Signum®
Tuotekoodi: HM15590

Signum®

Tuotekoodi: HM15590
  • Erittäin tehokas kasvitautien torjuntaan useille marjoille, vihanneksille ja hedelmille
  • Parantaa poiminta-, kuljetus-, ja varastointikestävyyttä
  • Lyhyet varoajat, mm. mansikalla 3 vrk
  • Kattavasti minor use -käyttökohteita sekä kasvihuoneessa että avomaalla
 

Tuotekuvaus

Signum on teholtaan tautitorjunnan aatelia erikoiskasveilla. Sen kaksi eri tavalla vaikuttavaa tehoainetta antaa suojaavan ja puhdistavan tehon tauteja vastaan. Paras teho saavutetaan kuitenkin aina ennaltaehkäisevillä käsittelyillä. Sijoitettaessa se ruiskutusohjelman loppuun se vähentää varastohävikkiä ja lisää siten markkinakelpoisen sadon määrää.

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö

TuoteSignum®, 2,5 kg
PohjavesirajoitusEi
PeräkkäiskäyttörajoitusKyllä

Käyttökohteet:
Tomaatin, paprikan ja munakoison härmän, harmaahomeen ja pahkahomeen torjuntaan kasvihuoneessa. Kasvihuonekurkkun, avomaankurkkun, kesäkurpitsan ja pattisonkurpitsan härmän ja lehtilaikkutautien torjuntaan kasvihuoneessa. Salaatti, endiivikasvit, rukola, vuonankaali, pinaatti ja yrtit kasvihuoneessa sekä rukola, endiivikasvit, vuonankaali ja pinaatti avomaalla. Retiisin, retikan ja japaninretikan harmaahomeen ja taimipoltteen torjuntaan kasvihuoneessa. Mansikan harmaahomeen, härmän, mustalaikun, ruskomädän ja rengaslaikun torjuntaan kasvihuoneessa. Koristekasvit kasvihuoneessa ja avomaalla pahkahomeen, lehtilaikkutautien ja harmaahomeen torjuntaan. Palsternakka, juuripersilja, punajuuri, mukulaselleri, piparjuuri, retiisit ja retikat sekä kaurajuurelle kasvitautien torjuntaan avomaalla. Valkosipuli, hillosipuli, salottisipuli ja varhaissipulit (pillisipuli ja vastaavat lajikkeet) harmaahomeen ja sipulinpahkamädän torjuntaan. Parsakaali, kukkakaali, valkokaali, ruusukaali, punakaali, savoijinkaali ja suippukaalin kalkkihomeen ja kaalinlehtilaikun torjuntaan. Kuivattavat pavut (myös härkäpapu) harmaahomeen ja Ascochyta-sienten torjuntaan. Pensasmustikalla Harmaahomeen torjuntaan. Herukoilla (puna-, musta- ja valkoherukka) harmaahomeen, härmän, varistetaudin ja herukanvillaruosteen torjuntaan. Vadelmilla ja vatukoilla (vadelma, karhunvatukka, loganinmarja, boysenmarja, lakka, japaninvadelma, mesimarja ja mesivadelma) harmaahomeen, vadelman ruosteen ja versotaudin torjuntaan. Tillillä kalkkihomeen ja pahkahomeen torjuntaan

Käyttömäärät:
Mansikalla harmaahomeen ja härmän torjuntaan: 1,8 kg/ha, ruiskutusväli 10 –14 vrk. Vesimääärä 400 – 2000 l.
Sipulilla ja purjolla Alternaria-sienten, harmaahomeen ja sipulinpahkamädän torjuntaan: 1 kg/ha, 2. ruiskutus 10 –14 vrk:n kuluttua. Vesimääärä 300 – 500 l.
Porkkanalla Alternaria- ja Sclerotinia-sienten torjuntaan: 0,75 kg/ha, 2. ruiskutus 14 vrk:n kuluttua. Vesimääärä 200 – 400 l.
Salaatilla harmaahomeen torjuntaan: 1,5 kg/ha, 2 käsittelyä 7–14 vrk:n väliajoin. Vesimääärä 300 – 500 l.
Kaalilla kalkkihomeen ja Alternaria-sienten torjuntaan: 1kg/ha, 2 käsittelyä, toinen ruiskutus 3 – 4 viikon kuluttua. Vesimääärä 200 –1000 l.
Herneellä harmaahomeen ja Ascochyta-sienen torjuntaan: 1 kg/ha, Vesimääärä 200 – 400 l.
Omenalla ja päärynällä hedelmäruven ja härmän torjuntaan: 0,8 kg/ha, lehtien puhkeamisesta kukinnan loppumiseen. Max. 3 krt kasvukaudessa, väli vähintään 10 vrk. Vesimääärä 600 –1000 l.
Kirsikalla ja luumulla Monilia-sienten torjuntaan: 0,75 – 1 kg/ha, käsittelyt kukinnan alusta, 5 –10 vrk välein. Vesimääärä 600 –1000 l.

Käytön rajoitukset:
Ei peräkkäisinä vuosina samalle lohkolle.

Varoaika:
1vrk: Kasvihuonekurkku, avomaakurkku ja kurpitsat.
3 vrk: Mansikka, kirsikka, luumu, Tomaatti, paprika, munakoiso, vadelmat ja vatukat.
10 vrk: omena ja päärynä.
14 vrk: sipulit, purjo, porkkana, salaatti, kaalit, herne, salaatti, rukola, pinaatti, yrtit, herukat, tilli, juurekset ja juurimukulat (retiisi, retikka, japaninretikka, palsternakka, juuripersilja, punajuuri, mukulaselleri, kaurajuuri) avomaalla.
21 vrk: vuonankaali, endiivikasvit ja kuivattavat pavut.
28 vrk: Retiisi, retikka ja japaninretikka kasvihuoneessa.

Yhteiskäyttö hyötyeliöiden kanssa:
Signum on haitaton Euseius inlandicus ja Typhlodromus pyri-petopunkeille. Valmiste on lievästi haitallinen Aphidius rhopalosiphi-kiilukaiselle. Macrolophus-petoluteen toukalle Signum on kohtalaisen haitallinen, jälkivaikutusta ei ole. Valmiste on luokiteltu mehiläisille ja kimalaisille vaarattomaksi. Voidaan käyttää tankkiseoksena Steinernema feltiae -sukkulamadon kanssa.

Sekoitettavuus:
Voidaan käyttää tankkiseoksena Candit-, Delan WDG-, Scala, Fastac 50, Nissorun ja Vertimec valmisteiden kanssa.

Tuoteominaisuudet:

  • Pakkauskoko: 0,5 ja 2,5 kg
  • Varastointilämpötila: -10 – +40 °C
  • Sateenkesto: 1 tunti ruiskutuksesta
  • Valmistaja: BASF

  •