Älykkäämpi ja tehokkaampi kuin koskaan: AXION 900 Stage V, CEMOS ja CTIC varustuksella

Veto-ominaisuudet, tehokkuus ja mukavuus - CLAAS’in suuren traktorisarjan AXION 900 on tunnettu näistä kolmesta ominaisuudesta aina esiesittelystään alkaen, vuonna 2011. Pakokaasujen päästöluokan V traktorissa yhdistyy nyt ensimmäisen interaktiivisen ja samalla johtavan CEMOS avustinjärjestelmä tehdasasennetun CTIC rengaspaineen valvontajärjestelmän kanssa. Teho ja älykkyys on näin yhdistetty korkeimmalla tasolla.

 

Tehokas pakokaasujen puhdistus, jatkuva teho

AXION 900 ja AXION 900 TERRA TRAC Stage V mallit perustuvat hyväksi todettuun, 8,7 litran Cursor 9, 6-sylinteriseen, FPT-moottoriin. Pakokaasut puhdistetaan SCR järjestelmässä AdBlue lisäyksellä sekä suuremmilla suodattimilla ja reaktiopinnoilla. Pakokaasujen kierrätys ei vieläkään ole tarpeellinen. 1 800 r/min kierrosnopeudella enimmäisteho on 325 - 445 hv, mallista riippuen. 1 600 - 1 860 Nm:n enimmäisvääntömomentti saavutetaan hyväksi todetulla CLAAS low-speed järjestelmällä, jo 1 400 r/min kohdalla. Tarvittaessa täysi teho on käytettävissä kaikkiin töihin, sillä lisätehoa ei käytetä. Luotettava ja tehokas CMATIC jatkuvatoiminen, portaaton vaihteisto takaa myös enimmäisvääntömomentin käytön kaikilla, 0,05 - 50 km/h, nopeuksilla. Automaattisesti vaihtavien neljän mekaanisen nopeusalueen ansiosta, on ajaminen tehokasta. Lopullinen 50 tai 40 km/h ajonopeus voidaan saavuttaa polttoainetta säästävällä 1 470 - 1 400 r/min kierrosnopeudella. Joutokäyntikierrosnopeus on 650 r/min. Kuljettaja voi valita kolmesta virtuaalisesta nopeusalueesta, tehtävän työn mukaan.

 

Paras mahdollinen pito pyörä- tai telavarustuksella

Jo vuodesta 2017 AXION 900 mallissa on voitu käyttää jopa 44 tuuman takapyöräkokoa. Yhdessä suuren 3,15 m:n akselivälin ansiosta, tehon siirto pyörien kautta maahan on aina ollut erinomainen. Etu- ja taka-akseleilla on levikepyörien käyttöhyväksyntä vakiona. Uutena ominaisuutena on tehtaalla esiasennettu CTIC rengaspaineen säätöjärjestelmä. Käyttämällä CTIC 2800, teholtaan 2 800 l/min, ulkoista kompressoria, voidaan rengaspaineita nopeasti muuttaa traktorin ja työkoneen käytön mukaan. Käyttö on täysin ISOBUS-yhteensopivaa ja on sen myötä integroitu AXION 900 mallin CEBIS terminaaliin. ISOBUS työkoneita voidaan tarvittaessa hallita ja valvoa S10 terminaalissa. Toimintonäppäimet voidaan vapaasti ja yksilöllisesti ohjelmoida traktorin ja työkoneen toiminnoille.
50/50 staattisen painon jakautumisen ja 12,5 tonnin omapainon ansiosta lisäpainottaminen on tarpeellista vain raskaissa hinaustöissä. Kuljetusajon aikana AXION 900 tarjoaa jatkuvasti turvallisen ajotuntuman kaikissa maasto-olosuhteissa, myös ilman lisäpainotusta. Traktorin suurin sallittu kokonaispaino on 18 tonnia.
Vuonna 2018 esitellyt, nyt myös Stage V pakokaasunormin täyttävät, AXION 930 TERRA TRAC ja AXION 960 TERRA TRAC mallit täydentävät pyöräalustalla varustettua viiden mallin sarjaa. Ensimmäisinä täysjousituksella ja puoliteloilla varustettuina traktoreina maailmassa, ne jättävät pellon, nurmen ja tien pintaa hyvin vähäiset jäljet ja niissä yhdistyy täysteloilla ja pyöräalustalla varustetun traktorin edut. Tämän teholuokan kevyimpien, tela-alustalla varustettujen traktorien, yleinen käyttötarkoitus ulottuu raskaasta ja keskiraskaasta maanmuokkauksesta, kylvö- ja sadonkorjuukoneiden käytön kautta, raskaiden vaunujen, kuten lietevaunujen, vetämiseen. Tela-alustan aktiivisen ohjaustoiminnan ansiosta ohjaus sallii sekä tiukat että maan pinnalle hellävaraiset käännökset ja ne voidaan tehdä rikkomatta pellon pintaa. 16,5 tonnin omapainollaan traktorin suurin sallittu kokonaispaino on 22 tonnia, myös tiellä ajettaessa, jopa 40 km/h nopeudella. Kokonaisleveys ei ylitä 3 metriä edes leveimmillä, 890 mm:n teloilla. Se helpottaa traktorin rekisteröintiä ja ajoa yleisillä teillä.

