Amazone ZA-V -Mallisto
Tuotekoodi: AWVPROCOKA

Amazone ZA-V -Mallisto

Tuotekoodi: AWVPROCOKA
Lisävarusteet

Tuotekuvaus

Amazone ZA-V Super Profis Control uudella Amaspread 2 ohjaimella:

Uusi, tehokas Amazone ZA-V lannoitteenlevitin mahdollistaa erittäin suuren työtehon. Suoritusteho on enimmillään jopa 390 kg/min, maksimityöleveys 36 m ja työnopeus 30 km/h, tällöin maksimilevitysteho on jopa 33 ha/h. Amaspread 2 ohjain, uusi punnitustekniikka ja monen muut innovaatiot tekevät ZA-V:stä yhden luokkansa parhaimmista lannoitteenlevittimistä.

ZA-V mahdollistaa uuden tekniikan edullisella hinnalla. Mikäli haluat lohkoautomatiikan tai esimerkiksi Variable-Rate toiminnon niin suosittelemme ZA-V tai ZA-TS koneita ISOBUS hallinnalla

Vakiovarusteet:
 • 700 l syvävedetty perussäiliö ilman hitsausaumoja – kevyt, mutta kestävä
 • Perusversion säiliön kokonaistilavuus 1700 l ja säiliötilavuutta on mahdollista kasvattaa lisälaidoilla
 • Super rungossa 3200 kg kantavuus ja KAT II (Ultra rungolla 4200l)
 • Automaattinen kalibrointi vaa'alla.
 • Vakiona V1-levityslautaset (10-21 m): säätäminen entistä helpompaa ja levitysjälki aiempaa tasaisempi
 • Levitinyksikkö on erittäin tehokas, mutta samalla hellä lannoitteelle
 • Sähköisesti hallittava V+ limitersiivikko raja-, oja- ja reunalevitystä varten
 • Limiterin hienosäätö suoraan ohjaimen painikkeista ja lannoitemäärän automaattinen säätö
 • Kuusi manuaalista "lohkoa" päällekkäislevityksen vähentämiseen päisteissä ja kiiloissa.
 • Säiliön peite
 • Integroidut siirto ja varastointipyörät

  Erikseen myytävät lisävarusteet (kysy konemyyjältäsi):

 • Lisälaidat
 • Levityslautaset V2 (18-28 m) sekä V3 (24-36 m) lautaset
 • LED -työvalot
 • Easycheck levitystasaisuudenmittaus matot
 • Tekniset tiedot
  TuoteAMAZONE ZA-V Profis Control
  Säiliön tilavuus, (l)1700
  Säiliön tilavuus korotuslaidoilla, (l)4200
  Täyttökorkeus, (mm)1230
  Koneen kokonaisleveys, (mm)2220
  Työleveys, (m)36
  ZA-V 1700 ZA-V 2000 ZA-V 2200 ZA-V 2600 ZA-V 2700 ZA-V 3200 ZA-V 4200
  Työleveys (m) 10 - 36 10 - 36 10 - 36 10 - 36 10 - 36 10 - 36 10 - 36
  Säiliötilavuus (l) 1700 2000 2200 2600 2700 3200 4200
  S 600 Lisälaidoilla 2300 2600
  L 800 lisälaidoilla 3000 3500 4000
  Kantavuus Super rungolla 3200 3200 3200 3200 3200 3200 -
  Kantavuus Ultra rungolla 4500 4500 4500 4500
  Täyttökorkeus (m) 1,23 1,32 1,31 1,48 1,42 1,54 1,77
  Täyttöleveys (m) 2,22 2,22 2,71 2,22 2,71 2,71 2,71
  Voimansiirto mek. / hydr. mek. / hydr. mek. / hydr. mek. / hydr. mek. / hydr. mek. / hydr. mek. / hydr.
  Min. paino (Kg) 357 366 444 420 463 481 579

  Tutustu tarkemmin Amazone ZA-V levittimeen

  Syvävedetty perussäiliö

  700l perussäiliö on syvävedetty yhdestä osasta. Näin ollen säiliössä ei ole teräviä kulmia, hitsaussaumoja, koloja tai mitään muutakaan lannoitteen virtausta hankaloittavaa.
  Muotoilu mahdollistaa myös säiliön erittäin helpon puhdistuksen ja varman tyhjentymisen.

  Kestävä runko ja voimansiirto

  ZA-V -Levittimen saa sekä Super että Ultra rungolla. Super -rungon kantavuus on 3500Kg ja Ultra rungon 4500Kg. Ultra rungon maksimi säiliötilavuus on 4200l.

