CLAAS on toimintavarma ja luotettava kone raskaissakin töissä

Tikkamäen Huolto Oy tuottaa asiakkailleen kiinteistönhoidon palveluita sekä erilaisia konetöitä Joensuun alueella. CLAAS-traktori on päivittäisessä käytössä osoittautunut toimintavarmaksi työkoneeksi, jolla taittuvat helposti monet erilaiset työt.

Tikkamäen Huollon yrittäjä Mikko Naumanen on ollut kiinteistönhoitoalalla aina vuodesta 2006. Oman yrityksensä hän perusti vuonna 2018.

– Teemme kiinteistönhoitoa, pieniä maanrakennustöitä ja kaikennäköistä tällaista koneisiin liittyvää hommaa, Naumanen summaa.

Hyvät ja luotettavat komponentit

Yrityskauppojen myötä Tikkamäen Huollolle siirtyi aikoinaan vanhempi traktori, joka oli jo pitkälti loppuunajettu.

– Se ei pysynyt enää nykypäivän tahdissa mukana. Mietin pitkään, että tarvitsenko tähän firmaan traktoria vai ostaisinko tilalle pyöräkoneen. Kävelin sitten tuonne Hankkijalle ja sieltä he löivät hyvän tarjouksen tiskiin, Naumanen muistelee.

Nyt minulla on tällainen vuoden 2018 CLAAS ARION 450 -malli. CLAAS on vanha merkki, joten sitä voi pitää luotettavana jo niillä meriiteillä. Kyselin myös netissä hieman kokemuksia kyseisestä merkistä. Sain sielläkin positiivista palautetta CLAASista. CLAASissa käytetään hyvin paljon samoja komponentteja mitä muissa traktoreissa. Se on kasattu hyvistä ja luotettavista komponenteista, Naumanen toteaa.

Vaihteisto toimii hyvin nopeasti

Talvisin CLAAS on kovassa käytössä lähes päivittäin niin lumitöissä, hiekoituksessa kuin kaikissa muissakin töissä. Kovasta käytöstä huolimatta minkäänlaisia vikoja ei ole tullut esille.

– Vaihteistoista pidän erittäin paljon. Olen kokeillut muita merkkejä ja tässä CLAASissa vaihteet vaihtuvat mielestäni todella nopeasti. Kokonaisuutena tämä on hyvä paketti, talvella varmatoiminen ja lämmin kone, jolla on kaikin puolin mukava ajella, Naumanen toteaa.

– Monitoimi-joystick on tässä myös erittäin hyvä. Tässä on vain yksi joystick, millä saat tehtyä melkein kaikki hommat aina vaihteiden vaihtamisesta etukuormaimen ohjaamiseen, Naumanen kertoo.

Toimintavarmuus keskiössä

CLAAS on ehtinyt nyt olla käytössä noin vuoden.

– Tämän vuoden käyttökokemuksen perusteella, kun traktori on ollut kovassa käytössä, uskaltaisin kyllä suositella CLAASia, Naumanen sanoo.

– Vaikka ostin CLAASin tavallaan vähän niin kuin sian säkissä, on se toiminut niin kuin ajattelinkin. Se on täysin toimintavarma. Toimintavarmuus on tällä alalla tärkeää, että vehkeet toimivat silloin kun niiden pitää, Naumanen painottaa.