Trooper rehumaissi
Tuotekoodi: TROOPER1PX

Trooper rehumaissi

Tuotekoodi: TROOPER1PX

Tuotekuvaus

Trooper on Limagrainin jalostama uutuuslajike, joka on aikaisimpia Suomen markkinoilla olevista rehumaissilajikkeista. Suomen oloissa aikaisuus on maissilla ehdoton valtti, sillä se vaatii huomattavasti viljoja korkeamman lämpösumman. Myös päivänpituus on kasvuun olennaisesti vaikuttava tekijä ja maissin kehitys nopeutuu meillä loppukesällä öiden pimetessä.

Sato:
Trooper on luotettava ja robusti lajike, jota suositellaan maissinviljelyn äärialueille. Aikaisuudestaan huolimatta sen satotaso on korkea.

Laatu:
Trooper on säilörehukäyttöön hyvin soveltuva lajike. Trooperin tärkkelyspitoisuus on huippukorkea ja energiapitoisuus erittäin hyvä. Limagrain on panostanut jalostuksessa tähkän lisäksi myös varren soluseinämän sulavuuteen, joka on hyvä myös Trooperissa. Tämä antaa etua muihin lajikkeisiin nähden.

Kasvuaika:
Trooper on maissiksi aikainen. Sen kasvuaikaa kuvaava FAO -luku on 160. Lajike on sitä aikaisempi mitä pienempi FAO -luku sillä on.

Kasvusto:
Maissi kehittyy alkukesällä hitaasti ja Suomessa vasta heinä-elokuussa öiden pimetessä kehitys nopeutuu ja kasvi kasvaa yli parimetriseksi. Maissi on erittäin hallanarka kasvi ja syksyn ensimmäiset hallat määrittelevät korjuuajankohdan.

Tarkempia viljelyohjeita saat siemenkauppiaaltasi.