Krone Comprima CV 150 XC Plus -yhdistelmäpaalain
Tuotekoodi: BKCCV150XCPLUS

Krone Comprima CV 150 XC Plus -yhdistelmäpaalain

Tuotekoodi: BKCCV150XCPLUS

Tuotekuvaus

Krone Comprima CV 150 XC Plus
Comprima CV 150 XC Plus soveltuu suurille paalimäärille, ja tekee tiukkoja paaleja 100-150 cm halkaisijalla.

NovoGrip-kolakammio - yksinkertainen ja tehokas
Krone Comprimoissa paalikammio perustuu NovoGrip-kolahihnaan. Se koostuu reunoilla olevista kudosvahvistetuista ja hammastetuista hihnoista, sekä metallisista kolista. CF-paalainmalleissa on yksi kolahihna, ja suuremmilla säätövaroilla varustetuissa CV-paalaimissa kolahihnoja on kaksi.
Ratkaisulla saavutetaan useita etuja. Hihnapaalaimiin verrattuna paali saadaan varmemmin pyörimään märissä olosuhteissa, sillä kolat eivät ole yhtä liukkaat kuin sileät hihnat, ja NovoGrip-hihnan hammastus estää sitä luistamasta hihnapyörillä. Kiinteäkammioisiin paalaimiin verrattuna paalikokoa voidaan muuttaa ja voimansiirto on huomattavasti yksinkertaisempi, mikä vähentää huoltokuluja ja pienentää polttoaineenkulutusta.

CV = portaattomasti muutettava paalikammio
CV-malleissa paalin halkaisijaa voidaan muuttaa ohjaamosta käsin 100-150 cm välillä. Paalia puristetaan jo 60 cm halkaisijasta lähtien, joten siitä saadaan jopa 15 % tiukempi kuin kiinteäkammioisella paalaimella. Paalikoon kasvattaminen 125->150 cm taas lisää sen tilavuutta 44 %. Paalien painoa voi siis kasvattaa jopa 66 %, mikä vähentää paalien lukumäärää yli kolmanneksella. Toinen etu kiinteäkammioiseen verrattuna on, että paalin täyttymisen lopussa ajonopeutta ei tarvitse pudottaa eikä tehontarve kasva, sillä paalia puristetaan alusta loppuun tasaisella voimalla.

Tehokas syöttökoneisto
Krone Comprima -paalaimet ovat tunnettuja siitä, että ne nielevät heinää poikkeuksellisen tehokkaasti. Tähän vaikuttavat noukin ja sulloja, joiden suunnittelusta Kronella on noukinvaunujen ja kanttipaalainten valmistajana vankka kokemus.
EasyFlow-noukin on ohjainradaton, joten siinä on vain vähän kuluvia osia. Tehokas materiaalivirta saavutetaan oikein muotoilluilla noukkimen kaarilla sekä lyhyellä etäisyydellä noukkimen ja sullojan välillä. Noukkimen piikit on asennettu W-muotoon, minkä ansiosta se syöttää materiaalia tasaisesti koko sullojan leveydelle.
XCut-sullojassa on suuri halkaisija ja piikkien asettelu on porrastettu, joten materiaali virtaa sen läpi tehokkaasti. Tukoksen sattuessa selvitään ohjaamosta poistumatta, avaamalla teräpohjaa hydraulisesti. Paalaimen kammio on sijoitettu mahdollisimman lähelle sullojaa, mikä tehostaa materiaalivirtaa ja pienentää tehontarvetta.

Helppoa hallintaa
Paalain on varustettu ISOBUS-ohjauksella ja selkeällä käyttöliittymällä. Ohjaimena voidaan käyttää joko traktorin ISOBUS-terminaalia tai erikseen myytävää Krone CCI -terminaalia. Kukin paalausprosessin osa voidaan määrittää automatiikan tai kuljettajan hoidettavaksi. Lisävarusteena on saatavilla paalivaaka, kosteusmittaus sekä markkinoiden edistynein telematiikka, jonka avulla nähdään paalien pudotuspaikat sekä paali- ja lohkokohtaiset satotiedot.

Plus-mallin erot perusmallin Comprimaan:
  • LS-hydrauliikka (perusmallissa oma hydrauliikka)
  • Automaattirasvari (perusmallissa keskitetyt voitelukohteet)
  • Vakiovarusteena muovisidonta, 26-teräinen sulloja sekä kamerat muovisidonnalle ja käärinnälle
  • Suuremmat pyörimisnopeudet (noukin 18 %, kammio 9 %, käärin 29 %)
  • Paalinsiirto nostovarrella, 8 s nopeampi
  • Järeämpi muovisieppari, avauspainike käärimen kyljessä
  • Renkaat 600/50 R 22.5 (perusmallissa 500/55-20)
  • Kääntyvät ja suuremmat noukkimen tukipyörät
  • Säilytystila 12 muovirullalle (perusmallissa 10)
  • Muovirullatelineessä luukku ja säilytyspaikka terille
  • Paksummat ketjut ja suuremmat rattaat, kolahihnan voimansiirto kahdella ketjulla
  • Sulloja valmistettu Hardoxista
  • Takakolahihna aiempia CV-malleja kestävämpi: leveämpi ja joustavampi hihna, suurempi hihnapyörä
  • 15 cm pidempi aisa
  • Tekniset tiedot
    TuoteKrone Comprima CV 150 XC Plus -yhdistelmäpaalain
    Paalin halkaisija (mm)1000-1500
    Paalin leveys (mm)1200
    Koneen pituus (mm)7660
    Koneen leveys (mm)3160
    Koneen korkeus (mm)2999
    Noukkimen työleveys mm2150
    Piikkirivien määrä5
    Tehontarve (kW/hv)74/100
    Videot ja esitteet