CLAAS ARION 400: Suosittuun yleismallisarjaan Stage V päivitys ja uusi huippumalli

Pakokaasunormin Stage V käyttöön ottamiseksi
CLAAS ARION 400 traktorit ovat saaneet muotoilun facelift'in, uuden huippumallin ja ARION 440 ja suuremmat mallit ovat saaneet enemmän tehoa CLAAS Power Management (CPM) ansiosta. Mallisarjan hydrauliikan tehoa ja nostovoimaa on lisätty ja traktorin suurinta sallittua kokonaispainoa on lisätty.

Jopa 155 hv CPM'n avulla

CLAAS on varustanut ARION 400 traktorit pakokaasunormin Stage V käyttöönoton myötä lukuisilla uusilla tehoa lisäävillä varusteilla. Mallisarja koostuu nyt seitsemästä mallista ja se kattaa teholuokat 90 - 155 hv:n maksimitehon CPM'llä (ECE R120 mukaan). Mallisarjan uusi lippulaiva ARION 470, tarjoaa 155 hv:n maksimitehon ja 631 Nm enimmäisvääntömomentin CPM'llä.
Tilavuudeltaan 4,5 l:n nelisylinterinen Fiat Powertrain moottori, uudenaikaisella neliventtiiliteknologialla sekä välijäähdyttimellä varustetulla turboahtimella, on käytössä pienimmästä ARION 410 mallista suurimpaan ARION 470 malliin. ARION 430 mallista alkaen turboahdin on lisäksi varustettu hukkaportilla. Pakokaasut puhdistetaan Stage V pakokaasunormin mukaan tehokkaalla SCRoF teknologian (SCR suodattimessa) ja hapetuskatalysaattorin avulla. Moottori ei ainoastaan toimi puhtaasti vaan, kuten aikaisemminkin, tehokkaasti pienellä polttoaineen ja AdBlue'n kulutuksella. 140 - 190 litran polttoainesäiliö riittää pitkiinkin työpäiviin. 17 - 22 litran AdBlue säiliö on täytettävä enintään joka toisen polttoainesäiliön täytön yhteydessä.
Ominaista kaikille moottoreille on erinomainen huoltoystävällisyys. Öljyn vaihtoväli on 600 käyttötuntia. Noin 90 prosenttia imuilmassa olevasta liasta poistavan syklonisuodattimen ansiosta jäähdytinpaketin etupuolelle sijoitettu, hyvin käsillä oleva, ilmansuodatin kaipaa harvoin puhdistusta. Jäähdytinpaketti voidaan helposti puhaltaa puhtaaksi kääntämällä se ulos eteenpäin.

Tehokas powershiftvaihteisto

ARION 430 -mallista alkaen ostaja voi valita kahden hyväksi todetun ja tehokkaan powershiftvaihteiston välillä. QUADRISHIFT (vakiona ARION 410 ja ARION 420 malleissa) tarjoaa 16 vaihdetta eteenpäin ja 16 peruutusvaihdetta, jaettuna neljään ryhmään, joissa kussakin on neljä pikavaihdetta. Kuudella pikavaihteella varustetussa, lisävarusteena saatavassa HEXASHIFT vaihteistossa on 24 vaihdetta eteen ja taakse. Valinnaisvarusteena on molempiin vaihteistovaihtoehtoihin saatavissa ryömintävaihteet aina 150 m/h nopeuteen saakka. 40 km/h enimmäisnopeus saavutetaan HEXASHIFT vaihteistolla moottorin 1 840 r/min kierrosnopeudella.
QUADRACTIV ja vastaavasti HEXACTIV automatiikan ansiosta voidaan ainoastaan pikavaihteet (peltokäyttö) tai myös nopeusalueet (maantieajo) vaihtaa automaattisesti, jolloin sopiva pikavaihde valitaan nopeusaluetta vaihdettaessa. Tätä varten vaihteisto voidaan ohjelmoida kolmeen eri moodiin (täysautomaattinen, voimanottokäyttö ja käsikäyttö) erilaisten töiden mukaan sovittamiseksi. Edellytyksenä on, että ARION 400 on varustettu CLAAS INFORMATIONS SYSTEM (CIS) järjestelmällä.
REVERSHIFT ajosuunnan vaihto tehdään helposti ohjausakselin paneelissa olevalla vivulla ja lisävarusteena lisäksi oikeassa kyynärnojassa olevalla monitoimivivulla - erityisen kätevä etukuormaajakäytössä. CIS-tietojärjestelmässä sopivat, käsikäytöllä tai automaattisesti, vaihdettavat vaihteet voidaan helposti ja yksilöllisesti ohjelmoida etukuormaajakäyttöä tai päisteajoa ja liikkeelle lähtöä varten. Lisäksi suunnanvaihdon herkkyys voidaan säätää yhdeksässä vaiheessa. HEXACTIV automatiikka mahdollistaa lisäksi yhden vakionopeuden ohjelmoinnin.
SMART STOP toiminto lisää ajomukavuutta entisestään. Tämän järjestelmän avulla veto vapautetaan automaattisesti, kun traktori pysäytetään jarrupoljinta painamalla. Veto kytketään uudelleen ohjelmoidulla liikkeelle lähdön vaihteelle, kun jarru vapautetaan.

