Biostimulanttia tankkiin

YaraVita BIOTRAC

YaraVita Biotrac on Yaran biostimulanttiperheen ensimmäinen jäsen Suomen markkinoilla. Sitä kannattaa tankata ruiskuun, kun sääolot alkavat uhata sadonmuodostusta. Sen tehtävä on siis suojata viljelykasvia säästressiltä.
Biostimulantti saattaa nostaa kulmakarvoja – ovatko ne tehokkaita ja tunnetaanko niiden vaikutuksia. Nykyään niiden tehosta ja vaikutusmekanismeista on kuitenkin jo vakuuttava tutkimusnäyttö.
Yaran tavoitteena on tuoda markkinoille testattuja, turvallisia ja helppokäyttöisiä biostimulantteja normaaliin peltokasvien viljelyyn. YaraVita Biotrac sekoittuu muun muassa hyvin kasvinsuojeluaineiden kanssa. Sekoitettavuuden voi tarkistaa Yaran Tankmix -sovelluksella, joka löytyy puhelimesi sovelluskaupasta.
YaraVita Biotracin teho perustuu Ascophyllym nodosum ruskolevän sisältämiin bioaktiivisiin aineisiin. Niiden tehoa on parannettu lisäämällä pieniä määriä valittuja ravinteita. YaraVita Biotracia voi käyttää kaikille viljelykasveille, 1–3 l/ha. Paras suoja saadaan, kun tuotetta käytetään ennaltaehkäisevästi kasvun alkuvaiheessa ja stressiolosuhteiden uhatessa. Käsittelyn voi uusia kahden viikon välein.


Nurmen kuiva-aine sato käsittelemättömällä ja yhdellä YaraVita Biotrac -käsittelyllä. Kerranteellinen koe, Yara Kotkaniemi 2020.

Liittyvät tuotteet