Fliegl KDS -yleislevittimet nyt Hankkijalta

Tulokset puhuvat puolestaan: KDS-yleislevittimet on tehty ammattilaisille

Fliegl on laajentanut kuivalantavaunujen tuotevalikoimaansa tuomalla patentoituun puskutyhjennystekniikkaansa perustuvien ADS-levittimien rinnalle uudet pohjakuljetintoimiset KDS-yleislevittimet. Ensimmäiset uuden malliston levittimet olivat nähtävillä jo viime syksyn AGRITECHNICA-näyttelyssä. Siitä lähtien on tehty paljon kehitystyötä ja testausta, jotta KDS-levitinmallisto on nyt valmis tehokkaaseen ja tarkkaan ravinteiden levitykseen. KDS 270 Muck Control -mallin DLG-testin tulokset osoittavat malliston kyvyt mustana valkoisella.

Fliegl KDS 270 Muck Control on yleislevitin pohjakuljettimella sekä kahdella vaakakelalla ja levityslautasella varustetulla levitinyksiköllä. KDS 270:n kuormatilavuus on noin 25 m3, ja pohja sekä sivulaidat on valmistettu lujasta hienoraeteräksestä. KDS 270 on varustettu Flieglin puskuvaunuista tutulla palkkirunkoisella telialustalla. Vaunun rakenteet ovat erittäin vakaita ja silti kevyitä. Akselien mekaaninen jousitus sekä hydraulisesti jousitettu vetoaisa takaavat korkean ajomukavuuden ja käytettävyyden.

Vahva pohjakuljetin

Fliegl KDS Muck Control -yleislevittimen pohjakuljetin koostuu kahdesta ketjusta ja yksittäisen ketjun murtolujuus on 50 tonnia. Ketjut yhdistyvät suljettujen kolien avulla.

Pohjakuljetin saa voimansa hydraulivaihteistolta ja sen nopeutta voidaan säätää ohjaamosta. Jos ketjut menettävät jännityksensä ajan myötä, mekaaninen tai lisävarusteena saatava hydraulinen ketjunkiristin varmistavat helpon huollon.

Annosteluportti vakiona

Kuormatila on erotettu levitysyksiköstä hydraulisella annosteluportilla. Tiiviyden takaamiseksi portilla on ohjainrunko lavan sisäpuolella. Kuljettaja voi tarkistaa portin asennon helposti vaunun etuseinässä olevasta avaustason osoittimesta.

Annosteluportin takana on kaksi vaakasuoraa murskaintelaa, joiden halkaisija on 770 mm. Nämä varmistavat levitettävän materiaalin tasaisen sekoittumisen ja annostelun. Murskaintelojen repijäterät ovat vaihdettavat. Rikkoutumisen ehkäisemiseksi telat voidaan varustaa elektronisella nopeudenvalvonnalla.

Monipuolisesti säädettävä VarioSPLASH-levitysyksikkö

KDS Muck Control -yleislevittimien sydän on VarioSPLASH-levitysyksikkö, jossa on kaksi halkaisijaltaan suurta levityslautasta. Levityslautaset on valmistettu kulutusta kestävästä HB 400 -teräksestä ja varustettu kuudella säädettävällä levityssiivellä. Levitysmateriaalista riippuen KDS-levitin voidaan säätää monipuolisesti. Levityssiipien asento, materiaalin pudotuskohta lautasille ja lautasten levityskulma ovat kaikki erikseen säädettävissä.

Levitysmäärä säädetään pohjakuljettimen nopeuden, annosteluportin asennon ja traktorin ajonopeuden avulla. Murskainteloille on kardaaniveto öljykylpyvaihteistolla. Teho jakautuu optimaalisesti sekä levityslautasille että murskainteloille.

DLG-HYVÄKSYTTY levitystasaisuus

Lue testistä tarkemmin DLG:n sivuilta klikkaamalla kuvaa.

KDS 270 mallin levitystasaisuutta tutkittiin DLG-testissä neljällä eri materiaalilla: kuiva kananlanta, naudan kuivalanta, mädäte ja komposti, kukin kahdella eri levitysmäärällä. Testi perustuu DLG:n orgaanisten lannoitteiden levittimien -testikehykseen ja standardiin EN 13080 (Lannanlevittimien ympäristövaatimukset ja testit).

Sivuttaissuunnassa levitystasaisuuden arvioimiseksi määritetyt variaatiokertoimet ovat alle 20 % kaikilla neljällä levitysmateriaalilla. Levitystasaisuus arvioitiin hyväksi (+) kuivalannalla ja kompostilla molempien levitysmäärien osalta. Kananlannan levitystasaisuus luokiteltiin erittäin hyväksi (++) 12 m ja hyväksytyksi (o) 22 m työleveydellä. Mädätteen levitystasaisuus luokiteltiin erittäin hyväksi (++) määrällä 5 t/ha ja 16 m työleveydellä sekä hyväksi (+) 30 t/ha ja 20 m työleveydellä.

Levitystasaisuuden määrittämiseksi mitatut arvot


Fliegl KDS -yleislevittimet