Uusi Maraton 15/25 S-piikin kärki koville savimaille

Väderstad esittelee uuden Marathon 15/25 -kärjen, joka takaa työsyvyyden kovimmillakin maalajeilla. Yhdessä vuonna 2018 esitellyn leveämmän Marathon 25/35: n kanssa, piikkiäessarja Marathon on nyt valmis.

Älä anna pienen koon hämätä, koska Marathon 15/25 on äärimmäisen kova kärki. Kärjen terä on vain 15 millimetriä leveä, mikä tarkoittaa, että se pystyy pitämään työsyvyyden kovissakin olosuhteissa raskailla savilla. Kärjen kyky pureutua maaperään on vielä parempi kuin Marathon 25/35 -kärjissä, sanoo Väderstadin konseptikehittäjä Magnus Samuelsson.

Marathon 15/25 on säädettävissä eri syvyyksiin, jokainen kärki voidaan asettaa viiteen eri asentoon, mikä mahdollistaa oikein säädetyn syvyyden eri vetokoneille. Kuten kaikissa Marathon-kärjissä, se on tehty volframikarbidista, joka on erittäin kovaa ja kestävää materiaalia. Se on valmistettu sekoittamalla wolframkarbidia koboltin ja nikkelin kanssa erittäin korkeissa lämpötiloissa, jolloin siitä on saatu yksi markkinoiden kovimmista materiaaleista. Siksi Marathon-kärki kestää jopa kymmenen kertaa pidempään kuin tavallinen kärki.

Marathon-kärjillä varustettu Väderstadin kone takaa, että työsyvyys säilyy ajan myötä. Työsyvyyden säilyttäminen on erittäin tärkeää, koska vaihtelevalla työsyvyydellä on suora vaikutus kylvötuloksiin ja siten pellosta saatavaan satoon. Toisin sanoen neljän senttimetrin työsyvyydessä jokaisella senttimetripoikkeamalla on vaikutusta satoon. Siksi sen tärkeyttä ei pidä aliarvioida, sanoo Magnus Samuelsson.