   

  ZA-V Tronic -mekaaninen voimansiirto

  Tronic malleissa on mekaaninen voimansiirto traktorin ulosottoakselilla. Voimansiirrossa on polttoainesäästä välityssuhde 1:1,33 jolloin ulosoton nopeudella 540 kierrosta lautaset pyörivät 720 kierrosta. Nivelakseli on vakiona ja siinä on ylikuormakytkin.

  Sekoittimet ovat kytketty mekaanisesti voimansiirtoon, ja niiden pyörimisnopeus on hellävarainen 45 kierrosta minuutissa.

   
  Hydro malleissa lautasen pyörimisnopeudet säätyvät erikseen automaattisesti.
  Hydro malleissa lautasen pyörimisnopeudet säätyvät erikseen automaattisesti.
   

  ZA-V Hydro, Se oikea hydraulinen voimansiirto

  Amazonen HYDRO -levittimissä on vakiona LS -valmius. Sitä voidaan käyttää myös normaalilla hydrauliikan kierrolla. Lautasten pyörimisnopeudesta riippuen, maksimi öljyn tarve on 70 l/min.

  Taulukoista ja reunalevityksestä riippuen lannoitetietoihin syötetään haluttu pyörimisnopeus. Automatiikka säätää molempien lautasen pyörimisnopeuden kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi.

  ZA-V Hydro koneella reunalevitys voidaan tehdä ilman Limiter V+ siivikkoa.

   

  Tarkin mahdollinen vaaka

  TS ja V -levittimissä on kaksi kestävää vaaka-anturia mitkä mittaavat 200 kertaa sekunnissa! Tarkka vaaka näyttää käyttäjälle koko ajan säiliön täyttöasteen ja säätää levitysmäärää aineen virtauksen mukaan.

  Jos pellot ovat erittäin kaltevia voidaan vaaka varustaa kallistusanturilla, jolloin kaltevuuden aiheuttamat muutokset kompensoidaan tarpeen mukaan.

  Tukevat pohjaverkot

  ZA-V ja ZA-TS levittimissä on kestävät muoviset pohjaverkot. Verkko on helppo kääntää pystyyn puhdistusta varten. Muovinen verkko estää paakkujen päätymisen levityskoneistoon. Muovinen verkko ei myöskään pääse ruostumaan tai hinkkaamaan jälkiä säiliöön.

  Integoitu siirto- ja varastointipyörästö

  ZA-V ja ZA-TS levittimissä on vakiona integroitu siirto- ja varastointipyörästö. Se on helppo kääntää polkaisemalla eri asentoon. Tukeva pyörästö ja jarrut helpottavat koneen varastointia kovalla alustalla. Työskennellessä pyörät kääntyvät ylös siten, että levittimen alusta on tasainen eikä ota kasvustoon.

  SBS -Teknologia hellävaraisin mahdollinen järjestelmä!

  V -levityskoneisto säästää lannoitettasi

  V Levityskoneiston suurin teho on 6,4 Kg/s eli 384 kiloa minuuttiin! Maksimi työleveys on 36 metriä.
  Kaikesta tehokkuudesta huolimatta arvokasta lannoitetta käsitellään sen vaatimalla herkkyydellä. Molemmat puolet säätyvät automaattisesti erikseen myös levityskarttojen käytön aikana.
  alapuolella kerromme näistä ominaisuuksista enemmän:

  Annosteluluistit

  V -koneen luisti ja annosteluaukko on suunniteltu tarkasti. Se avautuu progressiivisesti riippuen levitettävästä määrästä. Tämän ansiosta pudotuskohta muuttuu automaattisesti ja täten vaikuttaa myös levityskuvioon.

  Luisti liikkuu portaattomasti yhtä nopeille moottoreilla kuin ZA-TS levittimessä. Levityskuvio säilyy tarkkana riippumatta levitettävästä määrästä.

  Monipuolinen sekoitin

  V -levittimessä on tähtimainen sekoitin, mikä pyörii mekaanisesti. Sen nopeus on hellävarainen 45 kierrosta minuutissa. Sekoitin on suoraan pudotusaukon yläpuolella ja ohjaa lannoitetta säiliöstä ulos.

  Hellävarainen kiihdytys

  Amazonen levittimien siivet ovat loivassa ja antavassa kulmassa lautaseen nähden. Kun lannoite pudotetaan mahdollisimman lähelle lautasen keskikohtaa, voidaan rakeet kiihdyttää hellävaraisesti matkaan. Kun voima annetaan rakeelle koko siiven matkalta, emme kohdista siihen turhia iskuvoimia.

