Väderstad Swift 440 kultivaattori
Tuotekoodi: VV7007104

Väderstad Swift 440 kultivaattori

Tuotekoodi: VV7007104

Tuotekuvaus

Väderstad Swift 400 ja 440 metrisiä kultivaattori -malleja, alettiin kehittää erityisesti Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta tulleiden toiveiden pohjalta.

Kevyt Swift-kultivaattori on jo saavuttanut nimeä maanmuokkauskonemarkkinoilla. Vuonna 2011 valmistettiin 130 ensimmäistä konetta kolmella työleveydellä. Toiveikkaat eurooppalaiset maanviljelijät ovat ottaneet uutuuden vastaan erittäin myönteisesti. Sarjaan on lisätty muunneltava Swift, joka voidaan levittää 4-metrisestä 4,4 metriseksi kultivaattoriksi.

Kaikkein uudenaikaisinta tekniikkaa

Swiftissä on hyvin vähän liikkuvia osia. Kone on valmistettu 3D-putkilasertekniikalla, minkä ansiosta rakenneosia on voitu vähentää ja samalla rakenteesta on tullut vahvempi. On yksinkertaisesti vähemmän hankautuvia ja rikkoutuvia osia. Ainut tarvittava huoltotoimenpide on oikeastaan kärkien ja kärjenjatkeiden vaihtaminen.

Rankkoja savimaan koeajoja

Eri kehitysvaiheissa Swift 400/440 on koeteltu kovissa olosuhteissa, usein raskailla savimailla. Koetulokset ovat vaikuttavia. Vetotehontarve on alkaen 30 hv/työleveysmetri ja ihanneajonopeus on 10-14 km/h. Tällä nopeudella värisevät piikit toimivat tehokkaimmin ja tuloksena on tasainen pellon pinta. Koneen ja terien leveys vaikuttaa vetotehon tarpeeseen, joten suosittelemme 50 mm kärkiä raskaammille maille ja 80 mm kärkiä kevyemmille maille. Leveämpi kärki leikkaa irti käytännössä koko maanprofiilin myös matalaan muokattaessa.

Vakaakulkuinen Swift

Koska Swift 400 ja 440 -mallien työleveys on kapeampi ja runko jäykempi, ei tukipyöriä tarvita sivulohkoissa. Sen sijaan erittäin leveät 560 mm:n kantavat pyörät takaavat vakaan kulun myös silloin kun ajetaan kovaa kokkareisella pellolla. Ajonopeuden nostaminen ei vaikuta vakauteen, mikä takaa kasvijätteen tehokkaan sekoittumisen kaikissa tilanteissa.

1. alue

Tiheästi värisevät piikit – kaksinkertainen muokkaus

Swiftin piikit värähtelevät 100 kertaa sekunnissa. Tärinä murentaa maan ja se muokkautuu tehokkaasti. Piikki, kärki ja MixIn-kärjenjatke muodostavat ainutlaatuisesti muotoillun yksikön, joiden väli on 19,3 cm. Kärki irrottaa maan, joka kulkeutuu ylöspäin, kunnes se törmää MixIn-kärjenjatkeeseen. Sieltä murentunut maa-aines ja kasvijätteet lentävät eteenpäin ja sekoittuvat vielä kerran laskeuduttuaan piikkien eteen uudelleen ylös heitettäviksi. Näistä tekijöistä muodostuu tasapainoinen maa-aineksen liike, jonka seurauksena maa hienontuu vähäisellä tehontarpeella.

77 cm rungon maavara tekee koneesta avaran, jonka läpi pääsee suuretkin määrät kasvinjäänteitä sekä maata. Kultivaattorin järeän rungon ansiosta runko kestää rasituksia ja sillä on pitkä käyttöikä.

2. alue

Tähtimäiset tasauslautaset ovat valmistettu erikoiskarkaistetusta V55-teräksestä, joka kestää kulusta. Tasauslautasia voidaan helposti säätää ohjaamosta käsin, ajon aikana.

3. alue

Takimmaiseksi Swiftiin voidaan liittää jälkiäes, jossa on perinteiset jälkiäkeen piikit (12 mm) tai karkeammat tiller-piikit (9,5 x 45 mm).

Piikkien erittäin korkean laadun takeeksi niihin myönnetään kolmen vuoden takuu!

Tekniset tiedot
TuoteVäderstad Swift 440 kultivaattori
Työleveys (m)4,45
Tehontarve (kW/hv)140
Peruskoneen paino ilman jyrää (kg)3100
Piikkien lukumäärä, (kpl)23
Videot ja esitteet