Cordulus Farm -sääaseman uudet ominaisuudet

Corduluksen viljelijöille kehitetyt sääasemat ovat olleet Hankkijan valikoimissa vuoden verran, ja kokemukset tältä ajalta ovat näyttäneet hyperpaikallisten säätietojen lisäarvon.

Sääaseman ollessa omavarainen virran ja tiedonsiirron puolesta sen voi asentaa haluamaansa paikkaan. Säätiedot mitataan kahden metrin korkeudelta, jolloin mitattu tieto on relevantimpaa ajatellen viljelytoimenpiteitä pellolla. Tiedot päivittyvät kymmenen minuutin välein ja ne lähetetään Cordulus Farm -sovellukseen, jonka voi ladata puhelimeen tai tablettiin. Tietoja voi myös tarkastella tietokoneelta.

Cordulus Farm -sääasema

Pilvipalvelun hyödylliset työkalut viljelyn tukena

Säätietojen mittaamisen lisäksi sovellus tarjoaa pilvipalvelun kautta monia viljelijöille kehitettyjä työkaluja. Esimerkiksi uutena ominaisuutena on ruiskutusohjauspaneeli, josta näkee nopeasti, ovatko olosuhteet ruiskutukseen hyvät vai huonot. Se ottaa huomioon mm. tuuliolosuhteet sekä haihdunnan. Tämän lisäksi pilvipalvelun eri analyysien kautta saa apua päätöksiin läpi kasvukauden. Reaaliaikainen peltojen sääolosuhteiden tietäminen auttaa lähestulkoon kaikessa, mikä liittyy viljelyyn, kuten kylvössä, ruiskutuksissa ja puinnissa.

Kasvukaudelle 2021 pilvipalveluun lisätään päivityksen myötä mm. tautipaine-ennuste septorian osalta.

Käyttäjäystävällinen kokonaisuus

Sääasema on vuosimaksuperusteinen. Tämä huoleton malli pitää sisällään elinikäisen takuun ja varmistaa, että käytössä on aina toimiva sääasema. Lisäksi kaikki tilalla työskentelevät saavat tarkastella sääaseman tietoja ilman lisäkustannuksia.

Sääasema mittaa:

  • Ilman ja maan lämpötila
  • Tuulen nopeus ja puuskaisuus
  • Sademäärä
  • Ilmankosteus ja -paine
  • UV-säteily ja valonmäärä
  • Mittaustiedon perusteella saadaan mm. lämpösumma laskettua