Cordulus Farm -sääasemaan automaattinen tautipaine-ennuste

Corduluksen viljelijöille kehitetyt sääasemat ovat olleet Hankkijan valikoimissa vuoden verran ja kokemukset tältä ajalta ovat näyttäneet hyperpaikallisten säätietojen lisäarvon. Reaaliaikainen peltojen sääolosuhteiden tietäminen auttaa viljelijää lähestulkoon kaikessa mikä liittyy viljelyyn, kuten kylvössä, ruiskutuksissa sekä puinnissa. Jatkuvasti päivittyvään pilvipalveluun on lisätty viljelyn tueksi kehitettyjä työkaluja ja maaliskuussa 2021 uuden päivityksen myötä sovellukseen lisätään automaattinen tautipaine-ennuste septorian osalta.

 

Cordulus Farm -sääasema

Sääasema mittaa 8 sääparametria ja tiedot päivittyvät 10 minuutin välein. Niihin kuuluvat mm. sademäärä, tuulennopeus ja puuskaisuus sekä myös ilman- ja maan lämpötila. Tiedot lähetetään Cordulus Farm -sovellukseen, jonka voit ladata puhelimeen tai tablettiin. Tietoja voit myös tarkastella verkkoselaimen kautta tietokoneelta. Sääasemat ovat osoittautuneet hyödyllisiksi työkaluiksi monesta eri syystä. Esimerkiksi sääaseman ollessa virran ja tiedonsiirron puolesta omavarainen voidaan se asentaa paikkaan josta halutaan mittaustietoa ja tarvittaessa se voidaan siirtää helposti uuteen paikkaan. Lisäksi sääasema mittaa säätietoja 2 metrin korkeudelta. Se poikkeaa virallisista sääasemista, jotka mittaavat tietoja 10 metrin korkeudelta. Tämä tarkoittaa, että FieldSense sääasemalla mitattu tieto on relevantimpaa ajatellen viljelytoimenpiteitä pellolla.

Hyödylliset työkalut viljelyn tukena

Säätietojen mittaamisen lisäksi sovellus tarjoaa monia viljelijöille kehitettyjä työkaluja. Esimerkkinä ruiskutusohjauspaneeli, joka ottaa huomioon mm. tuuliolosuhteet sekä haihdunnan, josta myös näkee nopeasti ovatko olosuhteet ruiskutus työn tekemiseen hyvät vai huonot. Tämän lisäksi sovelluksesta saa apua kylvöjen ajoitukseen perustuen maan lämpötilaan. Sovelluksesta löytyvät myös automaattiset varoitukset erilaisille tuhohyönteisille. Cordulus tekee töitä laajentaakseen varoitusosiota ja maaliskuun 2021 päivityksessä pilvipalveluun lisätään kasvitautiennuste septorian osalta.

Syksyn 2020 päivityksessä käyttäjälle tuli mahdollisuus päästä sovelluksen karttaosioon ja tätä piirtää tai ladata shape tiedostona peltolohkojen rajat ja halutessa liittää ne sääasemaan. Tämä ominaisuus auttaa seuraamaan peltolohko kohtaisia mittaustietoja entistä tarkemmin sekä tekemään parempia viljelypäätöksiä, kun näet helposti paljonko esimerkiksi sadetta tai lämpösummaa on kertynyt lohkolle määritetystä kylvöpäivästä eteenpäin.

Käyttäjäystävällinen paketti

Sääasema on vuosimaksu perusteinen. Tämä huoleton malli pitää sisällään elinikäisen takuun ja varmistaa, että käytössä on aina toimiva sääasema. Lisäksi kaikki tilalla työskentelevät saavat tarkastella sääaseman tietoja ilman lisäkustannuksia. Voit jakaa tunnuksen esimerkiksi ruiskutus- tai puintiurakoitsijalle. Tämä tuo tilan uudelle aikakaudelle: Päätökset eivät enää perustu mutu-tuntumaan vaan sen sijaan tietoon perustuvaan todennettaviin havaintoihin!

Pilvipalvelun uudet ominaisuudet

Päivitys syksy 2020:
Voit yhdistää peltoja sääasemaan. Tämä mahdollistaa:
- Tarkempaa peltokohtaista reaaliaikaista ja historia säätietoa.
- Peltokohtaisia analyysit.
Voit määrittää ja kirjata peltokohtaisia tietoja kuten viljelykasvi ja kylvöpäivä. Tämä mahdollistaa:
- Priorisoituja analyysejä perustuen viljelykasviin.
Tuulen puuskaisuus mittauslukemat lisätty reaaliaikaiseen ja historia säätietoon.

Päivitys maaliskuu 2021:

Cordulus Farm -sovellus
Septoria kasvitautiennuste peltolohko ja sääasema tasolta.
Cordulus Farm -sovellus
Tuulensuunta reaaliaikaiseen ja säähistoria tietoon.
Cordulus Farm -sovellus
Uusi analyysisovellus: ruiskutusohjauspaneeli näyttää yksityiskohtaisia ruiskutustietoja perustuen tuulen suuntaan ja -nopeuteen, sademäärään sekä haihduntaan.
Cordulus Farm -sovellus
Kastepiste säähistoria tietoihin, jolloin voit tiedon avulla arvioida ruiskutustehoa ja valuma riskiä lehdiltä.
 
 
Liittyvät tuotteet