  Kestävä levityskuvio

  Lautasissa on kaksi siipeä mitkä heittävät lannoitteet eri tasoon. Tällä vältetäään rakeiden törmäily ilmassa sekä kestävämpi levityskuvio. Amazonen levittimissä on kolmiulotteinen levityskuvio, mikä on erittäin kestävä ulkoisia vaikutuksia vastaan. Levitettäessä käytetään kaksinkertaista limitystä, jolloin saadaan tasainen levitysmäärä koko pinta-alalle vaikka käytettäisiin täyttä 36 metrin työleveyttä.

  Helppo lautasten vaihto

  Levittimen työleveyttä säädetään taulukoiden mukaisesti levitinsiipiä kääntämällä. Lautaset on helppo vaihtaa ja niiden sekaantuminen on helppo välttää selkeillä merkinnöillä ja erikokoisilla keskiöillä vasemmalla ja oikealla puolella. Siipivaihtoehtoja tarvitaan vain kolme koko työleveysalueen kattamiseen:
  V 1: 10m - 21m
  V 2: 18m - 28m
  V 3: 24m - 36m
  Tarkista mahdolliset työleveydet MySpreader sovelluksesta tai Fertilizerservice -palvelusta.

   

  Control mallit Amaspread 2 ohjaimella

  ZA-V Profis Control -malli on varustettu selkeällä Amaspread 2 ohjaimella.
  Siinä on selkeät napit eri toimintoihin ja automaattinen levitysmäärän säätö ajonopeuden mukaan. Sen avulla hallitaan myös sähköinen V+ Limiter siivikko.

  Levitysmäärän säätö ja päällekkäislevityksen esto esimerkiksi kiiloissa estetään max. 6 portaassa suoraan nappien painalluksella.

  Näyttöön voidaan tallentaa eri lannoitteiden arvoja sekä eri tehtäviä. Tehtävien taakse voidaan tallentaa levitetty määrä, hehtaarit ja aika.

  Selkeä ISOBUS -käyttöliittymä

  ISOBUS mallin V Levittimessä on erittäin selkä ja AEF -sertifioitu ISOBUS -käyttöliittymä. Voit käyttää esimerkiksi traktorin omaa terminaalia levittimen hallintaan. Käyttöliittymä tukee AUX-N Toimintoa eli voit käyttää levitintä traktorin omalla ajokahvalla (Claas CMotion, Fendt, JD CommandPro). Myös levittimen painikkeet ovat muutettavissa haluttuun järjestykseen käyttäjäkohtaisesti!

  Vakiona lohkoautomatiikka!

  ISOBUS mallin V Levitin tukee lohkoautomatiikkaa vakiona (TS-SC). Valittu varustetaso vaikuttaa lohkoautomatiikan tarkkuuteen.
  V -Tronic max. 8 lohkoa. TS Hydro max. 16 lohkoa. Muista myös että käytettävän terminaalin teho vaikuttaa käytettävien lohkojen määrään.

  Oma testauskeskus - parhaat tulokset

  Amazonella on oma lannoitteen testauslaboratorio. Mittaustuloksia on omassa arkistossa ja useilta vuosilta ja lannoitteiden tietoja eri levittimille ja työleveyksille löytyy tuhansia. Oma testaaminen mahdollistaa joustavan ja tarkan toiminnan.
  Mikäli suunnittelet jonkun erikoisemman tuotteen levittämistä, päästään alkuun pelkästään 5Kg:n näytteellä!

  Voit valita monipuolisista lisävarusteita tarpeesi mukaan:

  Pohja-anturit

  Vaikka vaaka näyttää jatkuvasti säiliön täyttötason niin erillisten suppiloiden tyhjenemistä seuraamaan voit valita pohja-anturit. Ne näyttävät ja varoittavat suoraan ohjaamosta jos jompi kumpi puoli tyhjenee ennen toista.

  Easycheck -testimatot

  Easycheck mattosarja sisältää 18 mattoa. Ne ovat erittäin kevyet ja voit käyttää niitä kaikkien Amazone -levittimen levitystasaisuuden mittaamiseen pellolla. Tarvitset älypuhelimen kameralla mattojen kuvaamiseen. Ilmaisen sovelluksen löydät älypuhelimien sovelluskaupasta.
  Easycheck matot tekevät tästä mittauksesta ja säädöstä ennennäkemättömän helppoa ja nopeaa!

  Työvalosarja

  Voit valita työvalosarjan sekä ZG että ZA levittimeen. ZA-Levittimessä sarjaan kuuluu työvalot, huoltovat sekä säiliövalo. Täyttövalikon yhteydessä voit käyttää valoja täyttöasteen seurantaan säiliön täytön yhteydessä seuraamaalla valojen välkkymistä / palamista.

  Amazone-pintalevittimet