 

Lisää älykkyyttä ja tehokkuutta CEMOS’in ansiosta: ensimmäistä kertaa CTIC rengaspaineen säädöllä

AXION 900* voidaan varustaa vuonna 2018 esitellyllä CEMOS järjestelmällä (lisävar.). Se on myös saatavissa AXION 800 sarjan traktoreihin. Se on saatavissa lisävarusteena kaikkiin pyöräalustalla varustettuihin AXION 900 traktoreihin CEBIS työkonevarustuksella. Se on ensimmäinen interaktiivinen ja kuljettajaa avustava sekä konetta optimoiva järjestelmä traktoreissa. Se mahdollistaa merkittävän tehon parannuksen verrattuna käsikäyttöiseen traktorin ja työkoneen säätöön. Ensimmäiset käytännön kokemukset maan muokkauksesta osoittavat kaksinumeroisia säästö-% polttoaineen kulutuksessa tai lisää vastaavasti hehtaaritehoa. Molempien kohdelukujen optimointi on myös mahdollista. CEMOS ei ainoastaan ota huomioon traktorikohtaisia parametreja, kuten lisäpainotusta ja moottorin kuormitusta vaan myös varustetietoja, kuten pidon parannusparametreja. On myös mahdollista optimoida useiden auramerkkien säätöjä, kyntöavustajaan tallennettujen tietojen ansiosta.
AXION 900 pyöräalustaiset, Stage V normin täyttävät traktorit ovat myös ensimmäisiä traktoreita, joissa yhdistyvät CEMOS ja tehdasasennettu CTIC rengaspaineen valvontajärjestelmä. Tämä mahdollistaa ensimmäistä kertaa rengaspaineiden älykkään ja dynaamisen säädön käytön aikana. Säätö voidaan tehdä optimoidusti yhdessä muiden, jo aiemmin mainittujen toimintojen kanssa ja yhdessä kuljettajan kanssa. Tämä tekee CEMOS’ista tällä hetkellä monipuolisimman ja tehokkaimman traktorin peltokäytön prosessien optimoijan.
CEMOS’in käyttö on erittäin helppo, sillä järjestelmä näyttää aktiivisesti parannusmahdollisuuksia ja esittää niistä ehdotuksia kuljettajalle. Kuljettaja voi joko hyväksyä ehdotukset tai opastaa CEMOS’ia etsimään vaihtoehtoisia optimointimahdollisuuksia.
CEBIS vakiovarusteisiin kuuluu 12 tuuman ISOBUS-yhteensopiva CEBIS-terminaali, hyvällä värikontrastilla sekä kierrettävät/painettavat hallintanupit tai kosketusnäyttö. S10-terminaalia voidaan käyttää yhdessä GPS Pilotin, muuttuvan levitysmäärän ja lohkohallinnan kanssa. CEBIS’in kanssa voidaan käyttää jopa kuusi kameraa samanaikaisesti. Yksinkertaisemmalla CIS+ varustuksella, ilman CEBIS’iä ja CMOTION monitoimivipua, S10 terminaali sallii myös ISOBUS sovellukset ja lohkokohtaisen konehallinnan.

 

Yhä mukavampi

Ohjaamon 4-pistejousituksen, puoliaktiivisen ja tuuletetun kuljettajan istuimen (lisävar.), automaattisen, 90 mm:n joustovaralla varustetun kuormituksen ja jarrutuksen mukaan säätyvän etuakselijousituksen ansiosta AXION 900 tarjoaa parhaan mukavuustason. Uusi nahkapaketti, joka koostuu nahkapäällysteisestä ohjauspyörästä, kuljettajan ja apukuljettajan istuimesta sekä kyynärnojasta luo Premium luokan tunnelmaa ja varmistaa jaksamisen myös pitkien työpäivien aikana. Suuren, kaarevan takaikkunan ansiosta kuljettajalla on ensiluokkainen näkyvyys työkoneelle. Takaikkunan voi lisävarusteena saada lämmitettynä tai tummennettuna.

 

Tehokkuutta hydrauliikkaan
Takanostolaitteen 11 tonnin nostotehollaan ja etunostolaitteen 5,0 tai 6,5 tonnin nostoteholla AXION 900 jatkaa luokassaan tehokkaimpana painonnostajana. LS tehonlisäyksen avulla saatava 220 l/min (lisävar.) hydrauliikan tuotto on saatavissa vakiona olevan 150 l/min tuoton lisäksi. Power Beyond moodi varmistaa virtauksen vieläkin tarkemman ja nopeamman säädön työkoneen vaatimusten mukaan.