Omakohtaisia kokemuksia sääaseman käytöstä

Lauri Pekkarinen, Viitasaari

Hankin FieldSense sääaseman, koska halusin saada tarkempaa tietoa paikallisesta säästä, samalla edellisen sukupolven säähavaintojen kirjaaminen almanakkaan siirtyi 2000-luvulle ja sähköiseen muotoon!

Sääaseman ansiosta sain selville tarkan maan lämpötilan, jonka avulla pystyin seuraamaan kevään kehittymistä ja vältyin itse kylvämästä kylmään maahan. Vaikka kylvin viikon-kaksi muita myöhemmin, niin sain kirittyä kasvukauden aikana kasvuerot kiinni ja puinnit osuivat suurin piirtein samaan aikaan muiden kanssa. Oikean sademäärän tiedostaminen auttoi niin kasvinsuojelu- kuin puintityön suunnittelussa. Kasvinsuojeluruiskutukset oli helppo suunnitella ja toteuttaa, kun yöllä ennen lähtöä pystyi varmistamaan, ettei pellolla ollut liian viileää, sateista tai tuulista. FieldSensen tuulenmittauksen ansiosta opin paremmin tunnistamaan, milloin on normaalin ruiskutussään raja.

Eniten arvostin sääasemassa maan lämpötilan, sademäärän sekä lämpösumman mittausta. Sääaseman käyttökokemus osoitti, että sademäärä on aivan eri luokkaa kuin mitä kauempana sijaitsevat virallisten mittauspiteiden tulokset antoivat ymmärtää. Monta kertaa sadetta tulikin käytännössä paljon ennustettua vähemmän. Puintiaikana helpotti, kun pystyi katsomaan tarkan sademäärän ja kokemus opetti, millainen sade kastelee kasvuston puintikelvottomaksi tai pellon liian märäksi. Lämpösumman mittaus antoi tärkeän tiedon puintia ajatellen sekä myös tulevaisuutta varten, koska nyt minulla on tiedossani, kuinka paljon oikeasti lämpösumma-asteita on käytettävissä ja miten paljon menetin kasvukautta myöhäistämällä kylvöä.

FieldSense-sääaseman mobiilisovellus on todella yksinkertainen ja selkeä käyttää. Vain muutamalla näpäytyksellä sain tietooni kaikki mitattavat parametrit. Lisäksi sääasema itsessään on todella helppokäyttöinen ja helppo asentaa.

Kari Ehnrooth, Halikko

Hyödynsimme sääasemia ruiskutussään arvioinnissa ja koimme saavamme siitä suurinta hyötyä. Sääasemia meillä oli käytössä kaksi kappaletta. Toki tilakohtaista säätilaa tuli seurattua myös ollessani ulkopaikkakunnalla.
Mittausparametreista aktiivisimmin seurasimme ehkä tuulta ja ilman kosteusoloja sekä lämpötiloja. Sademääärän seuranta oli myös mielenkiintoista unohtamatta huolestuttavan korkeaksi nousseen muokkauskerroksen lämpötilan seuraamista.
FieldSensen mobiilisovellus on looginen ja helppokäyttöinen. Sääasemat toimivat moitteettomasti koko kasvukauden.

 
 
"Sääasema ja sovellus ovat helppoja käyttää"
Liittyvät tuotteet