäpaksuudet ovat paikasta riippuen 4-6 mm. Rakenteesta on saatu erittäin kestävä, mutta kuitenkin kevyt. Säiliö on sisältä epoksoitu, ulkopinnat hiekkapuhallettu ja maalattu polyuretaanimaalilla. Maalipinnan kestävyyden ja helpon puhdistettavuuden varmistaa lakkaus.

Matala painopiste ja erinomainen tiellä

Agronic-lietevaunuissa on itsekantava rakenne, jolloin erillistä painavaa runkoa ei tarvita. Tämän ansiosta saavutetaan matala painopiste, joka mahdollistaa huolettoman ajon myös rinteissä sekä epätasaisella pelolla. Tästä huolimatta vaunujen maavara on kuitenkin riittävät 40 cm.

Lue lisää alla olevasta esitteestä tai kysy lähimmältä Hankkijan konemyyjältäsi!
Tekniset tiedot
TuoteAgronic HXA II System 17 m3 lietevaunu
Akselit (kpl)2 tai 3
Korkeus säiliön yläpintaan (cm)287 (2-akselinen) tai 270 (3-akselinen)
Pituus (cm)870 (2-akselinen) tai 949 (3-akselinen)
Leveys (cm)328 (2-akselinen) tai 316 (3-akselinen)
Rengaskoko alkaen850/50R30,5 (2-akselinen) tai 750/50R26,5 (3-akselinen)
Videot ja esitteet

Rapuohjaus

Agronic-Rapuohjausjärjestelmällä vaunu voidaan ohjata kulkemaan eri jälkiä kuin traktori. Maan tallautuminen ja kiinnijuuttumisriski pienenevät. Rapuohjaus on kytketty vaunun päisteautomatiikkaan, joten esim. rapu- ja pakko-ohjauksen tilojen vaihto on automaattista. Agronic-multaimen ainutlaatuinen runkorakenne sallii multaimen vetämisen vaunuun nähden vinossa, näin multain kulkee kuitenkin maahan nähden täysin oikeassa asennossa ja työnjälki on ensiluokkaista.
Agronic-Rapuohjausjärjestelmällä paino jakautuu yli kaksi kertaa suuremmalle alueelle ja maan tiivistyminen vähenee.

 

Agronic HXA ll system air -rengaspaineen säätöjärjestelmä

Agronic air säätää vaunun renkaiden ilmanpaineita suoraan vaunun käyttölaitteelta, esiasetettujen pikavalittavien maantie- ja peltopaineiden välillä. Järjestelmää käytetään aina kuljettajan toimesta. Järjestelmässä on valmius traktorin yhdistämiseksi samaan automatisoituun säätöjärjestelmään.

Edut pellolla:
Renkaan pinta-ala maata vasten kaksinkertaistuu kun käytetään kunnollisen maantieajoon tarkoitetun 3 bar:in paineen sijasta 0,8 bar:in rengaspainetta. Pinta-alan kaksinkertaistuessa renkaan pintapaine puolittuu, joten maa tiivistyy vähemmän ja sadot paranevat.

Edut maantiellä:
Käytettäessä 2,5 bar:in rengaspainetta, 1,8 bar:in kompromissipaineen sijasta, renkaan rullaavuus paranee ja traktorin vetotehon tarve vähenee. Tästä seuraa runsaasti etuja:
- polttoainetalous paranee, voimansiirron rasitus vähenee
- parempi ajettavuus
- renkaiden kuluminen vähenee

 

Keskikiinnitteinen pumppukuormain

Agronic-lietevaunut voidaan varustaa tehokkaalla keskikiinnitteisellä Agronic-pumppukuormaimella. Pumppukuormaimen kääntölaitteena käytetään puutavarakuormaajista tuttua vahvaa hammastankoa ja pumppuna toimii silppuava mäntämoottoripumppu. VOA-akselia ei tarvitse pyörittää täytön apuna. Pumppausteho säilyy korkeana myös paksua lietettä syvältä pumpattaessa.
Ominaisuudet:

  • Mäntämoottori: kaksi mallia, Aber MBI, öljyntarve 110 tai 150 l/min. Täyttö yhdellä pumpulla.
  • Letkukoko: 2x125 mm
  • Teho: max 8000 tai 10000 l/min
  • Ulottuvuus: vakiona 1,5 m laidan yli, 4 m maanpinnan alapuolelle
  • Hydrauliikan tarve: 3-4 kpl 2-toimista lohkoa, lisäksi pumppupaine ja vapaa paluu
  • Lisävarusteet: kolmas nivel, siirtopumppausvarustus

    Lue lisätietoa Agronic-pumppukuormaimista alla olevasta esitteestä!

  •  

    Sivukiinnitteinen pumppukuormain

    Sivukiinnitteinen Agronic-pumppukuormain on tehokas tapa vaunun siistiin täyttöön. Täyttö tapahtuu silppuavalla hydraulipumpulla ja takaiskuläpällä varustettu täyttöletku menee vaunun pohjalle, joten vaahtoaminen on vähäistä. Kuormain ojentuu säiliöön yhdellä liikkeellä ja lisävarusteena saatavan teleskoopin avulla pumppaussyvyyttä voidaan kasvattaa jopa 5,1 metriin saakka. Kuormain on helposti asennettavissa myös muihin vaunumerkkeihin.
    Ominaisuudet:

  • Vakiomoottori: Danfoss OMR 50, öljyntarve 50 l/min. Täyttö yhdellä pumpulla.
  • Mäntämoottori: kaksi mallia, Aber MBI , öljyntarve 110 tai 150l/min. Täyttö yhdellä pumpulla.
  • Letkukoko: 1x168 mm
  • Teho: max 5500, 8000, tai 10000 l/min
  • Ulottuvuus: vakiona 3,4 m syvyyteen
  • Hydrauliikan tarve: 2-3 kpl 2-toimista lohkoa, lisäksi pumppupaine ja vapaa paluu
  • Lisävarusteet: siirtopumppausvarustus, teleskooppipuomi 5,1 m säiliöön

    Lue lisätietoa Agronic-pumppukuormaimista alla olevasta esitteestä!

  •