SY Alibaba hybridi syysrapsi
Tuotekoodi: ALIBABA1PX

SY Alibaba hybridi syysrapsi

Tuotekoodi: ALIBABA1PX
  • Keskikorkea ja aikaisin kukkiva
  • Möhöjuuren kestävä (P1 ja P3 –möhöjuurikannat)
  • Voimakas kasvu syksyllä = Isompi juuristo = Parempi talvenkestävyys = Isompi sato
 

Tuotekuvaus

SY Alibaba on Syngentan jalostama hybridi syysrapsi. Sen kasvuunlähtö syksyllä on voimakas, jonka kautta kasvusto on usein muita lajikkeita rehevämpi ja erittäin elinvoimainen talven saapuessa. Voimakkaan kasvun ansiosta saavutettu vahva juuristo auttaa talvenkestävyydessä. Voimakas kasvu syksyllä ei kuitenkaan tarkoita, että SY Alibaban kohdalla voidaan poiketa normaalista kylvöajasta, vaan se pitää kylvää samaan aikaan kuin muut lajikkeet.

Sato:
SY Alibaba on ollut viljelijäkokeissa satotasoltaan parempi kuin markkinoiden suosituimmat syysrapsilajikkeet.

Korsi:
Korsi on vahva ja luja. Lakoherkkyyttä ei ole havaittu.

Talven- ja taudinkestävyys:
Suomessa tehdyissä viljelykokeissa SY Alibaba on ollut sekä talvenkestoltaan parempi kuin verranteena käytetyt markkinoiden suosituimmat syysrapsilajikkeet. Samoin SY Alibaba on aloittanut kukinnan aikaisemmin kuin verrannelajikkeet. Syksyllä tehty kasvunsäädekäsittely on parantanut talvenkestoa.

Lajike on kestävä möhöjuuren tautikantoja P1 ja P3 vastaan. Kestävyys pahkahometta ja kuivamätää vastaan keskiverto, joten tautiruiskutus on tarpeen tautiapaineen noustessa ja erityisesti jos kasvusto on rehevä. Aikainen kukinta lyhentää rapsikuoriaisille altista nuppuvaiheen aikaa keväällä. Rapsikuoriaisten torjunta on kuitenkin tarpeen torjuntakynnyksen ylittyessä.

Pakkauskoko ja kylvömäärä:

Säkin koko on 1 yksikkö = 1.5 milj. itävää siementä
• Kylvömäärä 50 kpl/m2
• Kylvömäärä yksikköä / ha 0,5
• 1 yksikkö riittää noin 3 hehtaarille
• Kylvösyvyys 2-3 cm