CLAAS CTIC ja CTIC 2800 renkaiden täyttöjärjestelmä uusilla ominaisuuksilla

renkaiden paineensäätö

CLAAS on uudistanut mallivuoden 2021 CTIC ja CTIC 2800 renkaiden täyttöjärjestelmät. Ne on nyt myös saatavissa AXION 900 malliin ja voidaan jälkiasentaa ARION 500 ja ARION 600, kuten myös AXION 800 ja AXION 900 traktorimalleihin. Käyttö on nyt mahdollista ISOBUS terminaalin kautta ja sen myötä myös integroidun CEBIS kosketusnäytön kautta.

Hallinta ISOBUS’in kautta, CEMOS integraatiolla

Hallinta ja näyttö tapahtuu CEBIS kosketusnäyttöterminaalin tai ISOBUS yleisterminaalien, kuten CLAAS S10 tai uuden CLAAS CEMIS 700 kautta. Ohjelmoinnista riippuen, on mahdollista vaihtaa pellon, nurmen ja maantien välillä painamalla toimintonäppäintä kyynärnojassa tai CMOTION hallintavivussa. Hinattaville työkoneille, kuten ruiskuille ja perävaunuille on olemassa rengaspaineen säätö, joka valvoo kaikkia akseleita ja pyöriä.
Suurissa AXION 800 ja AXION 900 sarjan traktoreissa, CEMOS varustuksella, voidaan CTIC hallinta integroida suoraan koneen CEMOS optimointitoimintoon. Tämä mahdollistaa ensimmäistä kertaa dynaamisen, ulkoisen rengaspaineen säädön, yhteistoiminnassa muiden parametrien, kuten lisäpainotuksen kanssa ja traktorin anturien keräämien tietojen huomioinnin. Tämä vähentää pyörien luistoa, haitallisia vaikutuksia pellon pintaan sekä polttoaineen kulutusta ja lisää pinta-alatehoa. Optimointi tehdään aina yhdessä kuljettajan kanssa.
Rengaspaineiden valvonta on jälleen kerran perusteellisesti optimoitu. Jäljelle jää vielä ennen näkemätön, CTIC järjestelmän, jopa 2 800 l/min, ilman tuotto tehokkaimmassa CTIC 2800 mallissa. 600/70 R28 & 710/70 R38 rengasvarustuksella tarvitaan ainoastaan 1 min 20 sekuntia 0,8 -> 1,8 bar paineen lisäämiseen. Pyörivien liitosten tiivisteet ja letkut on paineistettu ainoastaan paineen muutoksen aikana. Perävaunujen ja lukuisten muiden työkoneiden säätöprofiilit voidaan tallentaa muistiin.

Laajennetut käyttömahdollisuudet

CTIC 2800 järjestelmä, eli tehokkaan kompressorin asentaminen traktoriin, tarjoaa nyt yhä laajemmat käyttömahdollisuudet. Useat maatilan koneet voidaan kustannustehokkaasti integroida rengaspaineen säätöjärjestelmään. Ainoa vaatimus on, että työkoneet varustetaan paineputkilla ja -letkuilla.
CTIC rengaspaineen säätöjärjestelmä on nyt saatavissa tehdasasennettuna AXION 900 Stage V sarjan suuriin traktoreihin. Lisäksi, uuden sukupolven CTIC ja CTIC 2 800 voidaan jälkiasentaa ARION 500, ARION 600, AXION 800 ja AXION 900 sarjan traktoreihin, valmistusvuodesta riippumatta.

Alle 3 m kokonaisleveys

Uuden sukupolven CTIC on yhteensopiva STVZO-säännösten kanssa, pyörivien liittimien kytkennän optimoimiseksi. TÜV hyväksyntää tai traktorin erilliskatsastusta ei tarvita. Letkut voidaan helposti irrottaa pikaliittimien ansiosta ja ne voidaan asettaa lokasuojissa olevien pidikkeiden varaan