Kompakti, hyvin kääntyvä ja kuormitettava

ARION 400 mallisarjalle on ominaista pitkä 2,49 (ARION 410 ja ARION 420) ja vastaavasti 2,53 m:n (ARION 430 – ARION 470) akseliväli, kokonaispituuden pysyessä lyhyenä. Akseliväli yhdessä etupyörien, jopa 55 asteen, kääntökulman kanssa saavutetaan erinomainen kääntyvyys. Sitä tukee uusi ohjauskulmasta riippuva 4-vedon päälle ja pois päältä kytkentä ja lisävarusteena saatava ohjauksen muuttuva välityssuhde. Kompakteista muodoistaan huolimatta työkoneiden kuljetus on turvallista ja etukuormaajakäyttö on vakaata. Siihen vaikuttaa myös staattinen 50/50 painon jakautuma ilman lisäpainoja.
Suurin sallittu kokonaispaino on nostettu 9 tonniin, joten traktori voi kantaa jopa 3,8 tonnin kuorman. Uusi, lisävarusteena saatava Load Sensing pumppu (150 l/min tuotto) on riittävä täyttämään vaativammankin käyttäjän toiveet. Sen tuotto on 110 l/min, polttoainetta säästävällä moottorin 1600 r/min kierrosnopeudella. 110 l/min tuottavan Load Sensing hydrauliikan kautta on käytettävissä yhteensä neljä pumppuvaihtoehtoa kahdesta avoimesta, 60 ja vastaavasti 100 l/min tuottavasta hydrauliikkapiiristä johtuen. Molemmat Load Sensing versiot tarjoavat lisäksi suuremman 6,25 tonnin nostovoiman takanostolaitteessa.
Myönteistä on lisäksi täysin integroitu etunostolaite ja tehdasasennuksena saatava etukuormaaja. Molempia hallitaan mukavasti monitoimivivulla, jolloin etukuormaajan hallinta on mahdollista ELECTROPILOT'illa (CIS tai CIS+) tai FLEXPILOT'illa. Otteen vaihtoa ei näin tarvita. ELECTROPILOT'in herkkyys voidaan nyt sovittaa yksilöllisesti kuljettajan mukaan. Uuden, automaattisen etukuormaajatunnistuksen ansiosta ei käsikäyttöistä hallinnan vaihtoa tarvitse tehdä.

Mukavuutta mittojen mukaan

Kuten edeltäjänsäkin, ARION 400 mallisarjan traktorit voidaan monipuolisesti räätälöidä asiakkaan toivomusten ja käyttötarkoituksen mukaan. Ajomukavuuden lisäämiseksi on lisävarusteena saatavissa jousitettu PROACTIV etuakseli, mekaaninen 2-pisteohjaamojousitus ja erilaisia istuinmalleja. Molemmissa nostolaitteissa ja myös CLAAS etukuormaajassa on heiluntavaimennus. ARION 400 voidaan vakiovarusteisen, kattoikkunalla varustetun normaaliohjaamon sijasta varustaa matalalla ohjaamolla tai edistyksellisellä PANORAMIC ohjaamolla. Viimeksi mainittu ei ainoastaan tarjoa, tässä traktoriluokassa, lyömätöntä näkyvyyttä kaikkiin suuntiin vaan myös ylös ulottuvan, 2,41 m2, tuulilasin ansiosta erinomaisen näkyvyyden ylös nostettuun etukuormaajan työvarusteeseen. Laajasti avautuvat ohjaamon ovet mahdollistavat helpon ja turvallisen ohjaamoon nousun ja sieltä poistumisen. Erityisesti kunnalliskäyttöön on tiettyihin malleihin saatavissa 5-pilarinen ohjaamo rikkoutumattomilla polykarbonaatista tehdyillä sivuikkunoilla. Kaikkiin ohjaamoversioihin on lisävarusteena saatavissa LED-valopaketti.
Ohjaamon vakiovarustusta voidaan päivittää CIS ja CIS+ varustuksella. Molemmat paketit sisältävät 10 toimintoa käsittävän, oikeassa kyynärnojassa olevan monitoimivivun sekä oikeassa A-pilarissa olevan näytön, joka CIS+ vakiovarustuksella on selkeä CIS värinäyttö (lisävaruste CIS-varustuksella). CIS+ varustukseen kuuluu myös sähköhydraulinen ohjauspiiri. Lisäksi CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT (CSM) kuuluu CIS+ varustukseen.

Tehdasasennettu ohjausjärjestelmä

Kaikki pakokaasunormin Stage V mukaiset ARION 400 mallit voidaan tehtaalla varustaa CLAAS ohjausjärjestelmällä, jota hallitaan S7 tai S10 terminaalilla ja toiminnot näytetään graafisesti. Korjaussignaalina voidaan käyttää SATCOR'in ja OMNISTAR'in lisäksi useita RTK-signaaleja. AUTO TURN hoitaa kuljettajan hyväksymän käännöksen päisteessä täysin automaattisesti.
S10 terminaali mahdollistaa lisäksi ISOBUS työkoneiden hallinnan. Traktorin takaosaan on lisävarusteena saatavissa ISOBUS-pistorasia. Jopa neljä vapaasti varattavaa toimintonäppäintä tarjoavat etenkin ISOBUS-käytössä tässä luokassa ainutlaatuisen käyttäjäystävällisyyden. Sen lisäksi voidaan liittää kaksi uutta kameravaihtoehtoa.
Kuten tavallista on myös Stage V:llä varustetut ARION 400 -mallit saatavana automaattisella TELEMATICS dokumentoinnilla.

ARION 400, Stage V varustuksella voidaan heti tilata CLAAS kauppiaalta ja verkossa CLAAS tuotekonfiguraattorin kautta.