YaraVita Biotrac parantaa nurmien kasvuunlähtöä

Yara toi viime kesänä markkinoille uuden YaraVita Biotrac -lehtilannoitteen, jota testattiin haastavissa kasvuoloissa Yaran tutkimusasemalla Kotkaniemessä ja Hankkijan kasvuohjelmakaistoilla Mäntsälässä. YaraVita BIOTRAC on biostimulantti, joka parantaa erilaisten stressien, kuten kuivuus tai liika märkyys, kestävyyttä.

YaraVita Biotrac -käsittely sopii niin ensimmäisen kuin toisen nurmisadon kasvuunlähdön parantamiseen. YaraVita Biotrac -käsittelyn voi yhdistää ensimmäisen sadon rikkakasvien torjuntaan.

Kotkaniemessä YaraVita BIOTRAC lisäsi kuivissa oloissa toista nurmisatoa +540 kg ka/ha

Kotkaniemessä nurmikasvustot kärsivät viime kesänä kuivuudesta ensimmäisen niiton jälkeen. YaraVita Biotrac -käsittely tehtiin ensimmäisen sadon niiton jälkeen, kun lehtimassaa oli muodostunut ja kasvuston korkeus oli 10 cm. YaraVita BIOTRAC paransi toisen sadon kasvuunlähtöä ja nurmisatoa saatiin lisää +540 kg ka/ha, kun käyttömäärä oli 3 l/ha.

YaraVita Biotrac sopii hyvin tankkiseokseksi YaraVita THIOTRAC 300 (5 l/ha) kanssa, jolloin parantuneen kasvuunlähdön lisäksi parannetaan nurmirehun raakavalkuaispitoisuutta.

YaraVita BIOTRAC paransi 2. sadon kasvuunlähtöä

Mervi Seppänen
Kehityspäällikkö
YaraSuomi

Liittyvät tuotteet