Agronic AG 8000- kiekkomultain

 
Agronic AG 8000- kiekkomultain mahdollistaa lietteen levittämisen kasvukaudella suoraan kasvustoon. Ravinnehäviöt ja hajuhaitat pysyvät pienenä ja lietteen levitysaikaa voidaan jatkaa. Jousipainotetut kiekot tekevät maahan 40 kpl n. 30-60 mm syvää viiltoa, joihin liete annostellaan tarkan silppuavan jakolaitteen kautta.Agronic kiekkomultaimen avulla saadaan lietelannan arvokkaat ravinteet mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Multaamalla lietettä kasvukauden aikana nurmelle ja oraalle voidaan myös helpottaa kevään työhuippua, säästää lannoituskuluissa sekä vähentää hajuhaittoja.
 

Kohtuullinen vetotehon tarve

Agronic-kiekkomultaimen työjälki on siisti
Agronic-kiekkomultaimen työjälki on siisti

Sopivan 30-60 mm:n multaussyvyyden ansiosta Agronic-multaimen vetovoiman tarve on kohtuullinen. Kiekot on pareittain jousitettu ja nivelöity. Liikerata on jopa puoli metriä. Kiekot seuraavat maanpintaa tarkasti sekä mahdollistavat jyrkät käännökset. Multaimen runko ei ole täysin jäykkä, vaan se pääsee kallistumaan ja kääntymään vaunusta riippumatta. Siivet ja keskirunko ovat varustettu paineakuilla, joten koko multain pääsee kolmesta eri osasta myötäilemään maan pinnan muotoja.

 
Agronic-multaimen nivelöinti kärryyn on onnistunut
Agronic-multaimen nivelöinti kärryyn on onnistunut

Kääntyvä ja kallistuva rakenne

Runko sallii levittimen kääntyä ja kallistua vaunusta riippumatta. Tämän ansiosta multainta ei tarvitse nostaa ylös loivissa kaarroksissa. Jotta liikkeet pysyvät rauhallisena on kääntö ja kallistus varustettu säädettävillä hydraulisilla iskunvaimentimilla.

 
Agronic-multaimen jakaja on sinkitty
Agronic-multaimen jakaja on sinkitty

Jakaja sinkittyä terästä

Silppuava jakaja on valmistettu sinkitystä teräksestä. Käännettävät terät ovat Hardox-kulutuslevyä. Silppuaminen on kaksivaiheinen: liete joutuu menemään silppurin läpi ennen jakopalkkia, lisäksi se silputaan vielä jakopalkin päissä. Toiminta on varmaa heinäiselläkin lietteellä.

Jakajaa voidaan pyörittää kumpaankin suuntaan, terät ovat käännettävissä.Jakaja on varustettu kivitaskulla, jonka pohjaan voidaan asentaa helppoa tyhjennystä varten hydraulinen luistiventtiili.

 
Agronic AG 8000-kiekkomultain

Kiekkoleikkurit

Keskimmäinen leikkaava kiekko on halkaisijaltaan 300 mm ja valmistettu sitkeästä karkaistusta booriteräksestä. Laakerointi on toteutettu kartiorullalaakerein. Kiekon paksuus on 4 mm, mutta se auraa 1,5 astetta, joten vako on 11 mm leveä. Lisävarusteena saatavalla lisäkiekolla vaon leveys on 18 mm ja tarvittaessa lisäkiekkoja voidaan asentaa 2 kpl.

Päisteautomatiikka

Kun multainvaunuun hankitaan ajotietokone, mukana tulee aina päisteautomatiikka. Yhdellä napin painalluksella automatiikka käynnistää jakajan, avaa määränsäätöventtiilin ja laskee multaimen alas. Toisessa päisteessä napin painallus nostaa multaimen ylös jne.

Ajotietokone on laajennettavissa multaimen automaattisella syvyydensäädöllä, tällöin kaksoisjalas seuraa maanpintaa ja sähköhydrauliikka säätää automaattisesti työsyvyyttä.

 
Tekniset tiedot AG 8000
Jakolaite Silppuava, sinkitty
Letkukoko 40mm tai *30kpl 50mm
Öljyntarve 30 l/min
Teho n.8000 l/min
Levitysmäärä 10-60 t/ha
Työleveys AG8000 8 m. ja *AG6000 6m
Vannasväli 20 cm
Painatusvoima max. 8000 kg
Ylikuormasuojaus Paineakut ja varoventtiili
Oma paino 1800 kg tai *1450 kg