Kasvinsuojeluaineilla ja Yara Vita-tuotteilla on käytössä tuoteryhmäkohtainen alennustaulukko.

Lopullinen alennusprosentti ja tilauksen loppusumma määräytyvät ostoskorissa.

Aliette 80 WG 6 kg

Tuotekoodi: HM16254

261,80 € / KPL (sis. alv 24%)

( 261,80 € / , sis. alv 24%)
Tarkista myymälöiden saldot

Toimitusaika: 01.04.2017 - 15.05.2017

Määrä:  KPL

Mansikan tyvimädän, mesimarjan ja avomaankurkun lehtihomeen ja koristekasvien juuristotautien torjuntaan sekä koivun levä- eli versolaikun torjuntaan paakkutaimilta.
 

Ominaisuudet:
Aliette 80 WG on tehokas valmiste monien hankalien kasvitautien torjuntaan. Sen käyttö on mahdollista sekä avomaalla että kasvihuoneissa.

Käyttö avomaankurkulla:
Kurkun lehtihomeen torjunnassa ruiskutus tehdään ennen taudin puhkeamista tai viimeistään välittömästi ensimmäisten oireiden ilmaantuessa kasvustoon. Käyttöväkevyys on 0,3 % tai 3 kg/ha. Suositeltava vesimäärä on 1000 l/ha, kuitenkin vähintään 500 l/ ha. Paras ruiskutusaika on varhain aamulla tai illalla, jolloin kasvusto säilyy pitkään kosteana ruiskutuksen jälkeen. Käsittely toistetaan tarvittaessa parin viikon kuluttua.

Käyttö mansikalla:
Mansikan tyvimädän torjunnassa taimet voidaan käsitellä ennen istutusta upottamalla paljasjuuristen taimien juuret 0,3 % (30 g / 10 l vettä) liuokseen 1/2-1 tunniksi tai kastelemalla taimipaakut perusteellisesti 0,3 % käyttölaimennoksella. Kastelukäsittely voidaan tehdä myös istutuksen jälkeen. Uusintakäsittelyjä ei suositella. Mansikkaa ei saa käsitellä istutusvuoden jälkeen.

Käyttö mesimarjalla:
Mesimarjan lehtihomeen torjunnassa käsittelyt aloitetaan ennen kukintaa ja toistetaan noin viikon välein. Ruiskutuskertoja on korkeintaan kolme kasvukaudessa. Käyttöväkevyys on 0,3 % ja vettä käytetään 4 l/aari.

Käyttö koristekasveilla:
Koristekasvien juuristotautien torjunnassa valmiste sekoitetaan ruukutusmultaan (400 g/m3) tai kasvualusta kastellaan 0,1 % liuoksella (10 l/m2). Valmiste voidaan levittää myös kastelun mukana 0,25-0,3 % liuoksena tai kasvit kastella 0,05-0,1 % (5-10 g / 10 l vettä) liuoksella. Käsittelyt uusitaan 3-4 viikon välein. Kasvustoon ruiskutettuna käyttöväkevyys on 0,3-0,4 %. Käsittelyjä tehtäessä ilmankosteuden tulisi olla mahdollisimman suuri.

Käyttö koivulla:
Koivun paakkutaimet käsitellään 2-3 päivää ennen taimien ulos viemistä versolaikun torjumiseksi 0,3 % liuoksella.

Käytössä huomattavaa:
Valmiste ei vaikuta suoraan tauteihin, vaan parantaa kasvin omia puolustusmekanismeja tauteja vastaan. Tästä syystä kasvit tulee käsitellä ennen taudin iskeytymistä kasvustoon. Paras teho saadaan ilman kosteuden ollessa korkea, jolloin kasvusto säilyy pitkään kosteana ruiskutuksen jälkeen. Mansikalla taimien upotuskäsittely saattaa aiheuttaa lehtien ohimenevää värimuutosta. Kaikkien koristekasvien kestävyyttä ei ole voitu selvittää. Vioitusvaran välttämiseksi suositellaan muutaman kasvin testausta ennen koko alan käsittelyä. Peperonian ja eräiden vanhojen Gerbera-lajikkeiden on todettu olevan herkkiä valmisteelle. Azalealla ei käyttömäärä saisi ylittää 8 g/m2.

Varoajat: Kurkulla 4 vrk ja mesimarjalla 14 vrk

Tehoaine: fosetyyli-Al 800 g/kg

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet