Nordicstar rehumaissi peitattu
Tuotekoodi: NORDICSTAR1PX

Nordicstar rehumaissi peitattu

Tuotekoodi: NORDICSTAR1PX

Tuotekuvaus

Nordicstar (SA 0022) rehumaissi:
  • Jalostaja Syngenta
  • Aikainen Hybridimaissi FAO arvo 180
  • Siemen peitattu: Maxim XL (fludioksoniili 25 g/l, metalaksyyli-M 10 g/l)
  • Siemen säkin koko 50 000 siementä = 1,0 yksikköä = n. 0,66 ha kylvöala.

Kylvö:
Maissin kylvö tehdään kun maa on lämmennyt riittävästi (n. +8 °C), Suomessa tämä on yleensä ollut toukokuun puolivälissä. Lämpimät maat mahdollistavat nopean itämisen ja maissi hyötyy suuresti hyvästä startista kasvukaudelle. Tavoitteena olisikin olla että maissi sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan tilan lämpimämmille lohkoille ja keveille maalajeille. Maissi on hyvin hallan arka, joten liian aikaisin ei kannata kylvöille lähteä.

Kylvösyvyys on 4-5 cm, riviväli n. 75 cm ja siemenetäisyys 16-20 cm. Kylvössä kannattaa kuitenkin myös ottaa huomioon tilan omat kokemukset aikaisemmilta vuosilta ja käytetyn koneiston mahdollistamat säädöt.

Lannoitus:
Yara Kotkaniemen tutkimusaseman maissin lannoitusporraskokeet osoittavat, että maissi on hyödyntänyt tehokkaasti sille annetut ravinteet. Parhaat sadot on saatu suurimmalla 150 typpikilon lannoitustasolla. Suuri sato tarvitsee myös paljon fosforia ja kaliumia, joten maissin lannoitukseen kannattaa käyttää moniravinteisia YaraMila lannoitteita tai käytettäessä karjanlantaa se täydennetään Yara Bela Suomensalpietarilla. Lisälannoitukseen sopii rikkipitoinen YaraBela Sulfan ja lehtilannoitukseen YaraVita Gramitrel 2 l/ha 4-8 lehtiasteella.

Sato:
SY Nordicstar on ollut Västankvarnin lajikekokeessa vuosina 2014 ja 2015. Satoisuudessa se on ollut molempina vuosina kärkipäätä ja pärjää hyvin jo markkinoilla oleville lajikkeille.

Västankvarnin lajikoe v. 2015
Västankvarnin lajikoe v. 2014